Opgepast voor de rebound relatie (troostrelatie)


De rebound relatie is een nieuwe liefde die op het eerste gezicht leuker lijkt dan hij is. Hier geef ik informatie over de rebound relatie en geef ik tips om een rebound relatie te voorkomen.
Maar eerst, wat houdt een rebound relatie in? De eerste relatie na een scheiding of het beƫindigen van een lange relatie is vaak heftig en intens. Deze nieuwe relatie wordt ook wel rebound relatie of troostrelatie genoemd. Men gaat er helemaal voor deze nieuwe relatie, maar dat is niet alleen maar positief.

Na een relatiebreuk zijn zowel mannen als vrouwen vaak zwaar toe aan liefde, aandacht en genegenheid. En na die verschrikkelijke ex is alles leuker, beter en fijner! De nieuwe relatie voelt dan ook super!Teleurstelling ligt op de loer

Het gevaar van de rebound relatie (of in beter Nederlands, de troostrelatie) ligt dan op de loer. Mannen en vrouwen staan open voor een nieuwe relatie en storten zich met hart en ziel op die leuke vent of vrouw. Om er na verloop van tijd achter te komen dat deze toch helemaal niet zo geweldig is, of om te beseffen dat ze eigenlijk helemaal nog niet toe zijn aan een volgende nieuwe relatie.Pleister op een gebroken hart

Opgepast dus met dates met leuke mannen of vrouwen die net uit een relatie komen stappen. Als je hun eerste vriendje of vriendinnetje na die relatie bent ligt is het rebound-gevaar levensgroot. 

Je zou wel eens een pleister op het gebroken hart kunnen zijn, een remedie om zijn of haar gebroken ego weer te repareren. Je rebound-partner kun je het niet eens aanrekenen, hij of zij beseft meestal zelf niet waarom hij of zij zich vol overgave in deze nieuwe relatie stort.

Hartzeer, verdriet en eenzaamheid vertroebelen het heldere zicht. En het verlangen naar liefde en aandacht zorgen er voor dat alles rozengeur en maneschijn is. Maar in feite is een rebound relatie meestal niet meer dan een overbruggingsfase. Een echte nieuwe relatie ligt veel verder weg.Wanneer heb je een rebound relatie?

Maar wanneer heb je een rebound relatie? Helemaal zeker kun je dat nooit zeggen (tot het te laat is), maar "deskundigen" hanteren vaak de regel dat je een maand nodig hebt voor ieder jaar dat je met iemand een relatie hebt gehad. 

Kom je dus uit een verbroken 12 jarige relatie, dan heb je een jaar nodig voor je echt aan een nieuwe relatie toe bent. Heb je al na een paar maanden een nieuwe liefde in je leven? Dan is de kans groot dat je aan een rebound relatie bezig bent.

Een ander belangrijk feit dat op een rebound relatie kan duiden is dat je in je hoofd nog heel erg met je vorige relatie bezig bent. Denk je nog veel aan je vorige relatie, aan je ex en aan het stuklopen van die relatie, dan ben je nog niet vrij in je hoofd en nog niet toe aan je volgende echte liefde.

Heb je net een relatie achter de rug? Geniet dan van je vrijheid en geniet ook van het daten. Maar zorg er voor dat het de eerste tijd nog allemaal niet te serieus wordt. Dat is beter dan dat je in een rebound relatie beland, want dat zijn geen relaties die lang standhouden.

Maar we willen natuurlijk niet zeggen dat een geweldig aanvoelende nieuwe relatie die vlak na een breuk tot stand komt altijd negatief is. Maar over het algemeen doen mannen en vrouwen er na een scheiding of andere relatiebreuk verstandig aan om niet te snel van stapel te lopen met een nieuwe vaste relatie.Rebound relatie of stoom afblazen?

Veel net gescheiden vrouwen en mannen hebben ook helemaal geen behoefte aan een nieuwe relatie op korte termijn. Er zijn ook veel mannen en vrouwen die na een breuk juist helemaal los gaan. Geen nieuwe partnerrelatie maar genieten van de vrijheid. Het tegenovergestelde van een rebound of troostrelatie.

Op erotische dating sites kom je dan ook volop recent gescheiden mannen en pas gescheiden vrouwen tegen. Deze dames en heren zoeken niet naar een vervangende vaste partner, maar willen flirten, teasen en eventueel een spannend avontuurtje beleven.

Zie ook


Samenvatting:
De rebound relatie of troostrelatie is een eerste nieuwe relatie naar een echtscheiding of andere relatiebreuk. Een rebound relatie is vaak heftig en het voelt heerlijk om weer liefde te voelen en aandacht te krijgen. Daardoor kan een rebound relatie / troostrelatie soms wat onbezonnen tot stand komen waardoor de rebound liefde niet zelden van korte duur is. Niet iedere gescheiden vrouw of man zoekt na een scheiding meteen een nieuwe relatie. Op erotische dating sites tref je veel pas gescheiden vrouwen en mannen aan die daar helemaal los gaan.Heb je zelf ervaring met een rebound relatie? Of wil je op een andere manier op dit artikel reageren? Dat kan hier onder.

Een reactie posten

2 Reacties

  1. Ook als je stoom gaat afblazen is het nog oppassen voor de rebound. Na mijn scheiding stortte ik me vol overgave op het online seksdaten. Binnen een maand had ik met 3 vrouwen een seksdate gehad, maar je raadt het misschien al, met vrouw nummer 3 stapte ik vol in de rebound relatie val. Al die aandacht, al die seks, beter kon niet. Maar we paste totaal niet bij elkaar dus pal na mijn scheiding had ik wederom een relatiebreuk, en uit die tweede breuk kwam ik heel wat slechter dan de eerste. Niet raar want die eerste relatie was al jaren k*t, maar de rebound relatie ben je hoteldebotel verliefd. Dus pas echt goed op voor de rebound relatie!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Die rebound relatie is echt een instinker. Ik ben er ook ingetrapt. Ik kreeg seks, aandacht en lieve woorden, en dat had ik daarvoor behoorlijk moeten missen. Dat de relatie stuk liep was niet raar, want achteraf gezien paste wij totaal niet bij elkaar, maar dat zag ik toen echt niet in. Gelukkig liep het al vrij snel spaak waardoor er weinig schade was. Het zou vervelender geweest zijn als we bijvoorbeeld waren gaan samenwonen. Iets dat we wel van plan waren maar gelukkig nog niet hadden gedaan.

    BeantwoordenVerwijderen

Post hier uw vragen, ervaringen, eigen reviews en meningen. Deze berichten worden na keuring geplaatst. Eventuele reclame wordt niet gepubliceerd. Voor dating verzoeken verwijzen we u naar de bovenstaande datingsites.