Telefoneren voor de eerste date

Het eerste telefoongesprek met een onbekend (maar zeer leuk) persoon dat je via een datingsite of dating app hebt leren kennen is een heel speciale ervaring. Hier geef ik tips voor het eerste telefoongesprek voor de eerste date.

eerste gesprek telefoon date


Meestal begint het met mailen, Whatsapp, SMS en chatten, en als het allemaal klikt komt het tot een heuse date. Maar daartussen in wordt er in de meeste gevallen getelefoneerd. En dat is best spannend, zo'n eerste telefoongesprek met je date.

Om te voorkomen dat je date tijdens zijn of haar eerste gesprek met jou een hakkelende fout pratende persoon aan de lijn krijgt geven we hier wat tips voor bij het eerste telefoongesprek met je potentiƫle date.

 • Bereid het gesprek voor. Het klinkt erg zakelijk, maar als je vast wat gespreksonderwerpen en vragen bedenkt loopt het gesprek soepeler. Voorkom echter wel dat je de indruk wekt een vragenlijstje af te werken!
   
 • Hoewel mensen meestal anders reageren dat je denkt kan het ook geen kwaad om te overdenken hoe je moet reageren op situaties, vragen en antwoorden.  Bedenk bijvoorbeeld hoe je er mee om wilt gaan als de ander negatief op je hobby (volksdansen) reageert.
   
 • Spreek jezelf voor het gesprek even moed in. "Je kan het tijger!". Met veel zelfvertrouwen het gesprek in gaan is altijd goed.
   
 • Als je zenuwachtig bent, zeg dat dan gerust aan het begin van het gesprek. Veel mensen vinden dit juist sympathiek en je hebt meteen een gespreksonderwerp. Bovendien is de kans dat de persoon aan de andere kant van de lijn ook (stiekem) zenuwachtig is best groot.
   
 • Luister naar wat de ander zegt en reageer hier op zoals je ook in een ander gesprek zou doen. Hou je niet angstvallig vast aan de gespreksonderwerpen die je zelf hebt bedacht. Die zijn er alleen om te voorkomen dat het stil valt. Een gesprek dat zich op een natuurlijke manier ontwikkelt, en misschien een heel andere kant uitgaat dan je had verwacht, is veel beter.
   
 • Blijf wel altijd voorzichtig met iemand die je alleen via mail en dit eerste telefoongesprek kent. Je huisadres kun je misschien beter even geheim houden tot na een eerste date op neutraal terrein en je pincode tot na jullie huwelijk. Je telefoonnummer kun je op onbekend zetten voor het geval de date jou een stuk leuker vind dan jij hem of haar.
   
 • Bevalt het telefoongesprek je, en wil je meer in de vorm van een "echte" ontmoeting vraag dat dan gewoon. Maar gooi dat niet meteen aan het begin van het gesprek op tafel. Als je het niet al te direct wil/durft te vragen, geef dan een hint: "O, je houdt dan van ..., dan zou ik je wel eens willen meenemen naar ..., dat zal je erg leuk vinden". Goede kans dat de ander de bal inschiet.

Zie ook


Onderwerp:
Behoorlijk spannend, dat eerste telefoongesprek met een mogelijke date. Voor de eerste date met een onbekende (een blind date) wordt er meestal eerst getelefoneerd. Dat gesprek wil je natuurlijk niet verprutsen. Ook al ben je waarschijnlijk nerveus. Daarom hier tips voor een eerste telefoongesprek met een nog onbekende date.

Een reactie posten

2 Reacties

 1. Hoewel het telefoneren voor een eerste date je misschien eng en ongemakkelijk lijkt is het vaak wel verstandig voor het daten eerst te telefoneren. Het kan jou of je mogelijke date over de streep trekken om de date plaats te laten vinden, maar het kan je ook een mislukte date besparen als je al tijdens het telefoneren merkt dat die persoon echt niet de persoon is die je zoekt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Telefoneren voor een eerste date neemt veel spanning weg. Je weet dan al een stuk meer van je date en bijkomend voordeel is dat je naar aanleiding van een telefoongesprek nog van de date kan afzien. Bij mij is dat wel gebeurd. Dan schrik je van degene die je aan de lijn hebt en dan denk je, laat maar zitten!

  BeantwoordenVerwijderen

Post hier uw vragen, ervaringen, eigen reviews en meningen. Deze berichten worden na keuring geplaatst. Eventuele reclame wordt niet gepubliceerd. Voor dating verzoeken verwijzen we u naar de bovenstaande datingsites.