Nickname: Goede naam op dating site of app doet wonderen

Een goede nickname (gebruikersnaam) lijkt op een dating site of app niet zo belangrijk. Maar de waarheid is anders!

nickname dating site app

Er zijn veel factoren die mee spelen of iemand succes zal hebben op een datingsite of niet. Één van die factoren is de nickname, de naam waaronder je je inschrijft op een datingsite.

Laat zo'n gebruikersnaam namelijk heel belangrijk zijn op een datingsite. Die nickname is het eerste dat eventueel geïnteresseerde vrouwen en mannen van je zien. En zolang ze je nog niet kennen kennen ze je alleen onder deze naam.

Je nickname is de eerste indruk

Niet veel mensen beseffen het, maar deze bijnaam draagt meer bij aan de eerste indruk dan je zou verwachten. Een arrogante nickname, een saaie nickname, een nietszeggende nickname,.. ze zeggen allemaal iets over je karakter. En bewust of onbewust, de persoon waarmee je een dat wilt pikt dit op.

En zeg eens eerlijk. Wil wel bekend staan als Heineken1973, Astrid26 of BigWillemUtrecht? Misschien eerst even nadenken voor je een nickname kiest op een datingsite of in een dating app.

Lachen (en hoofdschudden) om namen

Schrijf je maar eens gratis in op een goede datingsite (dus wel even nadenken over de gebruikersnaam!), en kijk eens naar de namen waaronder de mannen en vrouwen daar ingeschreven staan. 

Bij veel van deze nicknamen haak je al af voor je het profiel gelezen hebt. En dat is zonde, want het kunnen met leuke vrouwen en mannen zijn die achter deze soms verschrikkelijke usernamen schuil gaan.

Denk eerst even na

De meeste mensen verzinnen hun dating nickname binnen 10 seconden, ze kloppen hem in, en gaan snel verder. Om dan de rest van hun datende leven aan die gebruikersnaam vast te zitten. En dat is dus niet verstandig!

Een nickname komt snel verkeerd over

Erotische nickname is niet de beste keuze
Is een erotische nickname verstandig? Ik zou er mee oppassen. Een seksueel getinte nickname zal zelden in de smaak vallen bij vrouwen en bij mannen trekt het misschien een ander publiek dan je zou willen. 

Op een erotische dating site of dating app zou het nog kunnen, maar met name veel vrouwen knappen er ook op die site op een al te expliciete nam af. Speel het safe, en voorkom een te seksueel getinte nickname.

Creatief met een nickname
Een naam van een stripheld of superster komt kinderachtig over en een naam met je leeftijd verouderd binnen een jaar, gebruik dan liever een jaartal. Maar nog beter vergeet je dit soort "administratieve formaliteiten" en verzin een originelere nickname. Origineel en creatief.

Een originele nickname die een glimlach oproept vind ik perfect, daarmee heb je de eerste stap naar een date al gezet.

Een goede nickname

Een andere  goede nickname vind ik een dating naam die iets over jezelf vertelt. Niet over je lengte of je leeftijd, maar over hoe je in het leven staat. Een nickname waarvan je weet dat deze de ideale man of vrouw in jou leven zal aanspreken.

Een nickname die bij je date past
Het hoeft namelijk geen naam te zijn die iedereen aanspreekt. Als deze de liefde van je leven maar aanspreekt. Je hoeft geen veilige saaie nickname te kiezen als saaie personen je niet hoeven te contacten.

Een naam om te herinneren
Een goede gebruikersnaam voor een dating site is verder niet te lang en makkelijk te onthouden. Je wilt immers dat een eventueel geïnteresseerde vrouw of man de naam wel herinnert bij een volgend bezoek aan de site.

Wees geen Jan12
Veel mensen kiezen voor hun eigen naam met een volgnummers. Veel minder origineel kan niet. En ook in dit geval doet Willem4 aan Bertha38 denken. Ik zou dus iets meer moeite doen om een naam te bedenken.

Pas op dat je nicknaam niet verouderd
Verzin liever iets originelers en gebruik daar wat persoonlijks in. En dan bedoelen we niet je geboortejaar maar een hobby of andere passie. Zorg er echter wel voor dat je nickname over een paar maanden nog steeds leuk is. De nickname Winterliefde is in maart al gedateerd. En als je 28 bent en dan de naam MooieMan28 kiest staat dat erg raar als je naam 2 jaar later nog gebruikt, het is dan net of je over je leeftijd wil liegen.

Maak ze nieuwsgierig naar de leuke jij
Het meeste succes op een dating site heb je door nieuwsgierigheid op te wekken. Een mysterieuze foto of een profieltekst die uitnodigt tot het stellen van vragen helpt altijd om reacties van anderen te krijgen. Met een gebruikersnaam is dat niet anders. Ook een unieke originele gebruikersnaam kan je kansen in het dating-casino verhogen.

Ik adviseer je dus even wat moeite te doen, en een leuke naam te verzinnen voor je op een dating site of dating app van start gaat.

Zie ook


Onderwerp:
Een goede gebruikersnaam / username / nickname op een dating site of in een dating app is belangrijker dan je misschien denkt. Samen met de foto is de nickname het eerste dat men ziet, en de gebruikersnaam roept een bepaald beeld op. Denk dus even goed na voor je een dating nickname kiest. Je zit er misschien jaren aan vast. Hierboven geef ik tips en voorbeelden.

Een reactie posten

2 Reacties

  1. BiSwingersArnhem28 januari 2024 om 20:11

    Een nicknaam kan ook zo duidelijk zijn dat deze meteen de juiste mensen aantrekt. Wij het gekozen voor de nickname BiSwingersArnhem zodat het meteen duidelijk is waar we voor staan en wat we zoeken. Misschien klikt niet iedereen die de naam leest op onze profiel maar omdat ze dat doen omdat ze niet met een bi stel willen daten of omdat ze in Den Helder wonen maakt dat niets uit. De mensen die wel een date willen met en bi stel uit Arnhem zal juist wel reageren. Je kan de nickname dus ook effectief inzetten. Wij hebben goede ervaringen met de keuze van onze gebruikersnaam.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat hier staat klopt wel. De gebruikersnaam is samen de foto het eerste dat ik zie en een username kan er echt voor zorgen dat ik de beschrijving van iemand niet lees of zelfs een bericht ongelezen verwijder. En niemand denkt lang na over de naam waarop hij op een datingsite staat. Ik heb achteraf gezien ook een flut naam gekozen, maar ik heb nu teveel contacten om me opnieuw onder een andere naam in te schrijven en de usernaam aanpassen kan niet.

    BeantwoordenVerwijderen

Post hier uw vragen, ervaringen, eigen reviews en meningen. Deze berichten worden na keuring geplaatst. Eventuele reclame wordt niet gepubliceerd. Voor dating verzoeken verwijzen we u naar de bovenstaande datingsites.