Nederlanders doen massaal aan vreemdgaan

Bijna de helft van de Nederlandse mannen en Nederlandse vrouwen is wel eens vreemd gegaan. Dit blijkt uit een onderzoek van Psychologie Magazine.


Uit een onderzoek van Psychologie Magazine blijkt dat vreemdgaan in Nederland bijzonder veel voorkomt. 48 procent van de mannen en 43 procent van de vrouwen is in het verleden minstens één keer vreemd gegaan. Hoe komt dit?

Vrouwen gaan vaker vreemd

Het waarom van het vreemdgaan is volgens de psychologen nogal verschillend tussen mannen en vrouwen. 

Vrouwen gaan vaker vreemd dan in het verleden omdat de Nederlandse vrouw meer is gaan werken. Daarbij komt ze veel meer andere mensen tegen (waaronder leuke collega's en klanten) waarop ze verliefd worden. 

Verliefdheid is voor vrouwen (maar ook voor de mannen) vaak een grotere drijfveer voor vreemdgaan dan zin in seks.

Mannen gaan op jacht

Bij mannen gaat het vreemdgaan minder "toevallig" dan bij vrouwen. Mannen gaan vaker gericht op zoek naar een sekscontact. 

Bijvoorbeeld door zich voor een datingsite in te schrijven of door naar de hoeren te gaan. 


Er zijn zodanig veel getrouwde mannen en getrouwde vrouwen die online naar overspel zoeken dat er specifieke datingsites voor mannen en vrouwen met een relatie bestaan.


Gebonden mannen bezoeken dan ook veel vaker datingsites dan getrouwde vrouwen. Een derde van de getrouwde heren kijkt wel eens op een datingsite. Bij getrouwde vrouwen is dat maar één op de tien.

Hoe representatief is dit onderzoek?

Maar is dit onderzoek representatief voor Nederland? De gegevens zijn afkomstig van 2000 mensen die via de website van Psychologie Magazine of Runners World een enquête invulden. 

En het is daarbij niet onderzocht of mensen die psychologische blaadjes lezen of aan hardlopen doen vaker of minder vaak vreemdgaan dan andere mensen.

Zie ook

(C) Content=King

© Dating 2023. Blogger template by Bloggertheme9
Published by Gooyaabi Templates

Op deze website is het privacy- en cookie-beleid van Content=King van toepassing.