Jokken op een datingsite

Hoewel liegen op een datingsite niets te maken heeft met een computervirus deed Symantec (de maker van Norton Antivirus) onderzoek naar bedrog op datingsites.Hieruit bleek dat mannen vaker dan vrouwen een loopje met de waarheid nemen. Met Photoshop kom je bijvoorbeeld sneller van je bierbuik af dan in de sportschool.

Symantec deelde de profielinformatie in 14 rubrieken in, en vergeleek de leugentjes van mannen en vrouwen. In 13 van de 14 rubrieken logen de mannen vaker.

Er was echter 1 rubriek waar de vrouwen vaker de waarheid verdoezelden. Hun gewicht!

11 procent van de vrouwen maakt zichzelf online wat lichter. Bij de mannen is dat ook nog altijd 10%.

30% van de mannen bekent minimaal één leugen in het profiel te hebben staan. In veel gevallen is dat hun geboortejaar, maar hun relatiestatus is ook niet altijd correct. Ook willen ze wel eens voorkomen alsof ze iets leuk vinden waarvan ze eigenlijk totaal niet houden (bijvoorbeeld romantische films, open haardvuur, kaarsen).

Dit jokkebrokken bij mannen heeft tot doel sneller tot een date te komen omdat ze zo beter aansluiten bij het profiel of de wensen van hun mogelijke dates. Vrouwen jokken meestal uit onzekerheid.

Liegen op een datingsite blijft vaak niet ongestraft. Mannen komen twee keer zo vaak niet bij een eerste date opdagen omdat ze een te verkeerd beeld van zichzelf geschetst hebben.

Zie ook

(C) Content=King

0 reacties:

© Dating 2019. Blogger template by Bloggertheme9
Published by Gooyaabi Templates

Op deze website is het privacy- en cookie-beleid van Content=King van toepassing.