Speeddaten werkt niet


Speeddaten werkt niet, dat blijkt uit cijfers en wordt bevestigd door een Schots onderzoek. Bij speeddaten krijgt de dater een enorme hoeveelheid keuzemogelijkheden. Mensen kunnen echter maar een klein aantal keuzes verwerken en raken geblokkeerd als ze met zo veel keuzemogelijkheden geconfronteerd worden.

Kiezen is moeilijk

Mensen hebben al moeite om een keuze uit twee mogelijkheden, maar als het een lange lijst wordt, dan wordt kiezen soms een onmogelijke opgave. Dat heb je al in een restaurant met een enorme menulijst. Of in een telefoonwinkel, waarbij je een mobieltje moet uitkiezen terwijl er een lange rij mensen achter je staat te wachten.

Laat staan wat er met je gebeurt als je uit een grote groep leuke mensen een serieuze partner moet selecteren.

Keuzestress

Volgens Onderzoekster Alison Lenton is kiezen uit zo veel mogelijke partners ook in strijd met de menselijke geschiedenis. Vroeger moesten mensen een keuze maken uit een beperkt aantal kandidaten uit een kleine leefgemeenschap. Daardoor zijn mensen "geprogrammeerd" om partners met elkaar te vergelijken, in plaats van ze stuk voor stuk te toetsen aan het gewenste profiel.

Wil je bij speeddaten slagen, dan zal je de laatste techniek toe moeten passen.

Zie ook


(C) Content=King

© Dating 2023. Blogger template by Bloggertheme9
Published by Gooyaabi Templates

Op deze website is het privacy- en cookie-beleid van Content=King van toepassing.