Lichaamstaal op een date


Bij een date is het belangrijk wat je zegt, maar minstens is het zo belangrijk hoe je overkomt. Lichaamstaal speelt daarbij (vaak ongemerkt) een hele grote rol. Met een verkeerde lichaamshouding kun je een date verknallen. Maar een goede lichaamshouding kun je gebruiken om op de juiste manier over te komen. En dat is een trucje dat je kan leren!

Onderstaande tips voor de lichaamstaal op een date is gericht op mannen. De meeste tips zijn erop gericht zelfverzekerd en relaxed over te komen. Lukt je dit, dan is je date al voor de helft geslaagd.

Maak oogcontact

Maak oogcontact maar overdrijf het niet. Geen oogcontact laat je onzeker of ongeïnteresseerd overkomen. Maar aanstaren is ook veer niet de bedoeling. Kies de gulden middenweg waarbij je de ander onder het gesprek regelmatig recht in de ogen kijkt.

Kijk tussendoor ook naar andere delen van haar gezicht, bijvoorbeeld naar haar lippen (als ze praat), maar ook naar de rest van het gezicht.

Kijk niet te veel naar beneden

Naar beneden kijken komt onzeker over. Ook als je haar niet direct aankijkt moet je je ogen recht veruit gericht houden. Het kan helpen om je kin een omhoog te houden.

Lach regelmatig

Vrouwen zijn dol op opgewekte positieve mannen. Lachen komt dus goed over, maar kijk uit dat het niet nep overkomt en overdrijf niet.

Maak je breed

Doe je benen uit elkaar als je staat, maar ook als je zit. Dit straalt zelfvertrouwen uit, en zo goed als alle vrouwen zoeken (gemerkt of ongemerkt) een man met zelfvertrouwen. Je armen en benen over elkaar slaan heeft een omgekeerd effect. Ook kom je zo defensief over. Als je met een drankje in je hand staat te praten kun je het best je glas of flesje naast je houden. Als je hem voor je houdt neem je ongemerkt een afwerende houding aan.

Met gebaren praten maakt je ook groter. Maar zwaai niet wild met je armen. Maak langzame brede gebaren.

Ontspan je spieren en schouders

Let vooral op je schouders. Ook dit geeft je een zelfverzekerde en ontspannen uitstraling. En als je je spieren ontspant kom je niet alleen relaxter over, maar ben je ook meer relaxed. En dat is ook heel belangrijk. Denk ook aan het ontspannen van de gezichtsspieren en lippen. Dit geeft je een ontspannen blik.

Ga rechtop zitten

Kaarsrecht hoeft ook niet, maar onderuitgezakt zitten is not-done. Je denkt dan misschien relaxed over te komen, maar het staat erg ongeïnteresseerd. En vrouwen houden absoluut niet van ongeïnteresseerde mannen. Als je relaxed wilt overkomen kun je wel ergens tegen aanleunen of ergens op gaan zitten.

Naar achteren leunen

Wat wel mag is naar achter leunen, vooral als je luistert. Dit komt namelijk wel geïnteresseerd worden, en werkt beter dan geïnteresseerd naar voren leunen.

Niet aan je gezicht komen, speel niet met je handen

In je gezicht krabbelen of frunniken komt onzeker over. En zoals we al zeiden houden vrouwen juist van zelfverzekerde mannen. Hetzelfde geldt voor frunniken met de handen of spelen met de vingers. Relax ook je handen, als je niet weet waar ze te houden, steek dan een duim in een broekzak.


Zie ook:

(C) Content=King

© Dating 2022. Blogger template by Bloggertheme9
Published by Gooyaabi Templates

Op deze website is het privacy- en cookie-beleid van Content=King van toepassing.