Online dating steeds meer populair onder 40 plus vrouwen en mannen

Steeds meer dames en heren van boven de 40 jaar gaan via online dating op zoek naar een leuke date. Het gaat daarbij lang niet altijd om het vinden van een nieuwe echtgenoot.

Online dating 40 plus

Het gebruik van online datingsites neemt nog steeds toe, maar de huidige groei wordt veroorzaakt doordat de 40-plussers het online daten ontdekt hebben. Dit blijkt uit cijfers van het CBS.

Uit dit CBS onderzoek blijkt tevens dat de 40-plussers die een nieuwe relatie beginnen vaak niet veel behoefte aan een (nieuw) huwelijk hebben. 

Hoe ouder de date, hoe minder geïnteresseerd in een huwelijk

Dit wordt bevestigd door een aanvullend onderzoek van de datingsite Parship dat ik vond. Van de twintigers wil 83 procent trouwen als ze de ware hebben ontmoet. Bij de dertigers is dat percentage al gedaald tot 72 procent. Boven de veertig zijn er helemaal weinig trouwplannen, al geeft 1 op de 3 wel aan willen trouwen als de ander dat graag wil.

En als er dan getrouwd wordt, dan hebben de 40-plussers ook minder behoefte aan veel poespas. Het zijn juist de jongeren die een bruiloft willen met alles er op en er aan. 

En nog een verbazende uitkomst: Een romantische bruiloft (in het wit en in de kerk) is aanmerkelijk gewilder bij mannen dan bij vrouwen, tenminste als het om de abonnees van Parship gaat.

Veertig plussers kunnen online daten via Parship of via één van de gratis datingsites.

Zie ook: 

Hieronder vind je tips en artikelen met informatie die ik schreef over daten boven de 40.


Onderwerp:
40 plus dating wordt steeds meer populair. 40 plus mannen en 40 plus vrouwen gaan steeds meer online daten. De 40 plussers zijn daarbij lang niet altijd op een huwelijk uit. Ze zoeken zelfs minder naar een huwelijkskandidaat dan jongere vrouwen en mannen. Hoe ouder de dater, hoe minder op zoek naar een huwelijk op de dating site.


Een reactie posten

2 Reacties

 1. Ik ben zelf een 50 plusser die na zijn echtscheiding graag een nieuwe levenspartner zou willen vinden. Ik merk op de 40 plus datingsites echter ook dat veel van mijn 40 plus leeftijdsgenoten veel minder met die vaste relatie bezig zijn. Op diverse 40 plus datingsites draait het zelfs vooral op kortstondige (erotische) relaties tussen vijftigers en zestigers (en zelfs nog ouder). Inmiddels diverse gesprekken op 40 plus datingsites gevoerd en ook gesproken met mannen en vrouwen die duidelijk aangeven dat ze helemaal niet op zoek zijn naar de liefde of naar een man of vrouw die 's avonds naast hen op de bank plaats neemt. Vooral gescheiden mannen en gescheiden vrouwen boven de 40 zitten helemaal niet op een liefdesrelatie of vaste relatie te wachten. Vaak zijn de kinderen van deze herintredende singles oud genoeg om op eigen benen te staan en zijn vader of moeder klaar voor hun nieuwe vrije leventje.

  Hoewel ik zelf een nieuwe relatie prefereer boven de vrijheid van een single bestaan met spannende dates met leeftijdsgenoten (en soms ook jonger) snap ik die "vrijgevochte oudjes" wel. Geniet van je vrijheid, en geniet van wat je werkelijk wil.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Voor 40 plus vrouwen en mannen is online dating beter geschikt dan voor jongeren. Tieners en twintigers moeten uitgaan en elkaar daar leren kennen. Voor ons als 'oudjes" is dat 's avonds uitgaan om een man of vrouw aan de haak te slaan verleden tijd. Dat laten we aan onze kinderen over.

  Voor veertigers en vijftigers, en misschien ook wel voor dertigers, is het veel fijner om 's avond relaxed op de bank bij de TV wat te swipen of te surfen, om te chatten of om lieve briefjes te schrijven. Ik snap dan ook best wel dat online dating onder 40 plus vrouwen en mannen steeds gebruikelijker wordt.

  Bovendien zijn wij met de PC, laptop en smartphone opgegroeid en de 40 plus generatie voor ons niet.

  BeantwoordenVerwijderen

Post hier uw vragen, ervaringen, eigen reviews en meningen. Deze berichten worden na keuring geplaatst. Eventuele reclame wordt niet gepubliceerd. Voor dating verzoeken verwijzen we u naar de bovenstaande datingsites.