Nederlanders doen massaal aan vreemdgaan


Uit een onderzoek van Psychologie Magazine blijkt dat vreemdgaan in Nederland bijzonder veel voorkomt. 48 procent van de mannen en 43 procent van de vrouwen is in het verleden minstens één keer vreemd gegaan. Hoe komt dit?

Vrouwen gaan vaker vreemd

Het waarom van het vreemdgaan is volgens de psychologen nogal verschillend tussen mannen en vrouwen. Vrouwen gaan vaker vreemd dan in het verleden omdat de Nederlandse vrouw meer is gaan werken. Daarbij komt ze veel meer andere mensen tegen (waaronder leuke collega's en klanten) waarop ze verliefd worden. Verliefdheid is voor hen (maar ook voor de mannen) vaak een grotere drijfveer voor vreemdgaan dan zin in seks.

Mannen gaan op jacht

Bij mannen gaat het vreemdgaan minder "toevallig" dan bij vrouwen. Ze gaan vaker gericht op zoek. Bijvoorbeeld door zich voor een datingsite in te schrijven of door naar de hoeren te gaan. Gebonden mannen bezoeken dan ook veel vaker datingsites. Een derde van hen kijkt wel eens op een datingsite. Bij vrouwen is dat maar één op de tien.

Hoe representatief is dit onderzoek?

Maar is dit onderzoek representatief voor Nederland? De gegevens zijn afkomstig van 2000 mensen die via de website van Psychologie Magazine of Runners World een enquête invulden. En het is nooit onderzocht of mensen die psychologische blaadjes lezen of aan hardlopen doen vaker of minder vaak vreemdgaan dan andere mensen.

Zie ook

(C) Content=King

© Dating 2022. Blogger template by Bloggertheme9
Published by Gooyaabi Templates

Op deze website is het privacy- en cookie-beleid van Content=King van toepassing.