Daten en roken. Maakt een roker minder kans op een date?

Het uiterlijk en het karakter zijn belangrijk bij het "selecteren" van een date. Maar wat te zeggen van het wel of niet roken? Maak je als roker minder kans op een date?


Dat is helaas voor rokers wel het geval. Niet voor niets hebben goede datingsites een selectieveld waarin er aangegeven kan worden of de match wel of niet mag roken. De meeste niet-rokers hebben helemaal geen interesse in een roker, en vinken hier "niet roken" aan.

Rokers beperken zich daardoor enorm op de dating markt. Niet alleen bij op een relatie gerichte datingsite, maar ook bij de beste erotische datingsites kun je rokers en niet rokers selecteren. Zelfs bij een one-night-stand kussen niet-rokers niet graag een "asbak". 

Driekwart van de mensen tussen de 18 en 24 zoent niet graag met iemand die net gerookt heeft bleek uit een Brits onderzoek. Bij oudere "daters" zal het percentage niet veel anders liggen.

De helft heeft geen interesse in een roker

De Britse overheid liet ook een onderzoek uitvoeren, uit dit gedegen onderzoek van de Britse overheidsdepartement van Gezondheid onder 1700 mensen bleek dat meer dan de helft (!) van de mensen geen interesse had in een relatie met een roker.

Stoppen met roken vergroot je kans op een date dus aanmerkelijk. Bovendien is het niet onwaarschijnlijk dat je veel langer in gezonde toestand van je date kunt genieten.

Wat als je date rookt?

Als je bij het zoenen van je date weerzin voelt vanwege de smaak in zijn of haar mond, of als je na de date je kleding zo snel mogelijk in de wasmachine wil stoppen vanwege de geur, denk dan goed na of dit wel echt je ideale partner is. Als je in de rozengeur en maneschijn fase van de beginnende relatie al dit soort weerzin voelt, hoe zal dat wel niet zijn als  de roze wolk na verloopt van tijd een wat normalere kleur aanneemt?

Denk ook eens aan roken in huis en samenwonen met asbakken. Geen fijn vooruitzicht?

Vink dan het vakje niet-roken op de datingsite aan, En als die man of vrouw dan echt zo onweerstaanbaar is, gebruik dan de wittebroodsweken van jullie ontluikende relatie om hem of haar met roken te laten stoppen.

Dan weet je meteen of jullie relatie bestand is tegen de sjaggie buien van een afkikkende roker ;-)


Zie ook: 

Samenvatting:
Uit diverse onderzoeken blijkt dat rokers op een datingsite of in een datingapp aanmerkelijk minder kans maken op een date. Dat komt omdat de meeste niet-rokers geen date willen met een roker. Dit geldt voor serieuze dating, maar ook voor datingsites gericht op one night stands en andere sexdating.

(C) Content=King

© Dating 2023. Blogger template by Bloggertheme9
Published by Gooyaabi Templates

Op deze website is het privacy- en cookie-beleid van Content=King van toepassing.