Veilig daten: Tips


Een blind date is reuze spannend. Je gaat iemand ontmoeten die je nooit eerder hebt gezien. Hoe zal die persoon zijn? Zou het klikken of niet? Maar zo'n blind date met een compleet onbekende brengt natuurlijk ook wat risico met zich mee, tenzij je je aan wat voorzorgsmaatregelen houdt. Daarom hier wat tips om veilig te daten.

Onderstaande tips zijn niet om je bang te maken. Bij 99,9% van de dates willen beide partijen alleen maar een leuke avond hebben of een een geschikte partner vinden. Maar je kunt wel onderstaande voorzorgsmaatregelen nemen, ze maken je afspraakje niet minder leuk.

Spreek af waar altijd mensen zijn

Begin niet met een volstrekt vreemde bij je thuis te ontvangen. Kijk ook uit met afgelegen plekken, maar kies voor een winkelstraat, café of ander neutraal terrein waar je zeker niet alleen met je date bent. Ook bij iemand in de auto stappen kan een risico zijn.

Vertel iemand over je plannen

Het is wel zo veilig om iemand, bijvoorbeeld een vriend of familielid, van je date te vertellen. En dan met name waar en wanneer de date plaatsvindt. Het is altijd goed dat iemand weet waar je bent.

Laat een briefje achter

Wil je niet dat iemand van je dat afweet? Laat dan in ieder geval even een briefje achter met de gegevens.

Geef geen adres

Ken je de ander nog niet? Wacht dan met het geven van je adresgegevens. Stel je voor dat de date zwaar tegenvalt maar de ander niet van ophouden weet, dan heb je liever niet dat hij of zij weet waar je woont. Wees in dit opzicht ook voorzichtig met je adresgegevens van je werk.

Gebruik geen drug en drink niet te veel

Zo'n eerste date met een onbekende is meestal reuze leuk, maar hou wel je hoofd er bij. En met te veel drank of drug kan alle controle wegvallen.

Zie ook

(C) Content=King

© Dating 2021. Blogger template by Bloggertheme9
Published by Gooyaabi Templates

Op deze website is het privacy- en cookie-beleid van Content=King van toepassing.