Kussen bij een eerste date

Wel of niet kussen voor, tijdens of na een date? En op welke manier? Dat zijn vragen die al gesteld worden zolang er gedate wordt.

kussen date

Kussen bij een eerste date, er zijn miljoenen bladzijden over geschreven, ontelbare tips over gegeven en het heeft daters talloze nachten slaap gekost. Hier een studie kussen bij een date.

Wat voor kus geef je tijdens de date?

Er zijn heel veel verschillende manieren om te kussen. En dat is best vervelend, want dat betekent dat je, als je eenmaal hebt besloten je date te kussen, ook nog eens een keuze moet maken op welke manier. Daten is geen hobby voor mensen met keuzestress. 

Hieronder de verschillende soorten kussen waarop je je date kunt trakteren.

Drie kussen op de wang:
De Hollandse verjaardagskus, waarbij de mond de wang nauwelijks raakt. Ook geschikt om aan Tante Bep te geven, of aan die collega die je eigenlijk niet mag. Dit soort kus is niet erg waardevol, een beetje nietszeggend, maar daarom wel lekker veilig. 

Dit is de ideale kus voor als je twijfelt of er wel gekust moet worden, maar als deze kus bij het afscheid gegeven wordt is het ook geen hint dat je een vervolgdate wel ziet zitten. Eigenlijk weet men dan nog niets.

Één kus op de wang:
Ook veilig, maar (hoewel er minder gekust wordt) is een enkele kus op de wang van de date toch minder formeel dan de standaard drie-kussen-kus. Vooral als de kus wat steviger is. De enkele kus op de wang voelt wat meer gemeend aan dan de formele drie kussen.

De luchtkus:
Kan één of drie keer gegeven worden. Maakt niet uit, want een luchtkus (waarbij de wang helemaal niet geraakt wordt) betekent in beide gevallen "er wordt van mij verwacht dat ik moet kussen, maar ik heb er helemaal geen zin in". 

Wat dat betreft zou je de luchtkus kunnen beschouwen als het tegenovergestelde van een echte kus. Dit is dus geen aanrader als besluit van een date, tenzij het een erg slechte date was.

De handkus:
Voor de echte romanticus. Neem de hand van de date en kus deze. Als man wel te verstaan, want dames kussen geen hand, zelfs niet in deze geëmancipeerde tijd. 

De handkus kan ter kennismaking of bij het afscheid maar in dat laatste geval moet je je ernstig zorgen maken over de passionele voortzetting van het datingtraject.

De indirecte handkus:
Kan het nog voorzichtiger dan bij een handkus? Ja, je kunt de handkus ook indirect geven. Je kust je eigen hand en blaast of wuift deze in de richting van je dame. Je date vind je dan heel romantisch... of gay.

De kus op het voorhoofd:
Eveneens een romantische kus, maar wel een stuk intiemer dan de handkus. Uit een kus op het voorhoofd spreekt genegenheid. 

Iemand waaraan je een pokkenhekel heb kus je meestal niet op het voorhoofd. Je doet dat wel bij je kinderen of je oma. Dat geeft wel aan, passioneel is de kus op het voorhoofd niet.

De kus op de mond:
Kijk, nu komen we ergens. Een kus op de mond geef je alleen als je iemand echt ziet zitten. Dus nog niet aan het begin van een eerste date, als het aftasten nog moet beginnen. Maar hij zou een heel geslaagde eerste date wel kunnen afsluiten. 

Als je date een kus op de mond geeft, of als hij/zij de mondkus graag aanneemt zit je gebeiteld. Ga dan maar pas plannen maken voor de vervolgdate.

De tongzoen:
Als de tongzoen gegeven wordt is er sprake van een zeer geslaagde date. Het is een teken dat het aftasten voorbij is en het toetasten kan gaan beginnen. 

De beide daters zien het helemaal met elkaar zitten. Tongzoenen is meestal voorbehouden aan vervolgdates.

Zie ook

(C) Content=King

© Dating 2023. Blogger template by Bloggertheme9
Published by Gooyaabi Templates

Op deze website is het privacy- en cookie-beleid van Content=King van toepassing.