Zo kun je zien dat je aan het lijntje wordt gehouden bij online dating

Word ik aan het lijntje gehouden? Die vraag stellen veel mannen en vrouwen zich bij online dating. Het contact met een vrouw of man is leuk, maar van een date komt het maar niet.

Aan het lijntje gehouden worden bij online dating

Tijdens het online daten kun je heel leuke mensen tegenkomen. Maar hoewel het soms heel goed klikt zit er soms weinig schot in het vervolg. Wordt je soms aan het lijntje gehouden? Hier wijs ik je op de signalen die daar op kunnen wijzen.

Let op! Het hoeft niet zo te zijn dat je bij onderstaande signalen echt aan het lijntje wordt gehouden. Sommige mannen en vrouwen zijn gewoon voorzichtig met daten, of toch niet zo zeker van hun zaak. 

Maar enig wantrouwen is misschien wel op zijn plaats als je onderstaande signalen opvangt:

Nooit afspreken

Neem bijvoorbeeld dat date die maar niet komt. Het contact online is leuk, maar als het op afspreken aankomt, dan komt er iedere keer weer een kink in de kabel. Het lijkt soms wel of hij of zij je helemaal niet wil zien. Het lijkt wel of de andere persoon iets te verbergen heeft. 

Is hij of zijn wel wie hij of zij zegt te zijn? Misschien heb je de andere persoon wel nooit gezien en is degene inmiddels 10 jaar ouder dan op de foto. Of is het misschien zelfs een heel ander persoon? Stel in dat geval eens een videochat voor. En ik raad je aan om dan geen smoesjes te accepteren.

Moeilijk te bereiken

En dan heb je de persoon die bijna altijd onbereikbaa ris. Wordt je vlam duidelijk niet graag gebeld? Komt het vaak slecht uit? Is hij of zij vaak geheimzinnig als je diegene aan de telefoon hebt? Zegt hij of zij soms bijna niets terug als je je vlam aan de telefoon hebt?

Deze signalen  vind ik een goede reden om de single-status van deze persoon in twijfel te trekken. Een beetje geheimzinnigheid bij een pre date contact is leuk, maar dit lijkt er op dat de ander serieus iets te verbergen heeft.

Niet welkom thuis

Ben je bijvoorbeeld nooit bij de ander thuis geweest? Wil hij of zij altijd op neutraal terrein afspreken of bij jou thuis, maar lijkt het huisadres van de ander wel geheim gebied? 

Dan is de kans behoorlijk groot dat er trouwfoto's of andere romantische kiekjes op het dressoir staan. En ook al heeft de andere goede redenen (woont ver weg, zit midden in een verbouwing, heeft een argwanende hospita), het is aan te raden eens aan te dringen op een uitwedstrijd.

Familie en vrienden worden op afstand gehouden

Dat je binnen enkele weken niet bij je "potentiële schoonouders" op bezoek gaat, oké, maar als je na een paar maanden nog steeds bij de familie en vrienden van je lover wordt weggehouden kan een slechte teken zijn. Wat heeft hij of zij te verbergen?

Grote verhalen, weinig daden

Heb je een vent aan de haak geslagen die een miljonairs leven leidt (maar merk je daar zelf nooit wat van)? Of een vrouw die sensueel en uitdagend is (maar heb je haar nog geen fatsoenlijk kusje mogen geven)? 

Grote kans dat je dan te maken hebt met iemand die een fantasiewereld leeft. Kom van die roze wolk af, en bekijk de wereld zoals deze is. Online contacten zijn helaas een snoeppot voor fantasten.

Net als ik vind je daten waarschijnlijk spannend en leuk om te doen, maar als je merkt dat je aan het lijntje wordt gehouden adviseer ik je toch echt om op zoek te gaan naar een ander contact.

Zie ook: 

Onderwerp:
Bij online dating kan je via chats, app en mail een heel leuk contact hebben met iemand, maar van een echte date met deze vrouw of man komt het nooit. De boot wordt altijd afgehouden. Word je aan het lijntje gehouden? Is de mogelijke date wel degene die hij of zij zegt te zijn. En is die potentiële date wel single? Hier geef ik een reeks van tekenen dat je bij online dating aan het lijntje gehouden wordt.

Een reactie posten

2 Reacties

 1. Maikel Scheveningen4 april 2024 om 17:11

  Wel een leuk contact met een vrouw of meisje, maar tot een date komt het maar niet. Het komt zo vaak voor dat ik het vermoeden krijg dat er veel vrouwen en meisjes op datingsites zitten die helemaal geen date willen omdat ze al een relatie hebben. Soms lijkt het namelijk ook alsof de vrouw het zelf ook vervelend vind dat er geen date komt hoewel ik er wel voor open sta. Als je dan te veel op aan gaat dringen elkaar te ontmoeten dat het leuke contact dan ineens gaat verwateren of zelfs helemaal stopt (ghosting).

  Een vriend van me werd ook eens enorm aan het lijntje gehouden door een meid waarmee hij online een enorme klik had. Maar hij slaagde erin haar via Google te identificeren. Toen bleek ze er heel anders uit te zien dan op de foto's die ze hem stuurde en die op de datingsite stonden. Ze pikte de foto's van een knappere meid gewoon van haar Facebook. Maar daarom moest ze mijn maat wel aan het lijntje houden, want ze kon niet daten.

  Mijn vriend is toen online enorm boos geworden, maar wat denk je? Ze gingen het toch uitpraten via de chat, telefoneren, de ruzie werd vergeven, en nu zijn die twee een stelletje. Het kan raar lopen, zelfs als je iemand aan het lijntje houdt bij dating.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is heel vervelend als het klikt (of je denkt dat) en er komt maar geen date van. Ik den dat er dan ook altijd een reden voor is. De ander heeft gelogen of verdient geld met jou aan het lijntje houden (daarom nooit met credits betalen). of de ander wil helemaal niet daten alleen chatten. Ook dat laatste vind ik bedrog als je dat niet zegt en doet voorkomen of je wel een keer date wil.

  Hoe leuk de vrouw ook is waarmee ik op een datingsite contact hebt, als ik het idee heb dat deze de date afhoudt dan stop ik meteen het contact, hoe leuk die vrouw me ook lijkt. Ik zit niet op een datingsite om daar wat te kletsen.

  BeantwoordenVerwijderen

Post hier uw vragen, ervaringen, eigen reviews en meningen. Deze berichten worden na keuring geplaatst. Eventuele reclame wordt niet gepubliceerd. Voor dating verzoeken verwijzen we u naar de bovenstaande datingsites.