Tips voor een vervolgdate


Na een geslaagde eerste date zal er best eens een tweede date kunnen volgen. Maar zo'n vervolgdate is best wel anders dan een eerste kennismaking. Daarom hier wat handige tips voor een vervolgdate.

Tip 1: Maak van de vervolgdate geen kopie van de eerste date

Was de eerste date een gesprekje in de kroeg? Ga dan bij de tweede date samen iets ondernemen of bezoeken. Dan leer je elkaar op een weer heel andere manier kennen en wordt de vervolgdate geen kopie van de eerste. Je moet er toch niet aan denken dat bij date nummer twee de sleur al toeslaat!

Tip 2: Kies iets dat beide aanspreekt

Wat je doet maakt helemaal niet uit, als beide het maar leuk vinden. Een vervolgdate moet namelijk vooral leuk zijn. De vaak wat krampachtige eerste date heb je doorstaan. Zijn beide cultuurliefhebbers? Bezoek een museum. Beide liefhebbers van een pretpark? Bezoek er tijdens de vervolgdate één. Of ga wandelen, paintballen, schaatsen,... alles kan. Als beide het maar leuk vinden.

Tip 3: Ook de vervolgdate moet niet te lang duren

Ook bij een tweede date krijg je veel indrukken te verwerken en zal je nog niet helemaal op je gemak zijn. De vermoeidheid zal dan op een gegeven moment toe slaan, en het laatste dat je wil is dat je vervolgdate inkakt. Een tweede date van 's morgens 9 uur tot na middernacht is dan ook niet aan te raden.

Kies ook voor de eerste vervolgdate een dagdeel. Bijvoorbeeld een middag of een avond. Dat houdt het leuk, fris en spannend. En als het wat aan de korte kant lijkt roept dat alleen maar zin in date nummer drie op.

Tip 4: Laat bij een vervolgdate meer van jezelf zien

Was je tijdens de eerste date voor jou doen erg netjes aangekleed? Kies dan voor de vervolgdate voor een casual look die meer bij jezelf past. Je anders voordoen dan je bent is bij daten nooit goed. Gebruik die vervolgdate om nog meer van je eigen ik te laten zien.

Tip 5: Maak plezier

Maar we noemde het al eerder, de beste tip die we kunnen geven is zorg dat beide het tijdens een vervolgdate naar hun zin hebben. Als twee mensen er plezier in hebben lijkt alles vanzelf te verlopen. Bij twee mensen die plezier hebben tijdens hun gezamenlijke date voelt het als een goede vriendschap. En wat is nou een betere basis?

Zie ook