Tips voor de tweede date


Na de eerste date volgt als het goed is de tweede date. En die tweede date zal totaal anders zijn dan de eerste. Hoe kun je zo'n tweede date het best aanpakken? Hier wat handige tips.

Meer ontspannen naar de date

De eerste date is onwennig en vaak wat ongemakkelijk. Een nerveuze wat gespannen ontmoeting. Vind je de ander leuk? Vindt hij of zij je leuk? Doe je het wel goed? Als er een tweede date volgt is veel van die spanning weg. De betreffende vrouw of man vindt je leuk genoeg voor een tweede afspraakje en dat geeft veel meer ontspanning. Bovendien hem jij zelf de ander ook al leuk bevonden.

Ook zal de tweede ontmoeting minder onwennig zijn en de vrees voor een teleurstelling valt weg. Eigenlijk kun je nu pas van de afspraak gaan genieten. Laat de 2e date dus vooral leuk zijn.

Een leuke tweede date

Natuurlijk ken je elkaar na die eerste date nog nauwelijks. De tweede date zal dan ook nog vooral in het teken staan van elkaar leren kennen. Dat hoeft niet perse aan een tafeltje in een café of restaurant, maar dat kan ook in de dierentuin, in een pretpark, een museum of op een schaatsbaan. Ga gewoon iets doen wat jullie beide leuk vinden en geniet daar van. De tweede date loopt dan als vanzelf.

Neem rustig de tijd voor de tweede date, maar laat hem niet al te lang duren. Na een leuke dag kun je ook tegen de avond afscheid nemen. Hiermee voorkom je dat het gevoel een heel leuke dag door vermoeidheid en een teveel aan informatie en indrukken als een nachtkaars uitgaat. Op het hoogtepunt stoppen heet dat!

Om iemand te leren kennen is het hoe dan ook belangrijk om te zorgen dat de tweede date niet gelijk verloopt als de first date. Dan beperk je de mogelijkheden om de kennismaking te laten groeien. In een heel andere situatie leer je iemand weer op een heel andere manier kennen. Ook bij date nummer drie en vier is dat belangrijk om in het achterhoofd te houden.

Kleding bij de tweede date

Wil je jezelf op een andere manier laten zien? Dat kan het best onder andere omstandigheden. Maar ook qua kleding kun je variëren. Kies bij de tweede date niet voor dezelfde kleding maar pak eens een heel andere kledingstijl uit de kast. Natuurlijk moet deze stijl wel bij je passen, maar een wat meer casual outfit past prima bij een 2e date.

Tweede date, niet te snel

Loop niet te hard van stapel. je mag na de eerste date hem of haar wel zeggen dat je diegene leuk vindt. Maar als je verliefde gevoelens begint te krijgen, hou die dan nog even voor je. Na de eerste date of bij een tweede date al opbiechten dat je verliefd bent komt op veel vrouwen en mannen over alsof je wanhopig bent. En een wanhopig persoon is geen aantrekkelijk persoon.

Tijd tussen eerste en tweede date
Om dezelfde reden kun je beter ook een pauze inlassen tussen de eerste en tweede date. De 2e date hoeft heus niet dezelfde week nog plaats te vinden. Schuif de tweede date gerust wat naar achter, en laat haar of hem wel af en toe weten dat je er bent maar zoek niet te veel contact. Een beetje afleiding zoeken is voor jezelf ook goed, zodat je niet al te gespannen richting die tweede date toeleeft.

Deze rustpauze voor een vervolgdate heeft meerdere voordelen. Je kijkt wat rustiger en met een meer heldere blik tegen die tweede date aan, en - misschien wel veel belangrijker - je zorgt er voor dat de ander je gaat missen. En dat laatste zorgt er voor dat jouw aantrekkelijkheid bij haar of hem gaat groeien zonder dat je er ook maar iets voor hoeft te doen.

Zie ook


Onderwerpen:
Tweede date tips, hoe lang tussen eerste en tweede date, kleding 2e date, hoeveel tijd tussen 1e en 2e date.

Heb jij tips voor een tweede date? Bij de reacties hieronder lezen wij deze graag.

(C) Content=King

1 opmerking:

  1. Wat is de beste tijd tussen en eerste en tweede date? Dat is heel persoonlijk en hangt van vele factoren af. Maar het wordt over het algemeen aangeraden deze wel na een paar dagen te laten plaats vinden (en niet meer dan een week). Als je langer wacht komen er allemaal twijfels en gaat het spreekwoord van uitstel komt afstel gelden. Ik heb ook wel eens gelezen dat de de dag erop al de beste tijd is voor een tweede date, maar dat werkt denk ik alleen als je hoteldebotel op elkaar bent.

    BeantwoordenVerwijderen

Post hier uw vragen, ervaringen, eigen reviews en meningen. Deze berichten worden na keuring geplaatst. Eventuele reclame wordt niet gepubliceerd. Voor dating verzoeken verwijzen we u naar de bovenstaande datingsites.

© Dating 2024.

Artikel geschreven door Onze Redactie.


Tips - Onderwerpen - Reviews - Sitemap


Blogger template by Bloggertheme9
Published by Gooyaabi Templates


Op deze website is het privacy- en cookie-beleid van Content=King van toepassing.