Tips: De profielfoto

Over de beste profieltekst hebben we al vaker geschreven. Maar bij het profiel staat ook nog zoiets als een foto.


En we hoeven natuurlijk niet uit te leggen dat deze foto een heel belangrijke rol speelt of iemand de profieltekst gaat lezen, of dat deze snel doorklikt naar een aantrekkelijker profiel.

Maar waar moet een goede profielfoto aan voldoen?

Je ziet er uit zoals je er uitziet. Maar bij een foto kun je er natuurlijk voor zorgen dat je er in ieder geval op z'n best uitziet.

Gebruik een mooie scherpe foto

En op een foto die met een webcam is geschoten zie je er zelden op z'n best uit. De scherpte van dit soort foto's is slecht, de belichting nog slechter (vooral als een foto in de halve duisternis wordt genomen) en niet zelden trekken mensen op een webcamfoto een "doet ie ut of doet ie ut niet gezicht".

Ook selfies zijn meestal niet de foto's met de beste kwaliteit.

Zoek een mooie foto in je fotocollectie

Loop je fotocollectie op je PC of Facebook liever even door naar een leuke foto van jezelf die geschikt is als profielfoto. Met een simpel gratis fotobewerkingsprogramma als Irfanview of online via FotoVerkleinen.nl maak je eenvoudig een uitsnede als je niet de gehele foto wilt plaatsen.

Zet de juiste sfeer met de foto

Met de foto kun je ook de sfeer zetten en bepaalde informatie in je profiel benadrukken. Ben je reislustig, dan kun je een vakantiefoto plaatsen. Ben je muziekliefhebber, neem dan bijvoorbeeld een foto waarop je gitaar speelt. Experts adviseren dames vier foto's te plaatsen waarop je op vijf verschillende situaties te zien bent. Glamorous, sportief, casual en zomers.

Lichaamsdelen?

Het goed uitkomen van borsten en spierballen kan de respons op een profiel ook doen verbeteren. Maar dit kan ook de aard van de reacties bepalen.

Anoniem of niet?

Wil je voor het grote publiek anoniem blijven. Dan kun je een foto plaatsen waarop je onherkenbaar bent. Dit zijn misschien wel de moeilijkste foto's. Want als je er toch mensen tot reageren mee wilt aansporen moet zo'n foto een klein kunstwerkje zijn die de belangstelling wekt.

Wees voorzichtig met retoucheren en pimpen

Wees tot slot voorzichtig met het bijwerken van foto's. Een pukkel of een haarkleur wegwerken is een aantrekkelijk idee, jezelf digitaal 20 kilo afslanken ook, maar het is geen pluspunt als je bij een eventuele ontmoeting tegenvalt. Je mooier voordoen dan je bent geeft op langere termijn problemen.

Zie ook

(C) Content=King

© Dating 2022. Blogger template by Bloggertheme9
Published by Gooyaabi Templates

Op deze website is het privacy- en cookie-beleid van Content=King van toepassing.