Mannen daten graag oudere vrouwen


Ben je als vrouw al wat ouder, maar voel je je tot jongere mannen aangetrokken? Dat hoeft helemaal geen probleem te zijn als je gaat daten. Veel mannen vinden een wat oudere vrouw namelijk heel aantrekkelijk.

Meer dan de helft van de jonge mannen (55%) date graag met een vrouw die minimaal acht jaar ouder is. Dit kan gaan om een spannende date maar ook om een serieuze relatie. Dat blijkt uit een onderzoek dat de Singlesite eerder dit jaar hield. 750 datende singles werden daarin gepolst naar hun interesse in oudere vrouwen (cougars) en jongeren mannen (toyboys).

Rijpere vrouwen en jongere mannen willen elkaar

Rijpere vrouwen die succesvol zijn worden door veel mannen heel aantrekkelijk gevonden, en veel vrouwen tussen de 40 en 60 hebben bij het daten de voorkeur voor een (veel) jongere man. Wat dat betreft verschillen vrouwen dus niet van hun mannelijke leeftijdsgenoten die een midlife crisis worden verweten. Maar een probleem hoeft dit niet te zijn. Jongere mannen hebben veel interesse in een oudere vrouw, dus vraag en aanbod sluiten perfect bij elkaar aan. Een derde van de ondervraagde vrouwen heeft dan ook regelmatig contact met een toyboy.

31 procent van de jonge mannen (bijna een derde!) gaf aan regelmatig met oudere vrouwen te daten. Nog eens 24 procent heeft hier geen ervaring mee, maar zou het graag eens willen proberen. Meer dan de helft van de jonge mannen staat dus voor zo'n date open!

Groot leeftijdsverschil vaak geen enkel probleem

Het leeftijdsverschil hoeft zelfs niet bij de 8 jaar te stoppen. 15 procent van de mannen heeft dates met een vrouw van 11 tot 16 jaar ouder. Bij 5 procent van de ondervraagde mannen is de date zelfs meer dan 17 jaar ouder!

Een man als speeltje

Opmerkelijk is dat de jonge mannen de relatie met hun cougar serieuzer nemen dan deze vrouwen. 12 procent van de mannen ziet een relatie met een veel oudere vrouw zitten en nog eens 28 procent sluit het niet uit. Bij de vrouwen is het respectievelijk 6 en 20 procent. Die zien hun toyboy dan ook meestal letterlijk als speeltje.

Wat vinden mannen aantrekkelijk aan een oudere vrouw?

Als verklaring van de aantrekkingskracht werden de volgende redenen gegeven:
1. Seksuele ervaring
2. Seksuele ongeremdheid
3. Verzorgd en aantrekkelijk uiterlijk
4. Zelfverzekerdheid
5. Zelfstandigheid en eigen leven van de vrouw

Wat vinden vrouwen aantrekkelijk aan een jongere man?

1. Aantrekkelijk uiterlijk en lichaam
2. Fysieke aantrekkingskracht en seks
3. Modern en jong van geest
4. Onvermoeibaar in bed
5. Flexibel en ruimdenkend

Toyboy worden? Ga hier op zoek naar je cougar.


(Foto: Uit de speelfilm Toy Boy van David Mackenzie)

(C) Content=King

© Dating 2022. Blogger template by Bloggertheme9
Published by Gooyaabi Templates

Op deze website is het privacy- en cookie-beleid van Content=King van toepassing.