10 goede datingtips voor het komen tot een date


Wil het daten slecht lukken? Dan is het niet fijn om te horen, maar misschien is dat toch een teken dat je iets fout doet. Daarom gebruiken we deze datingblog onder meer om datingtips te geven. Hoe kun je contact maken op een dating site? Hoe zet je dat contact in een  echte date om? Hoe zorg je er voor dat die blind date een succes wordt? Hieronder 10 datingtips. Wie weet hou jij aan zo'n tip de liefde van je leven of de perfecte date over!


Tip 1. Vul je profiel zo compleet en goed mogelijk in

We beginnen bij het begin, het profiel waarin je jezelf op een datingsite voorstelt. Veel mensen flansen zo'n profiel even snel in elkaar en gaan dan dagenlang / wekenlang / maandenlang / jarenlang tevergeefs op zoek naar een date, zonder dat dit ook maar tot een leuk contact leidt.

Besteed daarom de nodige aandacht aan je profiel. Vul alle velden in, denk er goed over na wat je schrijft, maar doe je niet anders voor dan je bent. Het profiel is je visitekaartje bij online dating. Een slecht profiel maakt je kansloos voor een date, hoe leuk je ook bent.
Meer informatie: Tips profiel datingsite.

2. Let op je taal

Let bij het schrijven van de tekst bij het profiel, maar ook bij berichten en mails, goed op de grammatica en taalgebruik, want op slecht taalgebruik knappen veel mannen en vrouwen af. Ook op dating sites is slechte spelling een afknapper. Spelfouten en kromme zinnen wekken (sorry!) nu eenmaal de indruk dat je een simpele ziel bent.

Mannen kunnen er bij een leuke vrouw vaak nog wel doorheen kijken, maar veel vrouwen zijn erg gevoelig voor taalfouten en krom taalgebruik.  Lees je teksten dus na het schrijven even door en gebruik de spellingscontrole. Vooral bij het verzenden van berichten heb je alle tijd om voor verzending ieder bericht eerst goed na te lezen en te corrigeren.

3. Plaats een foto bij je profiel

Er zijn zoveel mannen en vrouwen die graag willen daten dat de concurrentie op goede dating sites en in goede dating apps enorm is. Iemand die een date zoekt ziet honderden, soms wel duizenden, profielen voorbij komen. Daardoor is het bijna noodzakelijk om de eerste foto (de profielfoto) als selectiecriterium te gebruiken. Vrijwel iedereen gebruikt de foto die bij de zoekresultaten te zien is om een eerste selectie te maken.

Volgens Relatieplanet krijgt iemand met een profiel met foto tien keer meer reacties dan iemand die geen foto op de dating site plaatst. Dus het plaatsen van die foto is geen optie maar een vereiste. Wil je een echte date? Dan zal je iets van een foto moeten plaatsen!

En als je dan een foto plaatst, dan zorg je er natuurlijk voor dat het een mooie foto is. En liefst dan natuurlijk ook meteen meerdere foto's waarbij je meerdere kanten van jezelf in beeld laat zien. Want ook dat is door onderzoeken bewezen, als je meerdere foto's plaatst, in verschillende stijlen en situaties (dus niet allemaal gelijksoortige foto's), maak je veel meer kans op een date.

Kijk bij de tips foto dating site voor alle tips voor het maken en plaatsen van de beste foto voor bij je profiel.

Heb je een goed datingsite profiel gemaakt? Plaats deze dan op meerdere datingsites waarvoor je je gratis kunt inschrijven.

4. Gebruik het matchprofiel

De meeste goede datingsites gebruiken een matchprofiel. Of met andere woorden, deze datingsites bieden veel informatievelden aan de je moet invullen als je je profiel samenstelt.

Veel mensen vliegen bij de inschrijving door deze velden in. Ze vullen snel wat in of ze laten ze helemaal leeg als invoer in verplicht is. Zonde, want dit maakt de kans op een echte date vele malen kleiner!

Aangezien veel date-zoekers dit matchprofiel gebruiken om een geschikte relatie te vinden is het belangrijk dat je deze invult. Vul dus alle velden in.

Als iemand bijvoorbeeld zoekt op een MBO of HBO opleiding en jij hebt het veld opleiding leeg gelaten dan zal je ook niet bij de zoekresultaten tevoorschijn komen ook al heb je de vereiste opleiding, en dat is een gemiste kans!

5. Wees actief

Wacht niet af tot iemand jou vindt, maar ga zelf op zoek. Dat maakt het aanbod veel groter en interessanter. Hou de nieuwe leden goed in de gaten, want deze nieuwkomers (m/v) deze zijn vaak gemotiveerd om een leuke date te vinden en hebben nog geen lange lijst met potentiële lovers opgebouwd.

Vooral als je een vrouw zoekt is dit een goede tip. De kans dat deze "verse vrouw" op een bericht van jou reageert is veel groter dan de kans dat een vrouw reageert die al maanden op de datingsite zit en dagelijks een hele reeks berichten van geïnteresseerde mannen krijgt.

6. Maak gebruik van de anonieme postbus

Door het interne mailsysteem van de datingsite te gebruiken geef je geen persoonlijke gegevens vrij en ben je vrijer in het aanspreken van en communiceren met andere leden. Je kunt vervelende mensen altijd blokkeren.

En wil je dan toch buiten de datingsite om contact onderhouden met iemand die je eigenlijk nog niet kent, maar dan gebruik van een anoniem mailadres. Dat is een mailadres waarin geen persoonlijke gegevens vermeld staan en die alleen voor dating gebruikt wordt (en dus ook niet in Google voor andere toepassingen te vinden is) is dan een aanrader.

Bij bijvoorbeeld Gmail of Yahoo kun je gratis en anoniem een mailadres aanmaken dat je dan alleen voor dating gebruikt. In de naam van het mailadres gebruik je dan geen privacy gevoelige informatie zoals je naam, woonplaats en leeftijd.

7. Wees geduldig

Eis niet na een paar regels een telefoonnummer, en probeer niet na een kwartiertje chatten een afspraakje te regelen. Dat schrikt met name vrouwen af.

Leer online via de dating site eerst iemand een beetje kennen en gebruik die tijd om uit te vinden of dit inderdaad je droomdate is. Vraag door en snij gerust eens een hekel onderwerp aan om te zien hoe de ander reageert. Wees dus bij online dating niet te gretig.

8. Bel eerst

En als je dan toch gaat ontmoeten, pak dit dan doordacht aan. Telefoneer voor je de definitieve afspraak maakt. Misschien knap je wel helemaal af op een stem of een accent, of blijkt het contact dan al stroef te verlopen.

Dan kun je elkaar beter een mislukte date besparen want op een ongemakkelijke ontmoeting zit niemand te wachten.

9. Korte eerste date

En als je dan gaat daten. Hou de eerste afspraak dan bij voorbaat kort. Spreek dat al voor je elkaar gezien hebt af. Anders moet je de hele avond met iemand op te trekken die bij nader inzien toch niet ziet zitten. Of je moet de date halverwege afbreken, erg pijnlijk! En als je de persoon wel ziet zitten, en als dat wederzijds is, dan is een vervolgdate zo gemaakt.

10. Heb plezier in daten

Misschien wel het belangrijkste, heb plezier in het gebruik van de datingsite en eventuele dates. Als je geforceerd op zoek gaat doe je niemand een plezier. Zoek dan ook in eerste instantie een leuke bezigheid voor je eerste date.

Onderwerpen:
Datingtips, tips dating, tips datingsite, tips eerste date  tips daten.

(C) Content=King

© Dating 2022. Blogger template by Bloggertheme9
Published by Gooyaabi Templates

Op deze website is het privacy- en cookie-beleid van Content=King van toepassing.