Is online flirten vreemdgaan?

Er wordt online heel wat geflirt. Ook tussen getrouwde vrouwen en mannen. Pleegt een getrouwde vrouw of man die stiekem online flirt vreemd? Of is dat heel onschuldig?


Niet iedereen die een datingsite gebruikt is serieus op zoek naar een relatie. Het medium wordt ook veel gebruikt (of misbruikt, als je dat zo wil omschrijven) om met vreemden te flirten. 

Bij veel mannen en vrouwen gaat het contact op de datingsite nooit verder dan online flirten. Niet zelden hebben deze online flirters thuis op de bank een relatie zitten. Maar de vraag is, is hun geflirt dan vreemdgaan?

Meeste vrouwen vinden online flirten vreemdgaan, mannen niet
Geef je op deze vraag "nee" als antwoord? Dan ben je waarschijnlijk een man. 

Volgens een onderzoek van C-Date dat ik las vindt namelijk 64% van de mannen online flirten namelijk geen vreemdgaan (en daar rekenen ze dan cybersex ook onder) .

Hun vriendinnen en vrouwen zijn waarschijnlijk echter vaak een heel andere mening toegedaan. Bij de vrouwen is volgens dit onderzoek namelijk slechts 36% zo ruimdenkend. Meer dan een derde van de dames vindt het overspel als hun man of vriend stiekem online met andere vrouwen chat en flirt.
En dan hebben we het nog over de dames en heren die via de erotische datingsite C-Date aan dit onderzoek hebben meegedaan. 

We vrezen dat de gemiddelde Nederlandse vrouw (die niet actief is op een erotische datingsite) nog wat minder ruimdenkend is op dit gebied.

Tip: Een heel goede en leuke datingsite om online te flirten is Secret Flirt Dating. Op deze dating site vind je veel leuke vrouwen en mannen, single of getrouwd, die in zijn voor een spannende flirt.

Zie ook: 

Over online flirten en vreemdgaan via online dating heb ik meer artikelen geschreven. Al deze informatie en tips over dit onderwerp kun je hier onder vinden. 
Is online flirten voor jou vreemdgaan? Of is flirten met anderen als je al een relatie hebt een onschuldig spelletje? Hieronder kun je je je mening en ervaringen posten.

Een reactie posten

4 Reacties

 1. Of online flirten gelijk staat aan vreemdgaan hang er helemaal van af of je partner weet dat je flirt. Ik denk dat de meeste mannen en vrouwen die online flirten dat stiekem doen. Als ik zou merken dat mijn man stiekem online aan het flirten is met andere vrouwen zal ik dat als een soort van vreemdgaan zien. Online flirten gaat immers verder dan alleen een knipoogje. Het wordt al snel cyberseks en de stap naar echt vreemdgaan is als je met iemand aan het chatten en flirten bent klein.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is een kwestie van vertrouwen. Mijn vriend mag best met dames online flirten. Dat doet hij dan ook, op apps en ook op een datingsite voor ondeugend daten. Dat mag hij, maar dan wel als ik er bij ben. Dan zit ik TV te kijken naar een programma dat hem niet interesseert en dan zit hij op zijn telefoon te flirten. Dan vertelt hij wat hij doet en dan hebben we soms de grootste lol.

  Ik vertel hem dan soms wat hij met zeggen, en soms maken we een vrouw dan helemaal gek :-) In het begin was ik dan wel eens bang dat hij verder zou gaan als ik er niet bij ben (en zelf niet alleen maar flirten), maar ik weet nu dat ik hem kan vertrouwen. Ik kan ook inloggen op zijn chats als dat moet, maar ik vertrouw hem.

  Samen met hem flirten met vrouwen vind ik erg leuk. Maar zelf flirten, of samen met hem onder mijn naam flirten vind ik niet leuk. Mannen willen namelijk na 2 regels al afspreken en dan ben je meer met afwimpelen bezig dan met flirten. Dan gaat de lol er snel af.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik denk niet dat er veel vrouwen en mannen zijn die het leuk vinden als hun vriend, vriendin, man of vrouw online zit te flirten zonder te zien wat hun partner doet. Bovendien zijn datingsites als Second Love vooral bedoeld om te daten. Dus ja, online flirten is vreemdgaan. Of je moet uitsluitend samen met anderen online flirten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind het wel een verschil of dat flirten online of offline gebeurt. En of dat in mijn aanwezigheid gebeurt of niet. Ik vind het namelijk heel opwindend als mijn vriendin, in mijn aanwezigheid, met mannen flirt en ik dan zie hoeveel interesse die mannen met haar hebben. Ik kan wel raden wat ze dan met haar willen doen.

  Mijn vriendin weet dat van mij en kan andere mannen in mijn aanwezigheid behoorlijk uitdagen. Het is een spel. Maar ik zou het niet fijn vinden als ze dat ook doet als ik er niet bij ben. En dat geldt dan ook voor het online flirten op een datingsite. In mijn aanwezigheid vind ik dat best maar als ze dat stiekem zou doen als ik er niet ben zou ik dat wel als vreemdgaan zien.

  BeantwoordenVerwijderen

Post hier uw vragen, ervaringen, eigen reviews en meningen. Deze berichten worden na keuring geplaatst. Eventuele reclame wordt niet gepubliceerd. Voor dating verzoeken verwijzen we u naar de bovenstaande datingsites.