Singel of single? Spelfouten maken je kansloos op een dating site

Je kan nog zo'n leuk profiel met mooie foto tegenkomen op een dating site. Als de bijgaande tekst vol spelfouten staat knap je af.

Spelfouten dating site

Iedereen kan op goede datingsite met leuke mensen in contact te komen, maar enige zorgvuldigheid is daarbij wel van belang. Zo knappen veel mensen af op spelfouten.

Spelfouten in een tekst op een datingsite zijn één van de grootste afknappers. Een klein foutje kan men nog wel door de vingers zien, maar als je een tekst plaats die wemelt van de spelfouten, kromme zinnen en stijlfouten kom je op zijn zachts gezegd nogal simpel over.

Let daar dus op bij het maken van je profiel op een datingsite, maar ook bij het schrijven van je berichten. Woorden als "singels", "me baan", maar ook kromme zinnen, niemand komt deze graag tegen als hij een tekst van zijn / haar mogelijke droompartner leest.

Schrijf je maar eens in voor een gemiddelde gratis datingsite, en verbaas je over de onzorgvuldig geschreven teksten van gebruikers,vol spelfouten.

Heb je dat zelf ook niet? Dat als je enorme spelfouten in een profieltekst ziet staan, dat de persoon van dat profiel dan enorm in aanzien daalt? Voorkom dit dan ook in je eigen profiel, je eigen berichten en bij andere teksten op een dating site.

Desinteresse

Schrijffouten en kromme zinnen komen niet bijster intelligent over, maar zijn ook een teken van desinteresse. De schrijver (m/v) heeft kennelijk niet zijn best gedaan om de tekst even na te lezen. En dat terwijl het zo eenvoudig is. 

De gemiddelde tekstverwerker of browser beschikt nota bene over spellingscontrole die een groot deel van de spelfouten al uit een tekst kan filteren.

Spellingscontrole

Dus dames en heren "singels" let een beetje op hetgeen je tikt. Een profiel met spelfouten op een datingsite nodigt niet uit tot een reactie. Lees je tekst dus nog eens goed door als niemand je aanschrijft.

Onderzoek naar effect schrijffouten dating site

Mocht je nog twijfelen aan de belangrijkheid van een goede foutloze tekst bij je dating profiel? Het grote effect van schrijffouten bleek (maar weer eens) uit een onderzoek naar afknappers bij dating door de grote datingsite Match waarbij 5.000 daters een vragenlijst invulden. 

Een schoon overhemd (en onderbroek) is ook belangrijk bij een date, dit is namelijk de grootste ergernis. maar direct daarna kwamen de schrijffouten. 

Het is namelijk alleen een slechte persoonlijke hygiëne die slechter scoort dan taalfouten als afknapper bij het daten.

Vooral de vrouwen knappen volgens het onderzoek af als er spelfouten of andere taalfouten gemaakt worden. Voor 88 procent van de vrouwen is dit echt een probleem. Bij de mannen is dat ook 75 procent, dus ook dames kunnen beter even de spellingscontrole over hun schrijfsels halen voor ze deze op de datingsite kwakken.

Een eerder onderzoek van Grammarly wees al uit dat twee spelfouten in een profiel op een datingsite 14 procent minder reacties van vrouwen opleveren. 

Deze taalfouten wekken de indruk dat de schrijver (m/v) weinig moeite doet. En daarnaast komt het ook wat dom over.

Zie ook


Onderwerp:
Controleer je tekst goed op spelfouten, stijlfouten en kromme zinnen voor dat je de tekst op een datingsite plaatst. Schrijffouten op een dating site zijn voor veel vrouwen en mannen een absolute afknapper.