Jokken op een datingsite

Hoewel liegen op een datingsite niets te maken heeft met een computervirus deed Symantec (de maker van Norton Antivirus) onderzoek naar bedrog op datingsites.



Hieruit bleek dat mannen vaker dan vrouwen een loopje met de waarheid nemen op een datingsite. Met Photoshop kom je bijvoorbeeld sneller van je bierbuik af dan in de sportschool. Wel zo gemakkelijk, maar minder effectief als het op daten aankomt.

Mannen jokken meer over 13 van de 14 onderwerpen
Symantec deelde de profielinformatie in 14 rubrieken in, en vergeleek de leugentjes van mannen en vrouwen. In 13 van de 14 rubrieken logen de mannen vaker.

Behalve.... het gewicht
Er was echter 1 rubriek waar de vrouwen vaker de waarheid verdoezelden dan hun mannelijke tegenhangers. Hun gewicht!

11 procent van de vrouwen maakt zichzelf online wat lichter. Bij de mannen is dat ook nog altijd 10%, dus zo groot is dat verschil in die ene categorie ook weer niet.

Romantischer voordoen
30% van de mannen bekent minimaal één leugen in het profiel te hebben staan. In veel gevallen is dat hun geboortejaar, maar hun relatiestatus is ook niet altijd correct. Ook willen ze wel eens voorkomen alsof ze iets leuk vinden waarvan ze eigenlijk totaal niet houden. Denk daarbij aan romantische films, open haardvuur, kaarsen en andere onderwerpen die vrouwen erg belangrijk vinden, maar de meeste mannen totaal niet.

Verschillende redenen van jokken
Dit jokkebrokken bij mannen heeft tot doel sneller tot een date te komen omdat ze zo beter aansluiten bij het profiel of de wensen van hun mogelijke dates. Vrouwen jokken meestal uit onzekerheid.

Als de leugen te groot is....
Liegen op een datingsite blijft vaak niet ongestraft. Mannen komen twee keer zo vaak niet bij een eerste date opdagen omdat ze een te verkeerd beeld van zichzelf geschetst hebben. Een beeld dat ze in de praktijk niet waar kunnen maken waardoor ze de date waar ze het juist om te doen was niet kunnen volbrengen.

Zie ook

(C) Content=King

© Dating 2022. Blogger template by Bloggertheme9
Published by Gooyaabi Templates

Op deze website is het privacy- en cookie-beleid van Content=King van toepassing.