Het Keurmerk Veilig Daten

Het Keurmerk Veilig Daten is in samenwerking met de Consumentenbond opgezet om veilig daten te bevorderen.

Datingsites hebben nogal eens te maken met "plagen" als nepprofielen, oplichters en onbetrouwbare conculega's. Daarom hebben de negen grootste datingsites samen met de Consumentenbond het Keurmerk Veilig Daten opgezet.


Alleen als een datingsite aan een reeks voorwaarden voldoet om valse profielen, oplichting en onduidelijke kosten tegen te gaan mogen ze het keurmerk voeren.

De negen initiatiefnemers van Keurmerk Veilig Daten voldoen aan deze voorwaarden, maar ook andere datingsites kunnen zo'n logo krijgen als ze aan de eisen voldoen.

De negen initiatiefnemers van het Keurmerk Veilig Daten zijn:

 1. Lexa
 2. Parship
 3. Elite Dating
 4. Pepper
 5. 50plusmatch
 6. e-Matching
 7. Relatieplanet
 8. Match4me
 9. Paiq

De afspraken en regels bevinden zich op het gebied van betrouwbaarheid, veiligheid, klantvriendelijkheid en transparantie. Zo moeten de datingsites die het Keurmerk Veilig Daten logo voeren goed bereikbaar zijn voor klachten en moeten nepprofielen snel van de site verwijderd worden. Alle foto's en profielen moeten handmatig gecontroleerd worden en er moet snel gereageerd worden op meldingen van gebruikers.

Ook mogen abonnementen niet stilzwijgend verlengd worden en moet een gebruiker zijn profiel eenvoudig kunnen verwijderen. Ook zijn of haar persoonsgegevens moeten dat uit het systeem gewist worden.

Heel belangrijk is dat de kosten en abonnementsvormen duidelijk op de site vermeld worden en dat de klantvoorwaarden duidelijk en vooral bondig vermeld worden. Geen lappen tekst dus, en eventueel een korte samenvatting.

De negen bovenstaande datingsites voldoen aan alle eisen van het Keurmerk Veilig Daten.

Zie ook: Informatie datingsites

Een reactie posten

1 Reacties

 1. Derk Emmeloord15 mei 2024 om 18:05

  Ik heb helemaal niets met keurmerken. Een keurmerk is een marketing instrument. Een website moet een bepaalde voorwaarden voldoen maar krijgt het keurmerk alleen als de site een flink bedrag betaald aan de organisatie van het keurmerk. Een andere datingsite die ook aan de voorwaarden voldoet maar niet betaald krijgt het keurmerk niet. Het is dus een wassen neus.

  Weliswaar krijgt een datingsite die niet aan de voorwaarden voldoet het keurmerk niet, maar de organisate bepaalt de regels en kan die naar de deelnemers aanpassen. Een aangezien een niet betalende (maar wel in aanmerking komende) site het keurmerk ook niet krijgt kun je er nooit vanuit gaan dat een datingsite zonder keurmerk slecht is of een datingsite met keurmerk goed. Het is gewoon een marketing label.

  BeantwoordenVerwijderen

Post hier uw vragen, ervaringen, eigen reviews en meningen. Deze berichten worden na keuring geplaatst. Eventuele reclame wordt niet gepubliceerd. Voor dating verzoeken verwijzen we u naar de bovenstaande datingsites.