Het Keurmerk Veilig Daten

Datingsites hebben nogal eens te maken met "plagen" als nepprofielen, oplichters en onbetrouwbare conculega's. Daarom hebben de negen grootste datingsites samen met de Consumentenbond het Keurmerk Veilig Daten opgezet.


Alleen als een datingsite aan een reeks voorwaarden voldoet om valse profielen, oplichting en onduidelijke kosten tegen te gaan mogen ze het keurmerk voeren.

De negen initiatiefnemers van Keurmerk Veilig Daten voldoen aan deze voorwaarden, maar ook andere datingsites kunnen zo'n logo krijgen als ze aan de eisen voldoen.

De negen initiatiefnemers van het Keurmerk Veilig Daten zijn:

  1. Lexa
  2. Parship
  3. Elite Dating
  4. Pepper
  5. 50plusmatch
  6. e-Matching
  7. Relatieplanet
  8. Match4me
  9. Paiq

De afspraken en regels bevinden zich op het gebied van betrouwbaarheid, veiligheid, klantvriendelijkheid en transparantie. Zo moeten de datingsites die het Keurmerk Veilig Daten logo voeren goed bereikbaar zijn voor klachten en moeten nepprofielen snel van de site verwijderd worden. Alle foto's en profielen moeten handmatig gecontroleerd worden en er moet snel gereageerd worden op meldingen van gebruikers.

Ook mogen abonnementen niet stilzwijgend verlengd worden en moet een gebruiker zijn profiel eenvoudig kunnen verwijderen. Ook zijn of haar persoonsgegevens moeten dat uit het systeem gewist worden.

Heel belangrijk is dat de kosten en abonnementsvormen duidelijk op de site vermeld worden en dat de klantvoorwaarden duidelijk en vooral bondig vermeld worden. Geen lappen tekst dus, en eventueel een korte samenvatting.

De negen bovenstaande datingsites voldoen aan alle eisen van het Keurmerk Veilig Daten.

Zie ook: Informatie datingsites