Gescheiden vrouwen langer alleen


Vrouwen blijven na een scheiding veel langer alleen dan mannen. Vier jaar na de scheiding is twee derde van de vrouwen nog steeds alleen terwijl 50% van de mannen al weer onder de pannen is.

Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Vrouwen nemen na een scheiding veel langer de tijd om de scheiding te verwerken en om te bepalen wat er mis is gegaan. Voor een nieuwe relatie staan ze vaak niet echt open. De eerste jaren niet, en soms helemaal niet meer.

Mannen daarentegen missen al vrij snel na de scheiding een vrouw die voor hen zorgt en hen ondersteund, en gaan serieus op zoek naar een nieuwe relatie. Een jonger en mooier alternatief voor hun ex is daarbij zeer welkom. Maar met de intelligentie kiezen ze graag voor een niveautje lager dan henzelf (down daten).

Dat is dan weer slecht nieuws voor de "succesvolle" en intelligente vrouw die opnieuw aan de man wil. Een man ziet een hoge functie of goede baan zelden als een meerwaarde bij een vrouw. Ze liggen daarom slechter in de "markt" wat ook nog eens versterkt wordt als ze thuiswonende kinderen hebben, nog zo'n drempel voor mannen bij hun keuze voor vrouwen.

Zie ook: Dating tips

(C) Content=King

© Dating 2019. Blogger template by Bloggertheme9
Published by Gooyaabi Templates

Op deze website is het privacy- en cookie-beleid van Content=King van toepassing.