Speeddaten. Hoe gaat het in zijn werk?


Speeddaten. Je hoort er steeds vaker wat over. Maar wat is speeddaten nou eigenlijk? Hoe gaat deze vorm van daten in zijn werk, en is het succesvol?

De eerste 10 seconden zijn bepalend

Speeddaten is gebaseerd op het gegeven dat je binnen 10 seconden bepaalt of iemand leuk, aantrekkelijk of interessant is. Na die 10 seconden is het lastig om het beeld wat iemand van je hebt nog te veranderen.

Je zou binnen 10 seconden dus kunnen bepalen of die bekende klik er is of niet. Veel meer tijd heb je dus, volgens het principe van het speeddaten, niet nodig voor een eerste date. De tijd die er dan overblijft kun je dan beter gebruiken om iemand anders te leren kennen.

Maar gelukkig krijg je wel meer tijd

Bij speeddaten wordt je meer tijd gegund dan die 10 seconden, maar de tijd is in vergelijking met andere first dates heel beknopt. Tijdens een speeddate sessie is er daardoor ruimte om met meerdere mensen een speeddate te hebben. De tijd die je voor iedere kennismaking krijgt verschilt per organisator, maar denk daarbij aan enkele minuten. Soms drie minuten, soms vijf.

Rouleren

De meeste speeddate sessies werken met een roulatiesysteem. Bijvoorbeeld de dames zitten aan een tweepersoons tafeltje en de heren schuiven één voor één aan. Tijdens dit (wel heel letterlijke) kennismakingsrondje is er net genoeg tijd om je aan de ander voor te stellen en om elkaar wat vragen te stellen. Dat is genoeg voor een eerste indruk, en tevens lang genoeg om met iemand aan een tafeltje te zitten die je niet ziet zitten.

Ja of nee

Nadat alle dames alle heren gesproken hebben kunnen zowel de mannen als de vrouwen op een scorekaart invullen welke van de personen ze nog wel eens zouden willen spreken. Als een man en een vrouw elkaar hebben "goedbevonden" is er sprake van een match. Hoe het dan verder verloopt is aan de organisator van de speeddate, maar meestal krijgen de deelnemers de volgende dag de mailadressen of telefoonnummers van de personen waarmee ze een wederzijdse match hebben.

Het is dan aan beide daters om zelf het contact voort te zetten.

Zie ook

(C) Content=King

© Dating 2023. Blogger template by Bloggertheme9
Published by Gooyaabi Templates

Op deze website is het privacy- en cookie-beleid van Content=King van toepassing.