Kussen bij een eerste date

Wel of niet kussen voor, tijdens of na een date? En op welke manier? Dat zijn vragen die al gesteld worden zolang er gedate wordt.

kussen date

Kussen bij een eerste date, er zijn miljoenen bladzijden over geschreven, ontelbare tips over gegeven en het heeft daters talloze nachten slaap gekost. Hier een studie kussen bij een date.

Wat voor kus geef je tijdens de date?

Er zijn heel veel verschillende manieren om te kussen. En dat is best vervelend, want dat betekent dat je, als je eenmaal hebt besloten je date te kussen, ook nog eens een keuze moet maken op welke manier. Daten is geen hobby voor mensen met keuzestress. 

Hieronder geef ik een overzicht met de verschillende soorten kussen waarop je je date kunt trakteren.

Drie kussen op de wang:
De Hollandse verjaardagskus, waarbij de mond de wang nauwelijks raakt. Ook geschikt om aan Tante Bep te geven, of aan die collega die je eigenlijk niet mag. Dit soort kus is niet erg waardevol, een beetje nietszeggend, maar daarom wel lekker veilig. 

Dit is de ideale kus voor als je twijfelt of er wel gekust moet worden, maar als deze kus bij het afscheid gegeven wordt is het ook geen hint dat je een vervolgdate wel ziet zitten. Eigenlijk weet men dan nog niets.

Één kus op de wang:
Ook veilig, maar (hoewel er minder gekust wordt) is een enkele kus op de wang van de date toch minder formeel dan de standaard drie-kussen-kus. Vooral als de kus wat steviger is. De enkele kus op de wang voelt wat meer gemeend aan dan de formele drie kussen.

De luchtkus:
Kan één of drie keer gegeven worden. Maakt niet uit, want een luchtkus (waarbij de wang helemaal niet geraakt wordt) betekent in beide gevallen "er wordt van mij verwacht dat ik moet kussen, maar ik heb er helemaal geen zin in". 

Wat dat betreft zou je de luchtkus kunnen beschouwen als het tegenovergestelde van een echte kus. Dit is dus geen aanrader als besluit van een date, tenzij het een erg slechte date was.

De handkus:
Voor de echte romanticus. Neem de hand van de date en kus deze. Als man wel te verstaan, want dames kussen geen hand, zelfs niet in deze geëmancipeerde tijd. 

De handkus kan ter kennismaking of bij het afscheid maar in dat laatste geval moet je je ernstig zorgen maken over de passionele voortzetting van het datingtraject.

De indirecte handkus:
Kan het nog voorzichtiger dan bij een handkus? Ja, je kunt de handkus ook indirect geven. Je kust je eigen hand en blaast of wuift deze in de richting van je dame. Je date vind je dan heel romantisch... of gay.

De kus op het voorhoofd:
Eveneens een romantische kus, maar wel een stuk intiemer dan de handkus. Uit een kus op het voorhoofd spreekt genegenheid. 

Iemand waaraan je een pokkenhekel heb kus je meestal niet op het voorhoofd. Je doet dat wel bij je kinderen of je oma. Dat geeft wel aan, passioneel is de kus op het voorhoofd niet.

De kus op de mond:
Kijk, nu komen we ergens. Een kus op de mond geef je alleen als je iemand echt ziet zitten. Dus nog niet aan het begin van een eerste date, als het aftasten nog moet beginnen. Maar hij zou een heel geslaagde eerste date wel kunnen afsluiten. 

Als je date een kus op de mond geeft, of als hij/zij de mondkus graag aanneemt zit je gebeiteld. Ga dan maar pas plannen maken voor de vervolgdate.

De tongzoen:
Als de tongzoen gegeven wordt is er sprake van een zeer geslaagde date. Het is een teken dat het aftasten voorbij is en het toetasten kan gaan beginnen. 

De beide daters zien het helemaal met elkaar zitten. Tongzoenen is meestal voorbehouden aan vervolgdates. Of bij een eerste date die wel een heel groot succes is!

Zie ook


Wat vind jij van kussen op de eerste date? En voor welke kus ga je dan? Vertel dit niet alleen aan mij, maar ook aan de andere bezoekers van EerlijkeDatingsites.nl. Hieronder kun je al je ervaringen, meningen, vragen en anekdotes posten.

Een reactie posten

2 Reacties

  1. Ik zou bij een blind date bij de ontmoeting nog niet kussen maar na afloop een zoen op de wang geven. Betreft het een eerste date met iemand die je al kent, en die een date met jou dus wel ziet zitten, kan je wel aan het begin van de date kussen. Een kus aan een bekende die je ontmoet is in Nederland immers niet ongebruikelijk. Ik zal echter niet meteen vol op de mond gaan :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het is maar wat je onder kussen verstaat.
    Als er na afloop van de date nog geen voorzichtig kusje op de wang af kan lijkt een verdere voortzetting ook zonde van de moeite.
    Maar vol op de mond (of bekkluiven zoals mijn broers dat noemen, hahaha) dat zou ik alleen doen als er meteen een waanzinnig goede klik is. En dat eerst even aftasten. Bijvoorbeeld door eerst de lippen voorzichtig te kussen en te zien hoe de ander daar op reageert en in mee gaat.

    BeantwoordenVerwijderen

Post hier uw vragen, ervaringen, eigen reviews en meningen. Deze berichten worden na keuring geplaatst. Eventuele reclame wordt niet gepubliceerd. Voor dating verzoeken verwijzen we u naar de bovenstaande datingsites.