Dating en haarkleur

Hoe zit het met de haarkleur bij dating? Welke haarkleuren zijn het meest gewild? En wat verwacht men van een brunette, en wat van een blondine? Datingsite eDarling zocht het uit.



eDarling deed een onderzoek onder de Nederlandstalige mannen (Nederland en België) die ingeschreven zijn bij deze datingsite. Hierbij werden vrouwen alleen via hun haarkleur omschreven.



Blonde vrouwen dating

Sorry blonde vrouwen, maar het domme blondjes imago zit nog steeds in de hoofden van de mannen. Blond staat voor naief en niet al te slim. Maar blond is volgens de heren ook onweerstaanbaar. Kijk, dat maakt dan wer veel goed! Toch staan de blondjes niet op de eerste plaats als het op datevoorkeuren aankomt. Dat ligt zozeer aan de blondines zelf als wel aan het zelfvertrouwen van de heren. Deze vrezen dat ze de blondine niet voor zichzelf kunnen houden.

Brunette dating

Hoe onweerstaanbaar blondines ook zijn. Ze leggen het af tegen de brunettes. Volgens het onderzoek van eDarling zijn de brunettes het meest in trek bij de heren op de site. Niet minder dan 93 procent ziet het wel zitten om met een brunette te daten.  Dat is enkele tienden van een procent meer dan de blondines. Dus dames met dateproblemen,... koop wat bruine haarverf.

Redhead dating

Meisjes met rode haren scoren ook een nummer één positie. Niet als het op daten in het algemeen aankomt, die plek is immers vergeven aan de brunettes, maar wel op het gebied van een vlugge flirt. Tenminste volgens lde heren. Vrouwen met rode haren zijn bij hen het meest in trek voor een kortstondige relatie zoals een one night. Dat komt misschien door hun reputatie dat ze zo goed kunnen kussen..., dat is niet mis! Maar er is ook slecht nieuws voor de roodharige vrouwen. Als huwelijkskandidaat scoort de redhead bijzonder slecht. Bovendien linken de mannen het rode haar totaal niet met succes.

Zwartharige dating

Voor wat betreft een scharrel zijn de zwartharige vrouwen in trek, maaar als het op een echte relatie aan komt scoren ze ineens veel minder hoog. Zwart haar staat volgens de datende heren voor succes, trouw en intelligentie maar ook voor een compleet gebrek aan humor. Ok zwartkopjes, daar kunnen jullie het mee doen!

Hier de resultaten uit het onderzoek:


Wil je een date met een vrouw met de volgende haarkleur?

Bruin: 93%
Blond: 93 %
Zwart: 88%
Rood: 71%

Welke haarkleur zou de liefde van je leven kunnen hebben?

Blond: 51%
Bruin: 49%
Blond: 19%
Bruin: 19%

Met een vrouw met welke haarkleur zou je een tijdelijke affaire willen hebben?

1. Rood, 29%
2. Zwart, 26%
3. Blond, 19%

4. Bruin, 19%

Welke haarkleur zou de vriendin kunnen hebben waarmee je (als man) alles kunt bespreken?

Bruin: 24%
Blond: 23%
Rood: 23%
Zwart: 22%

Welke haarkleur vind je (als man) aantrekkelijk bij een vrouw?

Blond:  81%
Bruin: 75%
Zwart: 73%
Rood: 58%

Vrouwen met welke haarkleur vind je intelligent?

Bruin: 74%
Zwart: 69%'
Rood: 52%
Blond: 48%

Vrouwen met welke haarkleur vind je sexy?
Blond:  83%
Zwart: 72%
Bruin: 68%
Rood: 59%

Vrouwen met welke haarkleur lijken je een goede minnares?

Blond: 70%
Zwart: 63%
Rood: 62%
Bruin: 58%

Vrouwen met welke haarkleur lijken je het meest betrouwbaar / loyaal?

Bruin 69%
Zwart: 62%
Blond: 51%
Rood: 49%

Vrouwen met welke haarkleur lijken je het meest succesvol?

Bruin:  60%
Zwart:  60%
Blond: 54%
Rood: 44%

Met vrouwen met welke haarkleur kun je het meest lachen?

Blond: 58%
Bruin: 56%
Rood: 55%
Zwart: 53%

Zie ook