Zo krijg je een date: Met een persoonlijk bericht!

Als je via een datingsite of datingapp een standaard berichtje ontvangt is de bereidheid een antwoord te sturen erg laag. Maak die fout dus niet en stuur die leuke vrouw of man een persoonlijk bericht.

persoonlijk bericht dating

Het is heel leuk om van iemand op een datingsite een berichtje te ontvangen waarin hij of zij aangeeft dat jij leuk gevonden wordt. Het is echter een geweldige afknapper als je vervolgens merkt dat het een standaard berichtje betreft. Met een persoonlijk bericht maakt iemand veel meer kans op een date!

En een persoonlijk bericht is zo gemaakt. Voeg gewoon een unieke regel toe aan het bericht.

Standaard berichtje? Geen enkele waarde!

Stel, je ontvangt een bericht van iemand die je leuk zegt te vinden, maar uit de algemeenheid van de tekst merk je al snel dat dit geen persoonlijk bericht is maar een standaard briefje.

Zo'n bericht heeft dan geen enkele waarde meer. Misschien heeft de helft van de bezoekers van de datingsite of app wel hetzelfde bericht ontvangen. De prullenbak is de enige juiste plek voor zo'n standaardbericht, en de afzender zal niets meer van je horen.

Waarom zou je immers de moeite van het antwoorden nemen als de ander niet de moeite neemt jou een persoonlijk mailtje te sturen.

Hou dit in je achterhoofd als je zelf berichtjes op een dating site gaat sturen aan onbekenden op een datingsite die je leuk lijken. Stuur je alle dames of heren hetzelfde mailtje, dan zal de response op je berichtjes minimaal zijn. Maar een persoonlijk tintje doet wonderen voor de response op je mailtjes.

Tip: Uit onderzoek is gebleken dan je 60% meer kans op een antwoord hebt als je in een aanhef iemands naam gebruikt. Bijvoorbeeld "Hallo Astrid" in plaats van alleen "Hallo". 

Laat het bericht persoonlijk lijken

Je hoeft heus niet voor ieder persoon dat je aanschrijft een lang uniek persoonlijk verhaal schrijven. Je mag best als basis een standaard bericht gebruiken. Maar zorg er voor dat de ontvanger deze mail toch als een persoonlijk bericht beschouwt.

Dat kan heel eenvoudig door er wat informatie uit het profiel van de aan te schrijven persoon te gebruiken. 

Bijvoorbeeld: "Ik zie dat je als hobby hockey hebt, een leuke sport die ik vroeger ook beoefend heb...", "Ik zie dat je in Eindhoven woont, mij kun je zo'n 40 kilometer verder vinden..." of "Ik zie dat je profielfoto in Griekenland is gemaakt, ik was daar afgelopen zomer ook".

Creatief zijn in je bericht

Dit zijn maar wat voorbeelden. Zo kun je uit ieder profiel wel een onderdeel oppakken en gebruiken, waardoor je berichtje ineens veel persoonlijker wordt.

En als je iets uit het datingprofiel in je persoonlijke bericht aanhaalt is dat voor de ander helemaal een duidelijk teken dat jij zijn of haar profiel goed gelezen heeft en je een persoonlijk bericht stuurt.

Wil je nog meer kans maken op een reactie? Eindig dan bovenstaand persoonlijk bericht met een vraag. En natuurlijk heeft ook deze vraag betrekking op iets dat in de profieltekst genoemd wordt.

De vrouw of man die het bericht leest zal gestreeld zijn door het feit dat jij haar of hem een persoonlijk bericht stuurt, en voor de meeste vrouwen en mannen is dat een aanleiding om te reageren. Je krijgt dus bijna een antwoord terug.

En als die vrouw of man ondanks je moeite en je persoonlijk bericht toch niet antwoord,,,, dan is het een type waar je geen date mee wil hebben.

Meer tips om een date te krijgen


Onderwerp:
Bij deze tips dating voor succes op een datingsite kijken we naar het eerste bericht dat je iemand op een datingsite of in een datingapp stuurt. Zorg dat dit een persoonlijk bericht is. Op een standaard bericht knapt iedereen af, en het maken van een persoonlijk bericht kan snel en makkelijk.

Een reactie posten

1 Reacties

  1. Goede tip, want op die onpersoonlijke berichten reageer ik nooit! Je wil niet weten hoeveel berichtjes ik kreeg waarbij je in één keer kunt zien dat het een bericht is dat ze aan iedereen sturen. Soms krijg ik een zelfde onpersoonlijk bericht zelfs meer dan één keer. Ik heb dan het idee dat ze alle vrouwen op de datingsite aanschrijven met hetzelfde gesprek. Schieten met hagel, maar dan bij dating.

    BeantwoordenVerwijderen

Post hier uw vragen, ervaringen, eigen reviews en meningen. Deze berichten worden na keuring geplaatst. Eventuele reclame wordt niet gepubliceerd. Voor dating verzoeken verwijzen we u naar de bovenstaande datingsites.