Tip voor de eerste date: Laat de ander praten

Veel vrouwen en mannen hebben de neiging om tijdens een date zelf veel te praten. Dan kan uit nervositeit zijn of omdat ze gewoon veel te vertellen hebben.


Toch is het verstandig om bij een eerste date vooral de ander te laten praten. Zo leer je die persoon beter kennen en bovendien wordt het erg gewaardeerd als je interesse toont.

Verleidelijk om te praten

Er zijn tal van redenen om veel te praten als je voor het eerst met iemand aan een tafeltje zit. Je hebt veel te vertellen, je wil graag dat de ander jou leert kennen en misschien ben je wel gewoon nerveus met als gevolg dat je gaat ratelen. 

Ook kan het zijn dat je date zelf weinig zegt zodat je het gesprek op gang moet houden. Zelf veel vertellen is dan de oplossing.

Luisteren

Toch is het niet verstandig gedurende de hele date aan het woord te zijn. Om dan na de date te beseffen dat je nauwelijks nog iets van de ander weet, terwijl die ander van jouw hele levensloop en levensvisie op de hoogte is.

Bovendien heeft je date waarschijnlijk het idee gekregen dat je alleen met jezelf bezig bent, en dat zijn of haar leven jou niet interesseert. Je hebt immers alleen over je zelf gesproken.

Gebruik de eerste date vooral om de ander te laten praten. Stel vragen en wees ge├»nteresseerd  Luister naar het verhaal van de ander en stel de vervolgvragen die in je opkomen. Zo leer je je date kennen en deze zal het ook waarderen als er interesse in hem of haar wordt getoond.

Natuurlijk vertel je tussendoor ook wat over jezelf, want deze tip geldt ook voor de andere partij.

Zie ook


Onderwerp:
Veel mensen hebben de neiging op tijdens een date heel veel te praten. Omdat ze nerveus zijn, omdat ze bang zijn een stilte te laten vallen, of gewoon omdat ze de ander veel willen vertellen. Toch is het voor een succesvolle date belangrijk om de ander te laten praten, Zo toon je interesse en kan de ander ook zijn of haar verhaal kwijt wat hem of haar een goed gevoel geeft.

(C) Content=King

© Dating 2023. Blogger template by Bloggertheme9
Published by Gooyaabi Templates

Op deze website is het privacy- en cookie-beleid van Content=King van toepassing.