Dating en haarkleur

Hoe zit het met de haarkleur bij dating? Welke haarkleuren zijn het meest gewild? En wat verwacht men van een brunette, en wat van een blondine? Datingsite Elite Dating zocht het uit. Hier de resultaten van hun onderzoek.eDarling deed een onderzoek onder de Nederlandstalige mannen (Nederland en België) die ingeschreven zijn bij deze datingsite. Hierbij werden vrouwen alleen via hun haarkleur omschreven.


Blonde vrouwen dating

Sorry blonde vrouwen, maar het domme blondjes imago zit nog steeds in de hoofden van de mannen. Blond staat voor naïef en niet al te slim. Maar blond is volgens de heren ook onweerstaanbaar. Kijk, dat maakt voor blonde vrouwen dan weer veel goed! 

Hoewel de blondies qua schoonheid hoog aangeschreven worden staan de blondjes niet op de eerste plaats als het op date voorkeuren aankomt. Dat ligt zozeer aan de blondines zelf als wel aan het zelfvertrouwen van de heren. De mannen vrezen dat ze de blondine niet voor zichzelf kunnen houden.

Eigenlijk vinden ze een blondine dus TE aantrekkelijk. Ieder voordeel heeft een nadeel.

Brunette dating

Hoe onweerstaanbaar blondines ook zijn. Ze leggen het daarom af tegen de brunettes. Volgens het onderzoek van Elite Dating (voorheen eDarling) zijn de brunettes het meest in trek bij de heren op de site. 

Niet minder dan 93 procent van de mannen ziet het wel zitten om met een brunette te daten.  Dat is enkele tienden van een procent meer dan de blondines. Dus dames met dateproblemen,... koop wat bruine haarverf.

Redhead dating

Meisjes met rode haren scoren ook een nummer één positie. Niet als het op daten in het algemeen aankomt, die plek is immers vergeven aan de brunettes, maar wel op het gebied van een vlugge flirt. Tenminste volgens de heren. 

Vrouwen met rode haren zijn bij hen het meest in trek voor een kortstondige relatie zoals een one night. Dat komt misschien door hun reputatie dat ze zo goed kunnen kussen..., dat is niet mis! 

Maar er is ook slecht nieuws voor de roodharige vrouwen. Als huwelijkskandidaat scoort de redhead bijzonder slecht. Bovendien linken de mannen het rode haar totaal niet met succes.

Dus dames op zoek naar een spannend avontuurtje kunnen bij de drogist op zoek naar rode haarverf, maar dames met natuurlijk rood haar die een serieuze relatie willen kunnen hun haar beter bruin verven.

Ingewikkeld!

Zwartharige dating

Wat voor meisjes en vrouwen met rood haar geldt, dat geldt in mindere mate ook voor de dames met zwart haar. Voor wat betreft een scharrel zijn de zwartharige vrouwen eveneens in trek, maar als het op een echte relatie aan komt scoren ook zij ineens veel minder hoog. 

Zwart haar staat volgens de datende heren voor succes, trouw en intelligentie maar ook voor een compleet gebrek aan humor. Oké zwartkopjes, daar kunnen jullie het mee doen!

Hier de resultaten uit het onderzoek:


Wil je een date met een vrouw met de volgende haarkleur?

Bruin: 93%
Blond: 93 %
Zwart: 88%
Rood: 71%

Welke haarkleur zou de liefde van je leven kunnen hebben?

Blond: 51%
Bruin: 49%
Blond: 19%
Bruin: 19%

Met een vrouw met welke haarkleur zou je een tijdelijke affaire willen hebben?

1. Rood, 29%
2. Zwart, 26%
3. Blond, 19%

4. Bruin, 19%

Welke haarkleur zou de vriendin kunnen hebben waarmee je (als man) alles kunt bespreken?

Bruin: 24%
Blond: 23%
Rood: 23%
Zwart: 22%

Welke haarkleur vind je (als man) aantrekkelijk bij een vrouw?

Blond:  81%
Bruin: 75%
Zwart: 73%
Rood: 58%

Vrouwen met welke haarkleur vind je intelligent?

Bruin: 74%
Zwart: 69%'
Rood: 52%
Blond: 48%

Vrouwen met welke haarkleur vind je sexy?
Blond:  83%
Zwart: 72%
Bruin: 68%
Rood: 59%

Vrouwen met welke haarkleur lijken je een goede minnares?

Blond: 70%
Zwart: 63%
Rood: 62%
Bruin: 58%

Vrouwen met welke haarkleur lijken je het meest betrouwbaar / loyaal?

Bruin 69%
Zwart: 62%
Blond: 51%
Rood: 49%

Vrouwen met welke haarkleur lijken je het meest succesvol?

Bruin:  60%
Zwart:  60%
Blond: 54%
Rood: 44%

Met vrouwen met welke haarkleur kun je het meest lachen?

Blond: 58%
Bruin: 56%
Rood: 55%
Zwart: 53%

Zie ook

Een reactie posten

1 Reacties

 1. Haarkleur? Boeie!
  Ik ga toch echt voor bold!

  Kaal van onder. Ja, dat is een must!
  Maar kaal van boven. Liever ook.
  Een voorkeur voor haarkleur heb ik niet. Bruin, blond, zwart, en ook grijs maakt mij eigenlijk niet uit. Maar een kale stoere kop. Dat heeft wel mijn voorkeur.

  BeantwoordenVerwijderen

Post hier uw vragen, ervaringen, eigen reviews en meningen. Deze berichten worden na keuring geplaatst. Eventuele reclame wordt niet gepubliceerd. Voor dating verzoeken verwijzen we u naar de bovenstaande datingsites.