Zo maak je een goede indruk bij de eerste date!

Hoe maak je een goede indruk als je een eerste date hebt? Hier tips om er voor te zorgen dat je blind date jou leuk gaat vinden.

Eerste date goede indruk maken

De eerste indruk bij een date is meteen de belangrijkste. Dat is een bekend gegeven. Ook al ben jij misschien voor iemand die droompartner, als je eerste date mislukt door een slechte eerste indruk, eindigt daar waarschijnlijk meteen iedere kans op een vervolg. 

De eerste indruk bij een blind date is dus heel belangrijk. Maar hoe zorg je ervoor dat de eerste indruk bij een afspraakje goed is?

Ga ontspannen een date in

Relax! Zie de date als een gezellig avondje uit. Ontspan je, en geniet van dit verzetje. Waarschijnlijk wordt de date dan gewoon een heel gezellig avondje. Dan komt een succesvol vervolg vanzelf. 

Wees tevreden over je uiterlijk

Voel je tevreden over je uiterlijk! Ga voor je gaat daten eerst een tijdje sporten als je niet tevreden bent over je lichaam. Trakteer jezelf op nieuwe kleding, een lekker geurtje, een bezoek aan de kapper om te zorgen dat je kapsel goed zit. Dat verhoogt je zelfvertrouwen en dat heeft gevolgen voor hoe je je voelt, wat je uitstraalt en hoe je met situaties omgaat.

Kortom, opgepept zelfvertrouwen is voor veel factoren positief. En allemaal factoren die bijdragen aan een geslaagde eerste date,

Goed in je vel

Ook op andere punten moet je goed in je vel zitten  Experts hebben het zelfs over wisselen van baan als je huidige baan je niet bevalt. Dat helpt vast, maar gaat wel ver. Maar er zijn ook veel minder ingrijpende manieren om je beter in je vel te doen voelen. Doe dingen die je plezierig vind, dingen waar je gelukkig van wordt. En je komt als vanzelf goed in je vel te zitten.

Schenk de ander aandacht

Zorg dat je bij de eerste date je aandacht bij de ander kunt leggen, en zorg dat je niet met jezelf bezig bent. Vooral vrouwen vinden het heel belangrijk als ze merken dat ander veel aandacht voor ze heeft. Haar verhaal aanhoort, en er ook op reageert. Advies geven hoeft daarbij niet. Integendeel, dat kan juist negatieve reacties oproepen. Vrouwen vinden een luisterend oor erg belangrijk. Zelfs belangrijker dan het uiterlijk, doe daar je voordeel mee.

Heb zelfvertrouwen!

Veel van de bovenstaande tips hebben direct of indirect te maken met je zelfvertrouwen.  Dat is niet voor niets. Zelfvertrouwen is minstens zo belangrijk als een goed uiterlijk. 

En wat ook helpt: Met lichaamstaal kun je meer zelfvertrouwen uitstralen dan je misschien hebt. Lees daarom vooral onderstaande lichaamstaal tips eens, en zet deze tips in bij je eerste date!

Zie ookOnderwerp:
Tips om tijdens een eerste date / blind date indruk te maken op je date. Vooral lichaamstaal kan daarbij helpen. Een goede indruk bij een eerste date draait vooral om zelfvertrouwen. Om zelfvertrouwen die je uitstraalt, maar ook om zelfvertrouwen die de first date voor jou zelf makkelijker maakt.

(C) Content=King

© Dating 2023. Blogger template by Bloggertheme9
Published by Gooyaabi Templates

Op deze website is het privacy- en cookie-beleid van Content=King van toepassing.