Top 10 afknappers op een dating site

Leerzaam, maar ook leuk om te lezen zijn de tien grootste afknappers voor vrouwen en mannen die op een datingsite actief zijn.

De Singelsite deed enige tijd geleden een onderzoekje naar de grootste afknappers op datingsites. Iedereen die aan dating doet kan er wel één of meerdere uit eigen ervaring opnoemen. Er kwam dus behoorlijke response op.

afknapper dating site


Maar wat was de ergste afknapper? Nee, niet de seksueel getinte reacties (die kwamen pas op nummer 6), en ook die andere bekende ergernis,  de versgrikkelukke taalvouten in menig datingprofiel werden niet als meest ernstig ervaren. Maar wat dan wel?

Stuur geen standaard berichtjes

Nee, het zijn de onpersoonlijke standaardreacties waaraan de meeste datezoekers zich ergeren!

Dus.., stuur nooit een berichtje aan de potentiële liefde van je leven dat je inmiddels ook aan achtenvijftig andere droompartners hebt gestuurd. Dat valt de meeste vrouwen en mannen namelijk op! Besteed wat meer aandacht aan je bericht, en ga in je berichtje op minimaal één persoonlijk feit in.

Belangrijk is dus: Stuur een origineel bericht.

Reageer op iets waaraan de ontvanger van het bericht merkt dat je het profiel gelezen hebt en geef hem of haar zo het gevoel dat hij of zij uitverkoren is om jouw berichtje te mogen ontvangen. Je kunt voor de rest van het bericht dan wel gewoon je standaard tekst gebruiken.

En voor een echt leuke potentiële date schrijf je natuurlijk een echte brief op maat. Nou ja, een digitale brief natuurlijk.

Hieronder nog even de volledige top 10. Dan weet je wat je nog meer allemaal fout kan doen.

Top 10 afknappers datingsite

 1. Standaard berichten sturen
 2. Taalfouten
 3. Geen foto bij het profiel
 4. Niet serieuze reacties
 5. Onduidelijke profielfoto
 6. Seksueel getinte reacties
 7. Verouderde profielen
 8. Onduidelijkheid aantal actieve leden datingsite
 9. Foute nickname
 10. Foute humor

Wil je succesvol zijn op een dating site? Voorkom dan deze 10 fouten!


Meer over afknappers op een dating site

Voor het vinden van een leuke date via een datingsite heb ik hieronder wat tips geschreven. Maar ik geeft ook aan hoe je de afknappers bij online dating kunt voorkomen.

Hoe je je moet gedragen bij online dating is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Met alle goede bedoelingen kun je dingen doen en zeggen die de ander als afknapper ziet. Daarom hebben we hier een lijstje gemaakt met enkele dingen die je niet moet doen bij online dating op een datingsite of op een datingapp.

Normaal geef ik hier dating tips hoe het wel moet bij een date. Dit keer behandel ik voor de verandering eens de afraders bij dating. Het gaat daarbij om het gedrag op de datingsite. Wat moet je niet doen bij online dating?

Deze afraders bij online dating zijn geschreven voor mannen, maar de meeste tips zijn ook voor vrouwen van toepassing. Want ook de dames kunnen goed de mist in gaan bij het daten!
 
 • Begin in een chat of bericht niet meteen over seks. Pas als de vrouw op dit gebied toespelingen gaat maken kun je er voorzichtig, en het liefst op een speelse manier, over beginnen.
   
 • Lieg niet. Verzinsels over een baan, goddelijk lichaam, inkomen of auto die je niet hebt of het verzwijgen van de vrouw die je wel hebt is misschien in eerste instantie geen probleem, maar wat als het klikt met je date?

  Dan zal je leugen op een gegeven moment toch op tafel moeten komen. Vaak is het dan einde date. Eerlijk zijn bij dating is dus belangrijk
   
 • Stuur een vrouw niet te veel berichtjes, sms'jes e.d. per dag. Tenminste, niet als zij dat uit haarzelf ook niet doet. Als een vrouw in haar ogen teveel berichtjes ontvangt kom jij wanhopig over. En het laatste dat een datende vrouw wil is een wanhopige man.

  Beperk het tot twee berichtjes per dag en hou chatconversaties beperk het tot een kwartiertje, dan ben je niet wanhopig maar juist mysterieus en interessant. De vrouw krijgt het gevoel dat ze wel wat voor je moet doen. Je bent een uitdaging. Hard to get werkt ook bij mannen!
   
 • Wees niet te happig op een date. Als je in berichtje twee (of erger berichtje één) al over een afspraakje begint zullen de meeste vrouwen afhaken. Maak het eerst via mailverkeer of in een chat gezellig en ga dan pas denken aan een volgende stap.
   
 • Wees in je eerste e-mail/bericht aan een vrouw niet te breedsprakig. Een mail van twee regels is wat kort, maar een enorme lap tekst met je hele levensverhaal is ook weer niet nodig. Het is als bij een gesprek. De vrouw is graag aan het woord, de man mag luisteren.
   
 • Vergeet niet wat je iemand hebt verteld. Dit is vooral belangrijk als je vele hengeltjes naar vele visjes hebt uitgegooid. Dan kan het voorkomen dat je denkt een vrouw iets verteld hebt terwijl dat niet het geval is. Of nog erger, dat je iets anders hebt vertelt. Weer een reden om niet te liegen trouwens.
   
 • Telefoneer eerst voor je de eerste date aangaat. Of maak gebruik van de mogelijkheid tot een videochat. Via de telefoon kan iemand heel anders overkomen dan in getikte berichtjes. Dit kan teleurstellingen voorkomen. Misschien wil je wel afzien van de daten nadat je iemand hebt horen praten.


Zie ook:

Onderwerp:
Hier de tien grootste afknappers die mannen en vrouwen op een datingsite ervaren. Het ontvangen van een standaard berichtje is de grootste afknapper. Gevolgd door taalfouten en het ontbreken van de foto op de datingsite. En zo zijn er nog meer afkappers, foute tactieken en fout gedrag. Maak deze fouten niet op een dating sites als je een date wil.

Een reactie posten

3 Reacties

 1. Mijn grootste afknapper bij een date was die keer dat mijn niet rokende date (stond in zijn profiel) een pakje sigaretten uit zijn zak toverde en doodleuk een peuk opstak. En ik haat roken en rokers! Voor hij halverwege de de sigaret was was ik al vertrokken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het een afknapper op een datingsite als ik een foto van een leuke vent zie, daarom het profiel open, en dat ik dan 1 regel tekst zie staan. Meestal iets van "volgt later". Ik heb het dan meteen gehad, Als je zo weinig moeite doet op jezelf online te presenteren, dan zou je verder ook wel geen moeite voor een vrouw doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het een afknapper als een vrouw op een datingsite zich in haar profiel al heel arrogant opstelt. Als gods cadeau aan de wereld, waarbij een man zich gelukkig mag prijzen als hij haar mag daten. Met een hele wensenlijst waaraan je absoluut moet voldoen.

  Ik snap dat een vrouw misschien (heel) veel reacties van mannen krijgt, maar dan kan ze de mannen die haar benaderen nog wel netjes behandelen. En als je veel te kiezen hebt is het handig om vast wat eisen te vermelden, maar sommige vrouwen gaan daar wel heel ver en schrijven hun eisen op op een manier dat ze de mannen die niet aan hun eisen voldoen afzeiken. Maar van mij hoeven ze geen reactie te verwachten, voor mij is dat een grote afknapper. En ze moesten eens weten hoe leuk ik ben ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Post hier uw vragen, ervaringen, eigen reviews en meningen. Deze berichten worden na keuring geplaatst. Eventuele reclame wordt niet gepubliceerd. Voor dating verzoeken verwijzen we u naar de bovenstaande datingsites.