Dating tips voor beginners: Zo krijg je probleemloos een date!

Tips voor wie wil beginnen met online dating, of voor wie online daten tot dusver niet zo succesvol was. Maar dat gaat nu veranderen!

dating tip beginners

Alle begin is moeilijk, dat geldt ook voor daten. De stap om met daten te beginnen is de eerste, maar wat dan? Hier geven we enkele handige dating tips voor beginnende daters. Waar kun je het beste terecht op een leuke date te vinden? En hoe pak je het daar aan?


Schrijf je in voor meerdere datingssites

Bij de meeste datingsites is de inschrijving gratis. Weliswaar kun je dan nog niet alle functies gebruiken, maar je krijgt wel een goed beeld van de datingsite en het publiek wat zich daarop bevindt. 

Wed dus niet op één paard en schrijf je voor een flink aantal sites in. Maak in de dagen daarna de keuze welke datingsite of datingsites je echt wilt gaan gebruiken. 

Let daarbij op het niveau van de profielen (de gebruikers van de datingsite), het niveau van de reacties, de mogelijkheden van de site en natuurlijk het aanbod aan dames en heren die mogelijk geschikt zijn voor een date.


Schrijf je in voor de juiste datingsites

Ben je op zoek naar een avontuurtje of naar een relatie die alleen op seks gericht is? Val de mensen op algemene datingsites als Relatieplanet en Lexa daar dan niet mee lastig. 

Kies voor een erotische datingsite. Daar vind je vrouwen en mannen die naar hetzelfde op zoek zijn als jij en dat schept duidelijkheid. 

Ben je op zoek naar een partner voor het leven? Dan kun je de erotische datingsites beter links laten liggen.


Ook voor meer specifieke dates, of meer specifieke groepen gebruikers zijn er speciale datingsites. 

Denk daarbij bijvoorbeeld aan dating voor alleenstaande ouders, dating voor hoger opgeleiden, dating voor mensen met overgewicht, getrouwde vrouwen en mannen die buiten hun relatie willen daten of dating voor mannen en vrouwen boven de 50 jaar.


Besteed veel aandacht aan je profiel

Bezoekers van een datingsite die iemand willen aanschrijven. Kunnen uit vele honderden of zelfs duizenden potentiële dates kiezen. Je moet er dus voor zorgen dat je er  uitspringt.

Dat lijkt moeilijk, maar is het niet als je wat zorg  en tijd aan je dating site profiel besteedt. 99% van de datingsite gebruikers doet dat namelijk niet, dus deze concurrentie kun je makkelijk hebben.

Een goed ingevuld en verzorgd dating site profiel is van groot belang. Wie fantasieloos alleen zijn persoonlijke gegevens en hobbies invult valt niet echt op tussen al die concurrenten. 

Verzin dus een leuke pakkende tekst die tot reageren uitnodigt. Dan komen de berichten en reacties op jouw berichtjes vanzelf je in-box in.


Plaats een foto 

De allereerste selectie wordt meestal op het uiterlijk gemaakt, ook bij datingsites. Vooral bij een site als Relatieplanet of Lexa met duizenden actieve deelnemers hebben date-zoekenden zoveel keuze dat ze razendsnel langs profielen scrollen. 

Gebruik dus geen haastig met een webcam gemaakte foto van jezelf bij je profiel, maar gebruik een echt mooie foto. Maak hem desnoods speciaal voor deze gelegenheid. Hieronder vind je alle tips voor het plaatsen van één of meerdere foto's waarmee je echt het verschil maakt.


Wees niet opdringerig of gehaast

Wat voor date je ook zoekt. Wees geduldig en zeker niet opdringerig. Leg rustig contact, breng een mailcorrespondentie of chatcontact tot stand en leer elkaar kennen. Ga die eerste date pas aan als je iemand echt leuk vind. Bijkomend voordeel: Zo kun je meerdere potentiële dates aftasten voor je een stap verder gaat.

Hieronder kun je lezen hoe je contact kunt maken op datingsites en hoe je dat op de juiste manier doet, zodat je de dates voor het uitkiezen hebt.

Het vervolg: De eerste date

Volg je deze tips, dan zal de eerste date niet lang op zich laten wachten. En hoe je deze date succesvol kan laten verlopen, dat lees je hier onder.

Zie ook:

Onderwerp:
Dating tips voor beginners / dating voor dummies en dating tips voor wie het online daten niet wil lukken. Volg deze tips en krijgt probleemloos een date.

(C) Content=King

© Dating 2023. Blogger template by Bloggertheme9
Published by Gooyaabi Templates

Op deze website is het privacy- en cookie-beleid van Content=King van toepassing.