Tips dating: Een goede profieltekst roept vragen op


Het eerste dat de aandacht trekt op een datingsite, na de foto, is de tekst waarin je jezelf beschrijf. De zogenaamde profieltekst. Evenals de foto moet deze tekst de aandacht trekken. De profieltekst moet prikkelen! Besteed er daarom aandacht aan. En lok een reactie uit van de bezoeker van het profiel. Want zonder een eerste contact komt er nooit een date.

Nieuwsgierigheid prikkelen

De tekst van het profiel  bepaalt voor een heel belangrijk deel of iemand meteen weer doorklikt of dat hij of zij de moeite gaat nemen om een berichtje te sturen. Met andere woorden een goede profieltekst kan het verschil maken tussen nul reacties en een leuke date. Want zelfs een profiel met een mooie foto maar geen prikkelende beschrijving zal zelden tot een reactie leiden.

De profieltekst moet dus de aandacht pakken. Dat kan met een vrolijke opmerking die een glimlach op het gezicht van de bezoeker van het profile tovert. Hij of zij zal de profieltekst dan zeker verder lezen. En dat is de eerste stap!

Hij of zij wil het weten!

Vervolgens moet de profieltekst er voor zorgen dat er ook een tweede stap komt. En dat is dat de bezoeker van je profiel jou een berichtje gaat sturen. Daarvoor moet je een reactie opvragen. Nodig de bezoeker in de profieltekst uit om jou een vraag te stellen (niet te algemeen, stuur aan op een bepaalde vraag: "maar mijn grootste droom.., die vermeld ik hier niet. Vraag mij daar maar naar".

Of nodig de bezoeker uit iets te vertellen: "Hou je ook zo van hardrock, bij welke band vergeet jij de wereld om je heen?". Er zijn duizenden vragen te verzinnen. Kies voor je profieltekst een vraag die bij jou en je ideale date past. Het belangrijkste is dat er via de profieltekst een uitwisseling van berichtjes tot stand komt.

Maar besteed ook zorg aan de rest van de profieltekst

Maar denk erom, de bezoeker van je profiel zal alleen reageren als het profiel hem of haar verder ook aanspreekt. Beperk het profiel dus niet tot die vraag alleen. Laat uit de profieltekst blijken wat voor persoon je bent, en hoe je in het leven staat. Maar laat ook wat te raden over. En zorg ervoor dat de andere persoon graag wil raden.

Zie ook

(C) Content=King

© Dating 2021. Blogger template by Bloggertheme9
Published by Gooyaabi Templates

Op deze website is het privacy- en cookie-beleid van Content=King van toepassing.