10 grootste afknappers bij een eerste date

Wat zijn afknappers bij vrouwen bij een eerste date? En wat zijn de afknappers bij mannen? Hier aandacht voor menig afknapper bij een blind date.

Het is altijd leuk (en handig) om te weten waar mensen op letten tijdens een eerste date. En daarbij is het natuurlijk vooral belangrijk te weten waarop ze afknappen.

Zweetlucht grote afknapper bij eerste date

Het online magazine Single Site wilde dat ook wel eens weten en deed een onderzoek onder bijna 1000 bezoekers van de site. Wat is de grootste afknapper bij een eerste date? Hier geef ik de uitkomsten van dit onderzoek.

Uit het onderzoek bleek dat een zweetlucht met afstand de grootste afknapper is. Maar liefst 70 procent vond dit de ultieme afknapper. Hieronder de hele top 10 van afknappers tijdens de eerste date.

1.       De date draagt een zweetlucht met zich mee.
2.       De persoon tegenover je beschikt over een slecht gebit.
3.       Je date kletst de hele tijd over zichzelf en vraagt jou niets.
4.       Je potentiële lover zit de hele tijd naar andere mannen of vrouwen te kijken.
5.       Je date wil duidelijk maar 1 ding, seks!
6.       Je afspraakje gaat slecht gekleed.
7.       Je date drinkt veel te veel.
8.       De ander beschikt over slechte tafelmanieren.
9.       Je date babbelt de hele tijd over zijn of haar ex.
10.     Je afspraak komt te laat aanzakken.

Buiten de top 10, maar ook ongewenst tijdens de eerste date, zijn mensen die alleen over hun werk praten, die het over vorige dates hebben of ongepaste grappen maken. Ook verlegen mensen en mannen en vrouwen die meteen over hun kinderwens beginnen zijn niet erg gewild op een eerste date.

Wat doe je tegen zweetlucht?

Zweetlucht (okselgeur) wordt meestal met een deodorant te lijf gegaan. Een deo maskeert echter alleen de geur en is daarmee geen ideale oplossing. Ook wassen met water en zeep heeft maar een tijdelijk effect. Beter is een anti-transpirant. Deze dekt de poriën af en voorkomen zodoende dat je gaat zweten, waardoor er ook geen geuren vrijkomen.

Andere tips om een zweetlucht bij dating tegen te gaan zijn het dragen van katoenen kleding, het af en toe draaien van een kookwas (bij 40 graden wordt de was schoon maar gaan de bacteriën niet dood) en maak je niet nerveus bij je eerste date. Maar dat laatste valt niet mee.

Gebit en dating

Nummer twee in de lijst met grootste afknapper bij de eerste date is een slecht gebit. Dat is helaas moeilijker op te lossen dan klotsende oksels. Begin in ieder geval met een schoon gebit aan je eerste date want de tanden staan bovenaan bij de uiterlijke kenmerken waar vrouwen op letten bij een eerste date. Schoenen en handen staan trouwens op de plaatsen twee en drie in deze lijst. Zorg dus voor schone handen met netjes geknipte nagels en koop een paar mooie schoenen.

Luisteren

Veel mensen zijn bang voor stiltes tijdens een blind date. Ze hebben het idee dat er de hele tijd gepraat moet worden, en gaan daarom ratelen. Hele verhalen worden er dan verteld, zonder dat de ander er tussen kan komen. Dit wordt door veel vrouwen en mannen echter als desinteresse opgevat, alsof hun verhaal er niet toe doet.

Vertel dus niet alleen je eigen verhalen, maar laat de ander juist praten. Stel vragen om dat op gang te brengen, doe daarbij ook je eigen verhaal maar hou dat kort. Zo kom je heel geïnteresseerd over. Vooral vrouwen zijn daar gevoelig voor en vertellen graag hun eigen verhalen.

Zie ook: Tips dating


Wat zijn jouw grootste afknappers bij een eerste date? Ik en de bezoekers van deze site lezen dat graag. Hieronder kun je je eigen ervaringen en meningen posten.

Onderwerp:
Hier de top 10 afknappers bij vrouwen / top 10 afknappers bij mannen bij een eerste date. Met zweetlucht als grootste afknapper. Maar er is meer waar vrouwen op afknappen en waar mannen of afknappen. Kijk hier voor de tien grote afknappers.

Een reactie posten

3 Reacties

 1. Roken is de grootste afknapper, en voor mij een echte no go. En dan te bedenken dat ik eens een date had met een vent die ineens een peuk opstak tijdens de date. Een vent die in zijn profiel duidelijk had staan dan hij een niet roker was. Ik was eerder vertrokken dan zijn peuk opgerookt was!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo had ik eens een date met een jongen die zich duidelijk eerst even wat moed ingedronken had. En op het terras ging hij nog wat door. Hij begon steeds meer met dubbele tong te praten. Hoezo afknapper hahaha. Je snapt wel dat die date geen vervolg heeft gekregen.

   Verwijderen
 2. Ik vind het een afknapper als ik een date heb en mijn date heeft er duidelijk geen moeite voor gedaan. Ik wil wel kunnen zien dat hij zijn best heeft gedaan. Zich extra goed heeft verzorgd, luchtje op. Ik had er eens een date die kwam in sportkleding aan, alsof hij tussen het sporten en het naar huis gaan nog even tussendoor kwam daten. Dan wil ik dus meteen weg!

  BeantwoordenVerwijderen

Post hier uw vragen, ervaringen, eigen reviews en meningen. Deze berichten worden na keuring geplaatst. Eventuele reclame wordt niet gepubliceerd. Voor dating verzoeken verwijzen we u naar de bovenstaande datingsites.