Dating tips: Wat als de eerste date tegenvalt?

Natuurlijk ga je met een goed gevoel naar het eerste afspraakje naar je blind date, anders was je er immers niet aan begonnen. Maar oh wat kan zo'n eerste date tegenvallen, dan zit je aan een tafeltje met iemand die je helemaal niet zit zitten.


Het snel beëindigen van de date is dan het verstandigste dat je kunt doen. Maar natuurlijk wil je je afspraakje ook niet voor het hoofd stoten. Daarom hier wat tips en smoezen om op een subtiele manier een date te beëindigen.

Tip 1: Spreek overdag af
Soms moet je vooruit kijken en vast met het ergste rekening houden. Als je overdag afspreekt is het een stuk makkelijker een date af te breken dan 's avonds. Ze kunnen je op het werk nodig hebben, de kinderen komen onverwachts vroeg uit school of je hebt nog een andere afspraak die middag. Genoeg smoezen om hem te smeren!

Tip 2: Emergency call
Hoe lang heb je een nodig om je date te beoordelen? Een kwartiertje? Laat je dan na een kwartier bellen door een vriend of vriendin. Is de date een succes, dan wimpel je het gesprek af. Wil je de date beëindigen, dan is dit belangrijke telefoontje aanleiding om het afspraakje te stoppen. Sorry ik moet echt weg!

Tip 3: Je wordt ziek van je date
Een hoofdpijn of misselijkheid kan snel opkomen. verontschuldig je bij je date dat het niet door hem of haar komt, maar dat je toch echt naar je bed wil (zonder date).

Tip 4: Laat de horecamedewerker het voor je opknappen
Heb je het wel gezien met je date, en wil je zo snel mogelijk weg? Ga dan even naar het toilet. Niet om hem door het wc raampje te smeren maar om bij de bar te vragen of je de rekening aan je tafel gebracht wil hebben. De date krijgt zo een heel natuurlijk einde. Met sommige telefoons kun je ook jezelf door een voicemail laten bellen.

Tip 5: Mors op je kleding
Deze tip/smoes gaat wel heel ver, maar met deze vlek op je kleding kan je echt niet rond blijven lopen. Je mooie jurkje/shirt/overhemd moet echt zo snel mogelijk in de was. Extra tip: Mors wel met voedsel of drank die makkelijk uitwasbaar is.

Tip 6: Wees eerlijk
Waarschijnlijk de beste tip. Zeg je date dat het vijf geweldige minuten waren, maar dat hij of zij niet helemaal aan je verwachtingen voldoet. Hard, maar ook duidelijk. Als je je met ieen smoes uit de voeten maakt zal je je date toch ook moeten laten weten dat je geen vervolgafspraakje meer wilt.

Zie ook

(C) Content=King

© Dating 2022. Blogger template by Bloggertheme9
Published by Gooyaabi Templates

Op deze website is het privacy- en cookie-beleid van Content=King van toepassing.