Online daten, iedereen doet het


In de begindagen van het internet daten had online daten te maken met hetzelfde slechte imago als de oude contactadvertenties. Online daten was iets voor kneuzen die niet op een normale manier aan de man of vrouw konden komen. Dat imago is nu 100% anders. Online daten is zelfs hip. Iedereen doet het! Via datingsites en via dating apps.

Internet relaties? Iedereen kent ze!

Iedereen heeft tegenwoordig internet, dus van een nerd-imago heeft online daten ook geen last meer. Iedereen kent de bekende datingsites en iedereen kent mannen en vrouwen die aan internet-daten doen en vaak ook mensen die zo online hun partner hebben gevonden.

En iedereen doet het (soms stiekem)

En bijna iedere single van Nederland heeft zich wel eens ingeschreven op een datingsite om deze eens te proberen. Al was het maar om eens te zien hoe je in de markt ligt.

Meer dan de helft van de singles heeft wel eens een date gehad via internet

53 procent van de Nederlandse singles heeft ooit een date gehad via internet. Daarmee is internet DE ontmoetingsplaats voor singles van Nederland. Geen andere manier van daten scoort namelijk zo hoog. Slechts 48 procent komt zijn date tegen tijdens het uitgaan en 43 procent scoort zijn of haar date via vrienden. Ook op de sportschool (9 procent) of op andermans bruiloft (4 procent) maak je aanmerkelijk minder kans om een date te scoren.

Datingsites veel populairder dan de tinders

Als ontmoetingsplaats voor online daten heeft 80% van de singles een voorkeur voor datingsites. Sociale netwerken scoren met 26 procent aanmerkelijk lager.

Deze cijfers zijn afkomstig van het LoveGeist onderzoek van TNS in 2013. Inmiddels zijn de aantallen waarschijnlijk flink hoger, want bijvoorbeeld Tinder en de andere populaire dating apps bestonden in 2013 nog niet.

Zie ook


(C) Content=King

© Dating 2023. Blogger template by Bloggertheme9
Published by Gooyaabi Templates

Op deze website is het privacy- en cookie-beleid van Content=King van toepassing.