Derde date

Ga je met iemand op de derde date? Goed bezig! Hier geef ik tips voor als de dating best wel serieus begint te worden.


Tips voor de eerste date en de tweede date heb ik al gegeven. Maar als het goed is volgt er nog een derde date. En ook die derde date is een bijzondere. Lees maar.

Seks op de derde date?

Ook de derde date is bijzonder. Al was het alleen maar omdat de gemiddelde man op de derde date seks verwacht. (Dit is een gemiddelde, er zijn ook mannen die dat op de eerste date al verwachten). Dit is tenminste professioneel uitgezocht via een onderzoek onder 2.000 Britten.

Een klein probleem ligt hierbij op de loer. De gemiddelde vrouw verwacht pas seks op de vijfde date.

Derde date: Het moment van de waarheid

Maar ook op andere punten is de derde date bijzonder. De eerste date was om elkaar te leren kennen. Tijdens de tweede date werd het - als het goed is -gezellig. De derde date zal normaal gesproken dan nog gezelliger en ontspannen moeten verlopen, maar de derde date wordt door velen ook gezien als het moment van de waarheid. 

Tijdens een derde date worden vaak spijkers met koppen geslagen. Velen gaan als single de derde date in en komen er met een vriend of vriendin weer uit.

De derde date is vaak ook de eerste date die niet meer buitenshuis maar bij één van de twee thuis plaatsvindt. Je leert je date dan op een andere, huiselijke, manier kennen.

Zie ook


Wat vind jij van de derde date? Hoe serieus is jullie contact dan? Hoe ver kun je gaan op een derde date zonder de ander af te schrikken? Hieronder bij de reacties kun je al je vragen, ervaringen en opmerkingen plaatsen.

Een reactie posten

1 Reacties

  1. Harold van Schie28 mei 2024 om 12:39

    De eerste date is de ontmoeting. Bijvoorbeeld een koffie doen of een ander drankje. Bij de tweede date weet je wie je voor je hebt, en dan is het een goed moment om samen iets leuks te gaan doen. Samen op stap om elkaar beter te leren kennen.

    Date nummer drie vind ik een goed moment om weer een andere kant van de ander te leren kennen. Ik vind de derde date het moment om je date bij je thuis uit te nodigen. Je date (die inmiddels een beetje een vriend of vriendin is) kan zo je huiselijke situatie leren kennen. Hij of zij kan zien hoe je dagelijkse habitat er uit ziet.

    En date nummer vier,. Dan hoop ik er op dat de date mij bij haar thuis uitnodigt. Dan leer ik ook die kant van haar kennen. Het begint dat ook wel serieus te worden, en na vier dates hoef je het wat mij betreft ook geen date meer te noemen. Dan ga je bij elkaar op bezoek of ga je samen iets doen. Maar het date stadium begin je dan samen te ontgroeien.

    BeantwoordenVerwijderen

Post hier uw vragen, ervaringen, eigen reviews en meningen. Deze berichten worden na keuring geplaatst. Eventuele reclame wordt niet gepubliceerd. Voor dating verzoeken verwijzen we u naar de bovenstaande datingsites.