Als een blind date tegenvalt: Ontsnappen aan een slechte date!

Niet iedere date is een succes. Daarom geef ik hier tips om te voorkomen dat je date tegenvalt en tips voor wat je moet doen als je date een ramp blijkt te zijn.


Slechte date

Natuurlijk ga je met een goed gevoel naar het eerste afspraakje naar je blind date, anders was je er immers niet aan begonnen. Maar oh wat kan zo'n eerste date tegenvallen, dan zit je aan een tafeltje met iemand die je helemaal niet zit zitten.

Het snel beëindigen van de date is dan het verstandigste dat je kunt doen. Maar natuurlijk wil je je afspraakje ook niet voor het hoofd stoten. Daarom heb ik hier wat tips en smoezen om op een subtiele manier een date te beëindigen.


Tip 1: Spreek overdag af

Soms moet je vooruit kijken en vast met het ergste rekening houden. Als je overdag afspreekt is het een stuk makkelijker een date af te breken dan 's avonds. 

Ze kunnen je op het werk nodig hebben, de kinderen komen onverwachts vroeg uit school of je hebt nog een andere afspraak die middag. 

Genoeg smoezen om hem te smeren!

Tip 2: Emergency call (noodoproep)

Hoe lang heb je een nodig om je date te beoordelen? Een kwartiertje? Laat je dan na een kwartier bellen door een vriend of vriendin. 

Is de date een succes, dan wimpel je het gesprek af. Wil je de date beëindigen, dan is dit belangrijke telefoontje aanleiding om het afspraakje te stoppen. 

Je vriend(in) heeft je nodig, je kind is ziek, je goudvis is overleden..., spreek maar iets af, en je bent pleite voor je rampzalige date het goed en wel door heeft.

 "Vervelend zeg, maar ik moet echt gaan. Doei, we faxen!!!".

Tip 3: Je wordt ziek van je date

Een hoofdpijn of misselijkheid kan snel opkomen. verontschuldig je bij je date dat het niet door hem of haar komt, maar dat je toch echt naar je bed wil (zonder date).

Tip 4: Laat de horecamedewerker het voor je opknappen

Heb je het wel gezien met je date, en wil je zo snel mogelijk weg? Ga dan even naar het toilet. Niet om hem door het wc raampje te smeren maar om bij de bar te vragen of je de rekening aan je tafel gebracht wil hebben. De date krijgt zo een heel natuurlijk einde. 

Of, nog beter, vraag bij de bar van de kroeg waar je bent of ze je na een minuut of 10 willen waarschuwen voor een (fake) telefoontje. 

Voor smoezen zie de vorige tip.


Slechte date stoppen


Tip 5: Mors op je kleding

Deze tip/smoes gaat wel heel ver, maar is wel effectief. Met een vlek op je kleding kan je echt niet rond blijven lopen. 

Je mooie jurkje/shirt/overhemd moet echt zo snel mogelijk in de was.  Jammer van de date (not!), maar je appt nog wel.

Extra tip: Mors wel met voedsel of drank die makkelijk uitwasbaar is.

Tip 6: Jaag je date de stuipen op het lijf

Beëindig niet zelf de date, maar laat je date het vuile werk opknappen. 

Vertel hem of haar alles wat hij of zij niet wil horen. Dat je zo snel mogelijk zo veel mogelijk kinderen wil, dat je aan nordic walking doet, dat je de hele dag naar Frans Duijts luistert. 

Wedden dat  niet jij maar je date ineens een noodoproep krijgt!

Tip 7: Maak de date zo saai mogelijk

Deze tip is eigenlijk best leuk om te doen bij een echt nare date. Doe er alles aan om zo ongeïnteresseerd mogelijk over te kopen. Ga met je telefoon spelen, pak een tijdschrift van de bar, ga verveeld in de rondte kijken, reageer totaal niet op wat je date allemaal vertelt. Moet je opletten hoe snel de date weg wil!

Deze tactiek moet je natuurlijk niet gebruiken maar een tegenvallende maar wel lieve date. Maar als je date een verschrikkelijke eikel of bitch is, dan is deze tactiek heerlijk om toe te passen.


Tip 8: Allergisch (voor je date)

Je hebt net iets gegeten of gedronken, en laat je daar nou net allergisch voor zijn. Je voelt de reactie aankomen en moet zo snel mogelijk naar huis. 

In werkelijkheid ben je alleen allergisch voor de date, maar dat hoeft hij of zij niet te weten. Ga voor het betere toneelspel eerst een minuut of 10 naar het toilet. Kun je meteen even tor rust komen van die rampzalige date af!

Tip 9: Wees eerlijk

De laatste tip is waarschijnlijk de beste tip. Zeg je je date gewoon eerlijke dat het vijf geweldige minuten waren, maar dat hij of zij niet helemaal aan je verwachtingen voldoet. 

Hard, maar ook duidelijk. Als je je met een smoes uit de voeten maakt zal je je date toch ook moeten laten weten dat je geen vervolgafspraakje meer wilt. Als je meteen eerlijk bent is dat gewoon duidelijk voor beiden, en kun je beide weer door met je leven.


Zie ook

Onderwerpen:
Hier geef ik tips om te ontsnappen aan een slechte date. Met de beste smoezen en de beste tactieken.

Een reactie posten

3 Reacties

 1. Hoe stop je een mislukte date? Dat hangt af hoe de persoon is. Is het een lieve man maar gewoon geen match, dan zit je de date uit, maar zegt op een gegeven moment wel dat de klik er niet is. Is de date mislukt omdat de kerel een eikel is, dan is het heerlijk om die vent dat recht in zijn gezicht te zeggen. Dan heb je toch nog een leuke date #evilgrin

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik had eens een date met een hork van een man. Om de date te beëindigen deed ik voor of ik enorme kinderwens had en zo snel mogelijk een kind wilde. Ik wist uit zijn profiel tekst dat hij dat absoluut niet wilde en ik vond bovendien wel grappig om te doen.

  Maar hij vertrok geen spier en bleef op een slijmerige manier enorm zijn best doen om me te versieren.Toen wist ik dat hij geen relatie zocht maar alleen maar seks. Met die wetenschap vond ik het ook niet meer erg om op te staan, mijn deel van de rekening te betalen en om hem te smeren. Dat voelde nog lekker ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb wel eens een date gehad waarbij ik na 1 minuut al wist dat het niets kon worden. Het liefst (en het best) kun je die mislukte date dan meteen beëindigen. Maar mijn fatsoen hield dat nog tegen. Ik heb het een ruim half uur uitgezeten en toen gezegd dat er geen klik was. En wegwezen! Ik vind het wat te ver gaan om dat echte meteen tegen iemand te zeggen als je kennismaakt. Dat moet voor de ander namelijk wel erg pijnlijk zijn,

  BeantwoordenVerwijderen

Post hier uw vragen, ervaringen, eigen reviews en meningen. Deze berichten worden na keuring geplaatst. Eventuele reclame wordt niet gepubliceerd. Voor dating verzoeken verwijzen we u naar de bovenstaande datingsites.