Online dating steeds meer populair onder 40 plus vrouwen en mannen

Steeds meer dames en heren van boven de 40 jaar gaan via online dating op zoek naar een leuke date. Het gaat daarbij lang niet altijd om het vinden van een nieuwe echtgenoot.

Online dating 40 plus

Het gebruik van online datingsites neemt nog steeds toe, maar de huidige groei wordt veroorzaakt doordat de 40-plussers het online daten ontdekt hebben. Dit blijkt uit cijfers van het CBS.

Uit dit onderzoek blijkt tevens dat de 40-plussers die een nieuwe relatie beginnen vaak niet veel behoefte aan een (nieuw) huwelijk hebben. 

Hoe ouder de date, hoe minder geïnteresseerd in een huwelijk

Dit wordt bevestigd door een aanvullend onderzoek van de datingsite Parship. Van de twintigers wil 83 procent trouwen als ze de ware hebben ontmoet. Bij de dertigers is dat percentage al gedaald tot 72 procent. Boven de veertig zijn er helemaal weinig trouwplannen, al geeft 1 op de 3 wel aan willen trouwen als de ander dat graag wil.

En als er dan getrouwd wordt, dan hebben de 40-plussers ook minder behoefte aan veel poespas. Het zijn juist de jongeren die een bruiloft willen met alles er op en er aan. 

En nog een verbazende uitkomst: Een romantische bruiloft (in het wit en in de kerk) is aanmerkelijk gewilder bij mannen dan bij vrouwen, tenminste als het om de abonnees van Parship gaat.

Veertig plussers kunnen online daten via Parship of via één van de gratis datingsites.

Zie ook: 


Onderwerp:
40 plus dating wordt steeds meer populair. 40 plus mannen en 40 plus vrouwen gaan steeds meer online daten. De 40 plussers zijn daarbij lang niet altijd op een huwelijk uit. Ze zoeken zelfs minder naar een huwelijkskandidaat dan jongere vrouwen en mannen. Hoe ouder de dater, hoe minder op zoek naar een huwelijk op de dating site.


(C) Content=King

© Dating 2023. Blogger template by Bloggertheme9
Published by Gooyaabi Templates

Op deze website is het privacy- en cookie-beleid van Content=King van toepassing.