Tips tegen datingbedrog

Daten via internet gebeurt vaak anoniem. Dat maakt de kans op datingsbedrog groter. Hier tips om datingbedrog te herkennen en te voorkomen.

Datingbedrog

Hoewel misschien wel 99% van de personen op een datingsite ter goeder trouw is zitten er altijd wel een paar rotte appelen tussen. Daarom geven we hier wat tips om het kaf van het koren te scheiden.

Deze tips geven we in samenwerking met datingsite Be2. Nou is Be2 zelf juist een site die weinig last heeft van fraudeurs en grappenmakers omdat een uitgebreide persoonlijkheidstest deel uit maakt van hun inschrijfprocedure.

Maar neem het zekere voor het onzekere en neem hun onderstaande tips tegen datingbedrog maar eens door.

Dit zijn de tips tegen datingbedrog

 • Maak gebruik van een eerlijke datingsite. Er zijn namelijk ook datingsites die zelf de profielen bedenken en plaatsen.

 • Wees vooral alert op mensen die te goed lijken om waar te zijn. Meestal is dat namelijk dan ook het geval. Loop dus niet te hard van stapel als je een 'buitenkansje' ziet in de vorm van een wel heel ongelofelijk aantrekkelijke man of adembenemende single vrouw, en kies eerst voor een periode van veilig anoniem contact via e-mail of tekstberichten. Een bedrieger zal dan al snel afhaken.
   
 • Bescherm je persoonlijke gegevens. Blijf de eerste tijd op een datingsite anoniem om datingbedrog te voorkomen. Zet geen achternaam, adres, werkgever of andere (te) persoonlijke informatie in je profiel en mail-handtekening. Kies eventueel voor een anoniem mailadres. Kortom zorg dat je buiten de datingsite om niet te benaderen bent. Zo blijf je altijd binnen de beschermende schil van de datingsite.
   
 • Negeer mensen die heel nadrukkelijk naar adresgegevens e.d. vissen. Als ze meer interesse in je persoonlijke gegevens hebben dan naar jou als persoon is er waarschijnlijk str*nt aan de knikker.
   
 • Stel een mogelijke date vragen waarvan je de antwoorden kunt gebruiken om te checken of ze de waarheid spreken. En Volg altijd je verstand en denk na voor je een beslissing neemt.
   
 • Vraag om een foto. Een gezicht zegt niet alles maar wel veel over een persoon. Maar pas op, ook een foto kan bedrog zijn. Bedriegers maken dan wel vaak gebruik van veel te mooie foto's en bij twijfel kun je via Google Lens controleren of de foto misschien door een bedrieger van internet is geplukt.

 • Ga niet daten voor je iemand over de telefoon hebt gesproken. Zet nummerherkenning uit als je belt.

Gebruik je gezond verstand en hou bovenstaande tips in je achterhoofd, dan is de kans dat je slachtoffer van datingbedrog wordt bijzonder klein.

Zie ook: Meer tips veilig daten


Onderwerpen:
Tips tegen bedrog op een datingsite verzorgt door de contactsite Be2. Hoewel de meeste mensen op een datingsite eerlijk zijn komt datingsite bedrog wel degelijk voor. Gebruik dus altijd een eerlijke betrouwbare datingsite, bescherm je anonimiteit zo lang mogelijk en volg bovenstaande tips tegen datingbedrog.

(C) Content=King

© Dating 2023. Blogger template by Bloggertheme9
Published by Gooyaabi Templates

Op deze website is het privacy- en cookie-beleid van Content=King van toepassing.