Dating in Nederland: Van contactadvertentie naar datingprofiel


Dankzij internet floreert dating in Nederland meer dan ooit tevoren. We daten ons helemaal suf!. Er was een tijd, nog maar enkele jaren geleden, dat een blind date begon met een advertentie in een krant. Je betaalde per letter, dus veel van deze 'kleine advertenties' moest je eerst ontcijferen voor je kon reageren. Als dat ontcijferen je al lukte!

Zo zag een contactadvertentie er uit

vrw zkm aantr man niet-r omg rdam

En als aantrekkelijke niet rokende man uit de omgeving van Rotterdam pakte je dan pen en papier, schreef een lange brief, deed deze in een enveloppe, schreef daar het speciale antwoordnummer van de krant op, plakte er een postzegel op, ging naar de brievenbus en ging vervolgens een paar dagen bij de brievenbus  wachten op een eventueel antwoord van je potentiële date.

Zo ging daten in het Stenen Tijdperk (voor het jaar 2000).

Tegenwoordig gaat daten in Nederland gelukkig heel anders. Al zijn er (het is ongelofelijk maar waar) nog steeds mannen en vrouwen die advertenties zoals hier boven plaatsen (in kranten en tijdschriften die niemand meer leest).

En zo gaat daten nu

Tegenwoordig schrijf je je gratis in voor een datingsite. Vul je de gegevens in van je droomprins of droomprinses en zie je vervolgens ontelbare prinsen en prinsessen op je scherm verschijnen. Het grote daten, part 1, kan beginnen.

Geen lange brieven  geen enveloppen, geen postzegels en brievenbussen, maar kennismakingsberichtjes naar al deze mogelijke dates. De ene nog leuker dan de ander!

Want dating in Nederland is nu wel erg makkelijk. Net als je contact hebt met je ideale date duikt er wel weer een idealere man of vrouw op. Dating in Nederland is nu zo laagdrempelig dat sommige vrouwen en mannen blijven daten. Jarenlang!

Kijken, kijken niet daten

Daarmee benoemen we wel een nadeel aan van het hedendaagse daten, of in ieder geval van de inleiding daartoe. In de tijd van die brief en die postzegel kreeg je een stuk op 10 brieven (met postzegel) terug, en daaruit koos je de leukste. Die stuurde je een brief (met postzegel) en als je heel zeker van je zaak was vermelde je in die brief je telefoonnummer (van de PTT).

Tegenwoordig staan er op een beetje datingsite soms meer dan 100.000 profielen van potentiële partners, dates of minnaars (m/v). Zodra je een leuke match gevonden hebt duiken er weer tientallen matches op die misschien wel leuker zijn. Hoe kun je dan kiezen!?

keu·ze·stress (dem)1stress die je voelt als gevolg van een te groot aantal keuzemogelijkheden.

Het gevolg is dat je in deze moderne tijd vol datingsites en datingapps met vele honderdduizenden single vrouwen en mannen misschien wel minder snel een date hebt dan je vader of moeder die het met die tien brieven (met postzegel) moest doen.

Zie ook: Tips om wel echt te daten


Onderwerpen:
Contactadvertentie, dating in Nederland, contactadvertenties.

(C) Content=King

© Dating 2023. Blogger template by Bloggertheme9
Published by Gooyaabi Templates

Op deze website is het privacy- en cookie-beleid van Content=King van toepassing.