Hoe snel de eerste date? Wat is verstandig?

Je leert een leuk maar onbekend persoon kennen via een datingsite of dating app. Hoe snel ga je dan daten?

Hoe snel een date?

Als je via een datingsite contact hebt met een leuke man of vrouw, is het dan verstandig om snel af te spreken of is het dan aan te raden om elkaar eerst online of telefonisch beter te leren kennen?

Voor zowel wachten als snel tot actie overgaan hebben hun voordelen en hun nadelen. Wij zetten ze hier op een rijtje.

Voordelen snelle eerste date

 • Een ontmoeting schept duidelijkheid. Misschien klikt het face to face helemaal niet, en dat kun je dan maar beter zo snel mogelijk weten. Anders heb je straks het idee dat je een paar weken van je leven verspild hebt.
    
 • Met een ontmoeting kun je ook een leugenaar (m/v) ontmaskeren. Blijkt je date ineens 10 jaar ouder dan op de foto of blijkt dat sportieve lichaam achter vetrollen verstopt te zitten, dan is dat ook meteen duidelijk.
   
 • Met een snelle first date voorkom je ook dat een verkeerd beeld dat je van iemand hebt steeds groter wordt. In de praktijk komt iemand altijd anders over dan verwacht, en het verschil tussen werkelijkheid en je verwachting wordt steeds groter naarmate je langer wacht.
   
 • Voor de man kan het in zijn voordeel pleiten als hij snel de eerste date wil. Veel vrouwen houden van mannen die initiatief durven te nemen.

Nadelen snelle eerste date

 • Het naar de eerste date toewerken kan best spannend zijn. De vlinders in je buik kunnen ontsnappen zodra je hem of haar in het echt ziet. Misschien wil je eerst nog even van dit gevoel genieten.
   
 • Een eerste date met iemand die je alleen online kent kan best eng zijn. Spreek hem of haar in ieder geval eerst telefonisch of via een webcamchat. En kies voor een eerste date een veilige plek waar meer mensen zijn.

Zie ook


Onderwerp:
Soms leer je iemand via een datingsite of dating app kennen die je wel zo snel mogelijk zou willen leren kennen. Al na één goed gesprek. Maar is het verstandig om snel te daten? Wanneer ga je daten? Wanneer is de eerste date? Meteen, na een week of pas na vele chat sessies? Hier de voordelen en nadelen van een snelle date of van juist lang wachten met daten.

(C) Content=King

© Dating 2023. Blogger template by Bloggertheme9
Published by Gooyaabi Templates

Op deze website is het privacy- en cookie-beleid van Content=King van toepassing.