Dating en marketing: Overeenkomsten

Dating draait voor een groot deel om jezelf verkopen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat marketing technieken je kunnen helpen bij het krijgen van een leuke date.

Dating en marketing

Dating en marketing hebben meer met elkaar gemeen dan je in eerste instantie zou denken. Om te zorgen dat je opvalt tussen de vele profielen van "concurrenten" is het handig om trucs uit de reclamewereld en e-mail marketing te gebruiken als je een date zoekt.

Marketing kan je helpen om een date te krijgen

Sta je op een datingsite, maar krijg je maar weinig reacties? Dan kan het heel verstandig zijn je in de trucs van de marketing te verdiepen. Lees eens een boek met marketingtrucs of bezoek een weblog over dit onderwerp en pas deze toe op de profiel op de datingsite en de berichten die je daar verstuurd.

Hieronder wat voorbeelden.

Uit de e-mail marketing: Berichten worden meestal maar gedeeltelijk gelezen. 79% leest echter de P.S. Dat is veel! Doe een oproep om ergens op te reageren dus altijd in een P.S.

Uit de marketing: Geef een verborgen commando. Het is opvallend hoeveel mensen heel gehoorzaam aan je "bevel" gehoor geven. Zo'n commando trekt ze over de streep.

Beide tips kun je combineren tot de volgende regel helemaal aan het eind van je profiel of bericht?

P.S. Stuur me een antwoord, en ik vertel je meer!

Uit de NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren): Beschrijf beelden, geluiden, gevoelens, geuren en smaak. Op deze manier trek je je lezer in je verhaal. 

Verwerk deze modaliteiten in je verhaal. De één is gevoeliger voor de ene modaliteit dan de ander. 

Het grappige is dat je dat vaak uit een tekst kunt halen. Door daarop in te spelen pak je de aandacht van diegene.

Uit de verkoopstrategie: Breng een voordeel als nadeel

Als je ook je slechte kanten noemt kom je veel oprechter over dan dat je alleen maar de pluspunten van jezelf vertelt. Maar om nu te gaan vertellen dat je eigenlijk lui en best wel onbetrouwbaar bent is ook niet zo slim. 

Beperk je dus tot nadelen waarvan je weet dat de ander deze helemaal niet erg zal vinden, of misschien zelfs wel een voordeel. "Een nadeel van mezelf is dat ik soms te open ben over wat ik denk".

Zie ook:

Of kijk bij de datingtips voor nog veel meer tips om een date te krijgen.


Onderwerp:
Hoe krijg je een date? Er zijn veel overeenkomsten tussen dating en marketing. Dating is immers voor een groot deel de jezelf verkopen door bij een leuke vrouw of man interesse voor jou op te wekken. Marketing technieken kunnen je dus helpen een date te krijgen met een leuke vrouw of man.

(C) Content=King

© Dating 2023. Blogger template by Bloggertheme9
Published by Gooyaabi Templates

Op deze website is het privacy- en cookie-beleid van Content=King van toepassing.