Gescheiden vrouwen langer alleen


Vrouwen blijven na een scheiding veel langer alleen dan mannen. Vier jaar na de scheiding is twee derde van de vrouwen nog steeds alleen terwijl 50% van de mannen al weer onder de pannen is.

Gescheiden vrouwen niet snel bereid tot een nieuwe relatie

Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Vrouwen nemen na een scheiding veel langer de tijd om de scheiding te verwerken en om te bepalen wat er mis is gegaan. Voor een nieuwe relatie staan ze vaak niet echt open. De eerste jaren niet, en soms helemaal niet meer.

Mannen gaan wel snel weer op zoek

Mannen daarentegen missen al vrij snel na de scheiding een vrouw die voor hen zorgt en hen ondersteund, en gaan serieus na een scheiding op zoek naar een nieuwe relatie. Een jonger en mooier alternatief voor hun ex is daarbij zeer welkom. Maar met de intelligentie kiezen ze graag voor een niveautje lager dan henzelf (down daten).

Dat is dan weer slecht nieuws voor de "succesvolle" en intelligente vrouw die opnieuw aan de man wil. Een man ziet een hoge functie of goede baan zelden als een meerwaarde bij een vrouw. Ze liggen daarom slechter in de "markt" wat ook nog eens versterkt wordt als ze thuiswonende kinderen hebben en daardoor alleenstaande moeder zijn, nog zo'n drempel voor mannen bij hun keuze voor vrouwen.


Waar kun je als gescheiden ouder het best daten?

Wil je als gescheiden vrouw of gescheiden vrouw weer gaan daten dan zijn er volop geschikte datingsites. Kijk bij de beste datingsites voor een overzicht van zowel geschikte datingsites voor een nieuwe relatie, als voor datingsites om na het scheiding helemaal seksueel los te gaan (voor de duidelijkheid, dat zijn niet dezelfde dating sites). Ook vind je daar datingsites waar je na je echtscheiding om zoek kunt gaan naar nieuwe vriendschappen. Een echtscheiding gaat namelijk vaak gepaard met het verlies van (vaak gemeenschappelijke) vriendschappen.

Een datingsite die we gescheiden vrouwen en gescheiden mannen kunnen aanraden is NextLove. Deze datingsite richt zich namelijk helemaal op mensen die na een echtscheiding willen daten en een nieuwe relatie of nieuwe vriendschappen willen opbouwen.

Zie ook: Dating tips

Onderwerpen:
Gescheiden vrouwen, vrouwen na scheiding, dating, daten na echtscheiding.

(C) Content=King

© Dating 2023. Blogger template by Bloggertheme9
Published by Gooyaabi Templates

Op deze website is het privacy- en cookie-beleid van Content=King van toepassing.