Opgepast voor de rebound relatie (troostrelatie)


De eerste relatie na een scheiding of het beƫindigen van een lange relatie is vaak heftig en intens. Maar je loopt ook altijd het risico dat het ineens allemaal anders wordt.

Na zo'n breuk zijn zowel mannen als vrouwen namelijk er toe aan liefde, aandacht en genegenheid. En na die verschrikkelijke ex is alles leuker, beter en fijner.

Teleurstelling ligt op de loer

Het gevaar van de rebound relatie (of in beter Nederlands, de troostrelatie) ligt dan op de loer. Mannen en vrouwen staan open voor een nieuwe relatie en storten zich met hart en ziel op die leuke vent of vrouw. Om er na verloop van tijd achter te komen dat deze toch helemaal niet zo geweldig is, of om te beseffen dat ze eigenlijk helemaal nog niet toe zijn aan een volgende nieuwe relatie.

Pleister op een gebroken hart

Opgepast dus met dates met leuke mannen of vrouwen die net uit een relatie komen stappen. Als je hun eerste vriendje of vriendinnetje na die relatie bent ligt is het rebound-gevaar levensgroot. Je zou wel eens een pleister op het gebroken hart kunnen zijn, een remedie om het gebroken ego weer te repareren. Je rebound-partner kun je het niet eens aanrekenen, hij of zij beseft meestal zelf niet waarom hij of zij zich vol overgave in deze nieuwe relatie stort.

Hartzeer, verdriet en eenzaamheid vertroebelen het heldere zicht. En het verlangen naar liefde en aandacht zorgen er voor dat alles rozengeur en maneschijn is. Maar in feite is een rebound relatie meestal niet meer dan een overbruggingsfase. Een echte nieuwe relatie ligt veel verder weg.

Wanneer heb je een rebound relatie?

Maar wanneer heb je een rebound relatie? Helemaal zeker kun je dat nooit zeggen (tot het te laat is), maar "deskundigen" hanteren vaak de regel dat je een maand nodig hebt voor ieder jaar dat je met iemand een relatie hebt gehad. Kom je dus uit een verbroken 12 jarige relatie, dan heb je een jaar nodig voor je echt aan een nieuwe relatie toe bent. Heb je al na een paar maanden een nieuwe liefde? Dan is de kans groot dat je aan een rebound relatie bezig bent.

Een ander belangrijk feit dat op een rebound relatie kan duiden is dat je in je hoofd nog heel erg met je vorige relatie bezig bent. Denk je nog veel aan je vorige relatie, aan je ex en aan het stuklopen van die relatie, dan ben je nog niet vrij in je hoofd en nog niet toe aan je volgende echte liefde.

Heb je net een relatie achter de rug? Geniet dan van je vrijheid en geniet ook van het daten. Maar zorg er voor dat het de eerste tijd nog allemaal niet te serieus wordt. Dat is beter dan dat je in een rebound relatie beland, want dat zijn geen relaties die lang standhouden.

Zie ook


(C) Content=King

© Dating 2021. Blogger template by Bloggertheme9
Published by Gooyaabi Templates

Op deze website is het privacy- en cookie-beleid van Content=King van toepassing.