Kussen bij een eerste date

Wel of niet kussen voor, tijdens of na een date? En op welke manier? Het is al de vraag zolang er gedate wordt.


Kussen bij een eerste date, er zijn miljoenen bladzijden over geschreven, ontelbare tips over gegeven en het heeft daters talloze nachten slaap gekost. Hier een studie kussen bij een date.

Wat voor kus geef je tijdens de date?

Er zijn heel veel verschillende manieren om te kussen. En dat is best vervelend, want dat betekent dat je, als je eenmaal hebt besloten je date te kussen, ook nog eens een keuze moet maken op welke manier. Hieronder de verschillende soorten kussen waarop je je date kunt trakteren.

Drie kussen op de wang: De Hollandse verjaardagskus, waarbij de mond de wang nauwelijks raakt. Ook geschikt om aan Tante Bep te geven. Niet erg waardevol, maar daarom wel lekker veilig. De ideale kus voor als je twijfelt, maar als deze kus bij het afscheid gegeven wordt is het ook geen hint dat je een vervolgdate wel ziet zitten.

Één kus op de wang: Ook veilig, maar (hoewel er minder gekust wordt) is een enkele kus op de wang van de date toch minder formeel dan de standaard drie-kussen-kus. Vooral als de kus wat steviger is.

De luchtkus: Kan één of drie keer gegeven worden. Maakt niet uit, want een luchtkus (waarbij de wang helemaal niet geraakt wordt) betekent in beide gevallen "er wordt van mij verwacht dat ik moet kussen, maar ik heb er helemaal geen zin in".

De handkus: Voor de echte romanticus. Neem de hand van de date en kus deze. Als man wel te verstaan, want dames kussen geen hand. Kan ter kennismaking of bij het afscheid.

De indirecte handkus: Kan het nog voorzichtiger dan bij een handkus? Ja, je kunt de handkus ook indirect geven. Je kust je eigen hand en blaast of wuift deze in de richting van je dame. Je date vind je dan heel romantisch... of gay.

De kus op het voorhoofd: Eveneens een romantische kus, maar wel een stuk intiemer dan de handkus. Uit een kus op het voorhoofd spreekt genegenheid. Iemand waaraan je een pokkehekel heb kus je meestal niet op het voorhoofd.

De kus op de mond: Kijk, nu komen we ergens. Een kus op de mond geef je alleen als je iemand echt ziet zitten. Dus nog niet aan het begin van een eerste date, als het aftasten nog moet beginnen. Maar hij zou een heel geslaagde eerste date wel kunnen afsluiten. Als je date hem geeft, of als hij/haar hem graag aanneemt zit je gebeiteld.

De tongzoen: Als de tongzoen gegeven wordt is er sprake van een zeer geslaagde date. Het is een teken dat het aftasten voorbij is en het toetasten kan gaan beginnen. De beide daters zien het helemaal met elkaar zitten. Tongzoenen is meestal voorbehouden aan vervolgdates.

Zie ook

(C) Content=King

© Dating 2019. Blogger template by Bloggertheme9
Published by Gooyaabi Templates

Op deze website is het privacy- en cookie-beleid van Content=King van toepassing.