Datingtips: Profielfoto op een dating site

Bij een profiel op een dating site hoort een goede foto. Een heel goede foto want onderschat de kracht van de foto niet.


De meeste bezoekers van een dating site scannen snel langs de foto's, en alleen als de foto hen aanspreekt lezen ze de tekst die bij de foto staat. Dat geldt zowel voor mannen als voor vrouwen.

De profielfoto als eerste selectie

Dat betekent dat als je foto niet goed is niemand je profieltekst leest, ook al is deze zo goed. Je kunt nog zo'n mooi profiel samenstellen, met een originele nickname en een zorgvuldig opgestelde tekst, zonder goede foto zul je waarschijnlijk geen resultaat boeken. Het is dan ook verwonderlijk hoeveel mannen en vrouwen geen foto plaatsen of snel even een vaag kiekje maken met de webcam waarop ze bepaalt niet op hun voordeligst opstaan.

Zie de profielfoto als advertentie

Een restaurant plaatst een foto van een mooi opgemaakt bord om klanten te winnen, een modemerk gebruikt een mooi fotomodel en een goede fotograaf om hun kleding te verkopen. Deze bedrijven doen moeite om hun product te verkopen en gebruiken en een mooie foto is daar een belangrijk onderdeel van. Bij een datingsite is dat niet veel anders. Zie de datingsite als een plek waar je jezelf moet verkopen. Je wilt immers opvallen tussen die duizenden 'rivalen'. Besteed daarom aandacht aan de foto.

Een profielfoto van goede kwaliteit

Je hoeft niet langs de portretfotograaf, maar het is fijn als de foto een goede kwaliteit heeft. Geen webcamkiekje waarbij je half in het donker zit, maar een goed uitgelichte foto. Foto's die buiten gemaakt zijn zijn meestal het mooist om zien, en je komt er zelf vaak het best in uit. Laat iemand eens een hele serie foto's van je maken. En kies de allerbeste. Dat levert betere resultaten op dan de eerste de beste foto van jezelf die je tegenkomt online knallen of even snel een kiekje met de webcam maken.

Tips voor een goede profielfoto

  • Maak foto's speciaal voor deze gelegenheid.
  • maak een hele serie foto's zodat je kunt kiezen.
  • Zorg er voor dat je gezicht duidelijk op de foto staat.
  • Kijk vriendelijk op de foto. Lachen mag, maar hoeft niet.
  • Zorg dat je er verzorgd uitziet op de foto. Dus niet ongeschoren of met haren in de war behalve als dat je gebruikelijke look is.
  • plaats geen naaktfoto's, ook niet op een erotische datingsite. Zorg dat het smaakvol is.
  • Plaats je meerdere foto's? Zorg dan dat ze allemaal goed zijn.

De profieltekst

En tot slot, let op. Een goede profielfoto is heel belangrijk, maar daarbij ben je er nog niet. Ook de rest van het profiel, zoals de profieltekst, moet dik in orde zijn. Het gaat om het totaal. Het is toch jammer als een mooie foto de aandacht van een potentiƫle date trekt maar deze vervolgens afhaakt omdat de rest niet in orde is.

Zie ook

(C) Content=King

© Dating 2022. Blogger template by Bloggertheme9
Published by Gooyaabi Templates

Op deze website is het privacy- en cookie-beleid van Content=King van toepassing.