Contact leggen op een datingsite voor een leuke date

Daten is een kunst op zich. Met alleen een oproepje "man zoekt vrouw" (of omgekeerd) op een datingsite ben je er niet. Hier heb ik tips om het allereerste contact te leggen dat uiteindelijk tot een date zal leiden.


Door het opvolgen van deze tips kun je veel sneller en makkelijker een leuk contact maken op een datingsite.

Contact leggen op een datingsite is een kunst op zich. Je bent namelijk niet de enige die interesse toont in de leukste mannen of vrouwen op de site. Daarom heb ik hier wat tips om er voor te zorgen dat je er uit springt.

1. Gebruik je juiste datingsite

Alles begint op een goede datingsite, en op die datingsite moeten ook de voor jouw date juiste mensen aanwezig zijn. Er zijn veel verschillende datingsites, voor verschillende groepen mensen, en  het goede nieuws is dat dit meesta; datingsites met gratis inschrijving zijn.

Kijk welk sites er op het eerste gezicht bij jou passen. Zowel bij jou als persoon en bij de persoon die je zoekt. Schrijf je dan gratis in voor de geschikte datingsites om ze goed te kunnen testen.

Kijk rond op de datingsites om te zien wat de mogelijkheden van de site zijn en wat voor publiek er op de datingsites komt. Ga verder met de datingsite(s) die je het meest aanspreekt. 

Hieronder vind je meer informatie over het kiezen van de juiste datingsite, en natuurlijk over de goede sites voor jouw type date.
2. Een goed profiel aanmaken op de datingsite

Als je een goede datingsite hebt gekozen is de volgende stap het aanmaken van je profiel op deze datingsite(s). Dit is de belangrijkste stap van allemaal, want je profiel is je visitekaartje. Toch beseffen de meeste mensen zich dat niet, en ze knallen in een zo'kort mogelijke tijd een profiel op de site.

Maar het datingprofiel is de webpagina waar alle eventueel geïnteresseerde dames en heren terecht komen. Ze komen op je profiel als ze een date zoeken, maar ook nadat jij je zelf aangeschreven hebt. Het is de plek waar ze bepalen of ze contact met je willen opnemen en of ze je bericht willen beantwoorden (en hoe).

Ik adviseer je dus om veel aandacht aan de tekst van je profiel te besteden, want deze bepaalt voor een groot deel of je een date gaat krijgen of niet,


Wek interesse op in het profiel. Doe gerust een beetje mysterieus. Trigger de bezoeker tot het geven van een reactie, bijvoorbeeld door het stellen van een vraag in de profieltekst. 

Zodra ze naar jou toe reageren is er een contact tot stand gebracht. Leef je in in degene die jou profiel leest. Wat zou je zelf van dat profiel vinden? En zou je reageren? Het antwoord op de laatste vraag moet JA zijn.3. Vul je profiel zo compleet en goed mogelijk in

Veel mensen flansen zo'n profiel dus even snel in elkaar en gaan dan dagenlang / wekenlang / maandenlang / jarenlang tevergeefs op zoek naar een date, zonder dat dit ook maar tot een leuk contact leidt.

Besteed daarom de nodige aandacht aan je profiel. Niet alleen aan de tekst, maar vul ook alle velden in. Heel belangrijk, want vrouwen en mannen zoeken op deze velden, en als je iets niet hebt ingevuld dan wordt je er ook niet op gevonden. 

Als iemand bijvoorbeeld zoekt op een MBO of HBO opleiding en jij hebt het veld opleiding leeg gelaten dan zal je ook niet bij de zoekresultaten tevoorschijn komen ook al heb je de vereiste opleiding, en dat is een gemiste kans!

Ik raadt je daarom aan alle informatie waarom gevraagd wordt in te vullen, je zal er meer reacties door krijgen.4. Een mooie foto bij je dating profiel

Bij een perfect profiel hoort natuurlijk een goede foto. Plaats dus een uitnodigende foto bij het bovengenoemde profiel. Als je zelf blij wordt van je eigen foto zal de ander dat misschien ook worden. 

Heb je zelf al twijfels over de foto, pak dan snel je camera voor een andere foto. Of beter nog, laat iemand een mooie foto van je maken.

Voor een leuke foto hoef je heus niet knap of een fotonodel te zijn. Bij de onderstaande tips voor een foto op een datingsite lees je hoe je het dan moet aanpakken.


Iemand die een date zoekt ziet honderden profielen en foto's voorbij komen. Daardoor is het bijna noodzakelijk om de eerste foto (de profielfoto) als selectiecriterium te gebruiken. Vrijwel iedereen gebruikt de foto die bij de zoekresultaten te zien is om een eerste selectie te maken.

Bij een lelijke foto (of geen foto) zal je nauwelijks kijkers op de profiel krijgen.

Volgens de voormalige datingsite Relatieplanet krijgt iemand met een profiel met foto tien keer meer reacties dan iemand die geen foto op de dating site plaatst. Dus het plaatsen van die foto is geen optie maar een vereiste. Wil je een echte date? Dan zal je iets van een foto moeten plaatsen!

En als je dan een foto plaatst, dan zorg je er natuurlijk voor dat het een mooie foto is. En liefst dan natuurlijk ook meteen meerdere foto's waarbij je meerdere kanten van jezelf in beeld laat zien. Want ook dat is door onderzoeken bewezen, als je meerdere foto's plaatst, in verschillende stijlen en situaties (dus niet allemaal gelijksoortige foto's), maak je veel meer kans op een date.

Kijk bij de bovenstaande tips voor de foto op een datingsite voor alle tips voor het maken en plaatsen van de beste foto voor bij je profiel.

Heb je een goed datingsite profiel gemaakt? Plaats deze dan op meerdere datingsites waarvoor je je gratis kunt inschrijven.


5. Gebruik de spellingscontrole

Let bij het schrijven van de tekst bij het profiel, maar ook bij berichten en mails, goed op de grammatica en taalgebruik, want op slecht taalgebruik knappen veel mannen en vrouwen af. 

Ook op dating sites is slechte spelling een afknapper. Spelfouten en kromme zinnen wekken de indruk dat je een simpele ziel bent en dat is niet echt bevorderlijk voor het krijgen van een date.

Mannen kunnen er bij een leuke vrouw vaak nog wel doorheen kijken, maar vooral veel vrouwen zijn erg gevoelig voor taalfouten en krom taalgebruik.  Lees je teksten dus na het schrijven even door en gebruik de spellingscontrole (dat gaat tegenwoordig gelukkig automatisch). Vooral bij het verzenden van berichten heb je alle tijd om voor verzending ieder bericht eerst goed na te lezen en te corrigeren.
6. Niet jokken

Berichtjes sturen en chatten is het eerste contact op een datingsite. Vertel tijdens deze eerste gesprekken geen onwaarheden, en doe jezelf niet mooier voor dan je bent. De waarheid komt toch later wel boven tafel en leugens en onwaarheden vertellen kan later de reden zijn dat een date zelfs niet mogelijk is.

Want het is interessant jezelf virtueel 10 jaar jonger of 20 kilo lichter te maken, maar dan wordt date wel een belemmering omdat je dan door de mand valt. Ik adviseer je dan ook gewoon eerlijk te zijn.
7. Stel je eisen

Aan jou worden eisen gesteld, maar stel zelf ook eisen aan je mogelijke dating partner en vermeld deze. Dat scheelt teleurstellingen. Het is vervelend als je een date hebt en dan een type ontmoet waar je helemaal niet op valt  Dat is vervelend voor jou en pijnlijk voor je date. En vaak onnodig als je niet eerst voor jezelf op een rijtje hebt gezet aan welke voorwaarden je date moet voldoen.
8.Wees reëel

Maar ga daar niet te ver in bovenstaande eisen. Blijf reëel. Je kan jezelf de mooiste fotomodellen toewensen, maar zien die fotomodellen jou ook zitten?9. Wees actief op een datingsite

Wacht niet af tot iemand jou vindt, maar ga zelf op zoek. Dat maakt het aanbod veel groter en interessanter. Sommige mensen schrijven zich in voor een datingsite en wachten dan af wat er gebeurt.Maar dat is dan meestal niet zoveel.

Ga niet zitten wachten tot iemand reageert, maar ga ondertussen zelf ook actief op "jacht". Stuur berichtjes naar de personen die je leuk lijken. Gebruik voor de teksten in deze berichtjes informatie uit hun profiel. Zo krijg je een persoonlijk bericht en laat je merken dat je moeite doet. De ander zal hier vele malen eerder op reageren. Gebruik nooit een standaard bericht, maak hoogstens gebruik van standaard fragmenten die van toepassing zijn.10. Wie het eerst komt...

Hou de nieuwe leden goed in de gaten, want deze nieuwkomers (m/v) deze zijn vaak veel meer gemotiveerd om een leuke date te vinden en hebben nog geen lange lijst met potentiële lovers opgebouwd.

Vooral als je een vrouw zoekt is dit een goede tip. De kans dat deze "verse vrouw" op een bericht van jou reageert is veel groter dan de kans dat een vrouw reageert die al maanden op de datingsite zit en dagelijks een hele reeks berichten van geïnteresseerde mannen krijgt.

Begroet nieuwkomers op een datingsite. Dan leg je contact met die supersingle voordat deze door de rest overspoeld wordt. Bovendien zijn nieuwe inschrijvers vaak serieus en ambitieus van plan om te gaan daten.11. Maar ook geduldig

Vraag niet al in het eerste of tweede berichtje al om een telefoonnummer, en probeer niet na een kwartiertje chatten een afspraakje te regelen. Dat schrikt met name vrouwen af. Ik adviseer je niet te gretig te zijn,

Leer online via de dating site eerst iemand een beetje kennen en gebruik die tijd om uit te vinden of dit inderdaad je droomdate is. Vraag door en snij gerust eens een hekel onderwerp aan om te zien hoe de ander reageert. Wees dus bij online dating niet te gretig. Geduld is een schone zaak, ook bij het leggen van contacten voor een date.

Maar wanneer je merkt dat iemand ook over langere tijd de boot afhoudt kun je er van uitgaan dat er met die persoon nooit een date gaat komen. Je kunt dan betere je aandacht richten op andere personen. Je kan namelijk ook teveel geduld moeten hebben.12. Telefoneren

En als jullie dan beide willen ontmoeten, pak dit dan doordacht aan. Telefoneer voor je de definitieve afspraak maakt. Misschien knap je wel helemaal af op een stem of een accent, of blijkt het contact dan al stroef te verlopen.

Dan kun je elkaar beter een mislukte date besparen want op een ongemakkelijke ontmoeting zit niemand te wachten.
13. Korte eerste date

En als het dan tot die blind date komt. Hou de eerste afspraak dan bij voorbaat kort. Spreek dat al voor je elkaar gezien hebt af. Anders moet je de hele avond met iemand op te trekken die bij nader inzien toch niet ziet zitten. Of je moet de date halverwege afbreken, erg pijnlijk! En als je de persoon wel ziet zitten, en als dat wederzijds is, dan is een vervolgdate zo gemaakt.
14. Heb plezier in daten

Misschien wel het belangrijkste, heb plezier in het gebruik van de datingsite en eventuele dates. Als je geforceerd op zoek gaat doe je niemand een plezier. Zoek dan ook in eerste instantie een leuke bezigheid voor je eerste date.15 t/m 25. Nog 10 tips van Parship

Tot slot hebben we nog 10 extra tips voor bij het leggen van contact op een datingsites. Deze 10 tips zijn afkomstig van Parship. Parship is een datingsite die zich onderscheidt door een hoge kwaliteit. Dat geldt ook voor hun datingtips.
 1. Wees persoonlijk: Als je op iemand reageert, doe dat dan niet met een tekstje dat bij iedereen van toepassing zou kunnen zijn. Maar pluk iets uit het profiel van diegene en speel daar op in. "Ik zie dat je van films houdt.....". Maak het persoonlijk.
   
 2. Begin met een leuke aanhef: In het verlengde van de vorige tip. Begin met een leuke aanhef, bijvoorbeeld:  "Hallo filmliefhebber". Je laat dan meteen merken dat je gericht een berichtje stuurt. De eerste zin is belangrijk.
   
 3. Vertel iets nieuws: In een eerste mail stel je je natuurlijk netjes voor. Maar het heeft weinig zin om alleen de algemene informatie uit het profiel weer te herhalen. Pak het slim aan en vertel wat dat daar niet in staat. Dat geeft de ander een gevoel van exclusiviteit.
   
 4. Waarom schrijf je iemand? Over exclusiviteit gesproken. Geef de ander niet de indruk dat je klakkeloos iedereen aanschrijft maar dat hij of zij voor jou echt bijzonder is. Vertel waarom je je zo tot diegene aangetrokken voelt.
   
 5. Stel vragen. Interesse tonen is altijd goed. Het geeft aan dat je niet alleen met jezelf bezig bent en echt interesse hebt in de ander. Toon interesse.
   
 6. Hou het kort: Lange verhalen in een eerste mailtje of bericht schrikken veel mensen af. Geef niet je hele levensverhaal prijs, maar pik de krenten uit de pap. Zo kom je bovendien niet over als iemand die graag over zichzelf praat. Meer tips eerste bericht.
   
 7. Geef een foto: Wacht niet te lang met het tonen van een foto van jezelf. En heel belangrijk, kies deze foto met zorg uit. Neem een leuke foto waarop je lacht en waarop je relaxed staat. Een pasfoto is dus de slechtste foto die je kiezen kan.
   
 8. Gebruik spreektaal: Verkramp niet in zakelijke taal, maar babbel er in je mailtje of je iemand op een gezellige plek tegenkomt. Online daten is al formeel genoeg. Als je losjes bent ontstaat er veel sneller een gevoel van vriendschap.
   
 9. Tutoyeren: Spreek je iemand met jou of u aan? Volgens Parship ligt de U en jij grens rond de 30 jaar. Boven de 30 zou je iemand moeten vragen om te tutoyeren. Persoonlijk gaat dat ons wat te ver. We zouden geen mogelijke date met U aan willen spreken en jijen er rustig op los.
   
 10. Respecteer anonimiteit: Zet niet meteen je mailadres of (nog erger) telefoonnummer in je eerste berichtje. Maak eerst rustig online kennis. Anders kun je iemand behoorlijk afschrikken.
   
 11. Meer tips contact maken op een dating site

Een reactie posten

3 Reacties

 1. Een date contact krijgen is helemaal niet zo moeilijk als je denkt. Mannen die mopperen dat vrouwen niet op hen reageren moeten eens naar hun profiel op de datingsite kijken. Deze is meestal nauwelijks ingevuld. Velden leeg gelaten, een beschrijving over jezelf van 1 regel (of nog erger "volgt later"). Soms zelfs geen foto. Hoe denk je dan een date te krijgen?

  Als ik een leeg of onverzorgd profiel zie ben ik meteen weg. En dat terwijl het zo makkelijk is. Schrijf een leuke inspirerende tekst over jezelf, maak een leuke selfie, vul alle gegevens in die ze vragen (en waarop gezocht wordt), en iemand zal veel eerder op jouw mailtjes reageren.

  En natuurlijk moet die mail ook wel oke zijn. Met wederom een leuke tekst (hoeft niet lang te zijn maar wel tot een reactie uitnodigen) en een opmerking waaruit blijkt dat je om zn minst de tekst van de vrouw hebt gelezen. Wij krijgen vaak persoonlijke aandacht mannen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben het helemaal met je eens Moniek. Ook is lees altijd de klacht dat mannen vaak geen reacties krijgen op hun berichten en zodoende geen contact kunnen krijgen op een datingsite. In dat ligt dan altijd aan de vrouwen. Die zijn dan arrogant of het valse profielen. Maar ik reageer ook meer niet dan wel op berichten. Maar dat is dan niet omdat ik arrogant ben maar omdat de berichten het antwoorden niet waard zijn.

   Verwijderen
 2. Je moet er voor zorgen dat je profiel er goed en verzorgd uit ziet. Leuke tekst, leuke foto. Zet in die tekst ook iets wat persoonlijk en origineel is. De meeste profielen die ik lees bevatten alleen wat relevante info: leeftijd, woonplaats enz. Maar niets waarvan ik zeg, goh dat is een leuk persoon, daar zou ik wel meer van willen weten. Je moet een beetje reclame voor je zelf maken, en dus kijken hoe marketeers zoiets doen.

  BeantwoordenVerwijderen

Post hier uw vragen, ervaringen, eigen reviews en meningen. Deze berichten worden na keuring geplaatst. Eventuele reclame wordt niet gepubliceerd. Voor dating verzoeken verwijzen we u naar de bovenstaande datingsites.