Tips tegen datingbedrog


Hoewel misschien wel 99% van de personen op een datingsite ter goeder trouw is zitten er altijd wel een paar rotte appelen tussen. Daarom geven we hier wat tips om het kaf van het koren te scheiden.

Deze tips geven we in samenwerking met datingsite Be2. Nou is Be2 juist een site die weinig last heeft van fraudeurs en grappenmakers omdat een uitgebreide persoonlijkheidstest deel uit maakt van hun inschrijfprocedure. Maar neem het zekere voor het onzekere en neem de tips tegen datingbedrog maar eens door.

Dit zijn hun tips tegen datingbedrog

  • Wees vooral alert op mensen die te goed lijken om waar te zijn. Meestal is dat namelijk dan ook het geval. Loop dus niet te hard van stapel als je een 'buitenkansje' ziet en kies eerst voor een periode van veilig anoniem contact via e-mail of tekstberichten.
  • Bescherm je persoonlijke gegevens. Blijf de eerste tijd anoniem om datingbedrog te voorkopen. Zet geen achternaam, adres, werkgever of andere (te) persoonlijke informatie in je profiel en mail-handtekening. Kies eventueel voor een anoniem mailadres.
  • Negeer mensen die heel nadrukkelijk naar adresgegevens e.d. vissen.
  • Stel vragen waarvan je de antwoorden kunt gebruiken om te checken of ze de waarheid spreken. Volg altijd je verstand en denk na voor je een beslissing neemt.
  • Vraag om een foto. Een gezicht zegt niet alles maar wel veel over een persoon.
  • Ga niet daten voor je iemand over de telefoon hebt gesproken. Zet nummerherkenning uit als je belt.
Gebruik je gezond verstand en hou bovenstaande tips in je achterhoofd, dan is de kans dat je slachtoffer van datingbedrog wordt bijzonder klein.

Zie ook: Meer tips veilig daten

(C) Content=King

© Dating 2020. Blogger template by Bloggertheme9
Published by Gooyaabi Templates

Op deze website is het privacy- en cookie-beleid van Content=King van toepassing.