Veilig daten: Tips voor een veilige blind date

Een blind date is spannend. Je ontmoet immers een compleet onbekende. Maar het moet natuurlijk niet al te spannend worden. Daarom hier tips voor een veilige blind date.

Blind date veilig

Een blind date is reuze spannend. Je gaat iemand ontmoeten die je nooit eerder hebt gezien. Hoe zal die persoon zijn? Zou het klikken of niet? Maar zo'n blind date met een compleet onbekende brengt natuurlijk ook wat risico met zich mee, tenzij je je aan wat voorzorgsmaatregelen houdt. Daarom hier wat tips om veilig te daten.

Onderstaande tips zijn niet om je bang te maken. Bij 99,9% van de dates willen beide partijen alleen maar een leuke avond hebben of een een geschikte partner vinden. Maar je kunt wel onderstaande voorzorgsmaatregelen nemen, ze maken je afspraakje niet minder leuk.

Spreek af op een plek waar altijd mensen zijn

Begin niet met een volstrekt vreemde bij je thuis te ontvangen. Kijk ook uit met afgelegen plekken zoals een parkeerplaats in een bos. Kies voor een winkelstraat, café of ander neutraal terrein waar je zeker niet alleen met je date bent. Ook bij iemand in de auto stappen kan een risico zijn.

Vertel iemand over je plannen

Het is wel zo veilig om iemand, bijvoorbeeld een vriend of familielid, van je date te vertellen. En dan met name waar en wanneer de date plaatsvindt. Het is altijd goed dat iemand weet waar je bent.

Laat een briefje achter

Wil je niet dat iemand van je date af weet? Laat dan in ieder geval even een briefje achter met informatie, bijvoorbeeld waar je naar toe bent gegaan en wie je daar gaat ontmoeten. 

Geef geen adres

Ken je de ander nog niet? Wacht dan met het geven van je adresgegevens. Stel je voor dat de date zwaar tegenvalt maar de ander niet van ophouden weet, dan heb je liever niet dat hij of zij weet waar je woont. Wees in dit opzicht ook voorzichtig met je adresgegevens van je werk.

Gebruik geen drug en drink niet te veel

Zo'n eerste date met een onbekende is meestal reuze leuk, maar hou wel je hoofd er bij. En met te veel drank of drug kan alle controle wegvallen.

Veiligheidsmaatregelen blind date voor vrouwen

Sommige vrouwen zijn huiverig om een onbekende die ze via een datingsite hebben leren kennen in het echt te ontmoeten. Zo'n blind date met een compleet onbekende kan dan ook beste spannend zijn.

Volgens Karin Anderson en Beth Roberts, de schrijfsters van het boek 'Finding Your Mate Online' is een blind date met een online contact niet gevaarlijker dan het meer ouderwetse eerste afspraakje. Ze hebben wel een paar handige tips om de risico's te beperken.

Een aantal van hun veiligheidsmaatregelen bij een blind date kwam je hier boven ook al tegen.

1. Effe checken

Check je date via Google. Als je een nieuwe wasmachine koopt ga je ook via Google op zoek naar informatie, dus waarom zou je je aanstaande date niet via internet checken. 

Probeer met de informatie die je over diegene hebt uit te vinden wat er allemaal over deze persoon is geschreven. Een persoon natrekken via internet is heel simpel en heel effectief. Kijk bij de link "Check je date" hoe je dat het beste kunt achterhalen.

2. Laat weten waar je bent

Laat anderen weten waar je die avond / middag / dag bent. En geef anderen de gegevens van je date, desnoods in een afgesloten enveloppe of laat op z'n minst thuis een briefje achter met de melding met wie je wat en waar gaat doen.

3. Geen goed gevoel? Dan niet doen

Als je een slecht gevoel hebt over de date of de persoon die je gaat ontmoeten, luister daar dan naar. Blaas de date onmiddellijk af als je het niet vertrouwd.

4. Stalk zijn werkgever (huh!)

Als je date vertelt heeft waar hij werkt. Check dan bij het betreffende bedrijf of dat echt zo is.

De laatste tip van de dames Anderson en Roberts vinden we wat ver gaan. Maar de andere tips voor veiligheidsmaatregelen bij een eerste date kunnen zeker hun nut hebben.

Zie ook


Onderwerp:
Een blind date is leuk, spannend en in meer dan 99,9% van de gevallen veilig, maar een minimaal risico is er altijd. Daarom hier wat tips voor een veilige blind date.

Een reactie posten

1 Reacties

  1. De tip van het navragen bij de werkgever gaat echt te ver. Dat zou je zelf toch ook verschrikkelijk vinden! De andere tips zijn wel oké. In het begin van mijn date avonturen was ik ook zo voorzichtig, maar als je een tijdje aan het blind daten bent gaat dat wel over. Je moet je verstand blijven gebruiken maar ook een beetje vertrouwen hebben in de mensheid. Niet iedere dater is een serial killer. Een paar maar, LOL.

    BeantwoordenVerwijderen

Post hier uw vragen, ervaringen, eigen reviews en meningen. Deze berichten worden na keuring geplaatst. Eventuele reclame wordt niet gepubliceerd. Voor dating verzoeken verwijzen we u naar de bovenstaande datingsites.