Contact leggen op een datingsite: 10 tips


Contact leggen op een datingsite is een kunst op zich. Je bent namelijk niet de enige die interesse toont in de leukste mannen of vrouwen op de site. Hier tien tips om te zorgen dat je er uit springt.

Deze tips zijn afkomstig van Parship. Parship is een datingsite die zich onderscheidt door een hoge kwaliteit. Dat geldt ook voor hun datingtips.
 1. Wees persoonlijk: Als je op iemand reageert, doe dat dan niet met een tekstje dat bij iedereen van toepassing zou kunnen zijn. Maar pluk iets uit het profiel van diegene en speel daar op in. "Ik zie dat je van films houdt.....". Maak het persoonlijk.
   
 2. Begin met een leuke aanhef: In het verlengde van de vorige tip. Begin met een leuke aanhef, bijvoorbeeld:  "Hallo filmliefhebber". Je laat dan meteen merken dat je gericht een berichtje stuurt. De eerste zin is belangrijk.
   
 3. Vertel iets nieuws: In een eerste mail stel je je natuurlijk netjes voor. Maar het heeft weinig zin om alleen de algemene informatie uit het profiel weer te herhalen. Pak het slim aan en vertel wat dat daar niet in staat. Dat geeft de ander een gevoel van exclusiviteit.
   
 4. Waarom schrijf je iemand? Over exclusiviteit gesproken. Geef de ander niet de indruk dat je klakkeloos iedereen aanschrijft maar dat hij of zij voor jou echt bijzonder is. Vertel waarom je je zo tot diegene aangetrokken voelt.
   
 5. Stel vragen. Interesse tonen is altijd goed. Het geeft aan dat je niet alleen met jezelf bezig bent en echt interesse hebt in de ander. Toon interesse.
   
 6. Hou het kort: Lange verhalen in een eerste mailtje of bericht schrikken veel mensen af. Geef niet je hele levensverhaal prijs, maar pik de krenten uit de pap. Zo kom je bovendien niet over als iemand die graag over zichzelf praat. Meer tips eerste bericht.
   
 7. Geef een foto: Wacht niet te lang met het tonen van een foto van jezelf. En heel belangrijk, kies deze foto met zorg uit. Neem een leuke foto waarop je lacht en waarop je relaxed staat. Een pasfoto is dus de slechtste foto die je kiezen kan.
   
 8. Gebruik spreektaal: Verkramp niet in zakelijke taal, maar babbel er in je mailtje of je iemand op een gezellige plek tegenkomt. Online daten is al formeel genoeg. Als je losjes bent ontstaat er veel sneller een gevoel van vriendschap.
   
 9. Tutoyeren: Spreek je iemand met jou of u aan? Volgens Parship ligt de U en jij grens rond de 30 jaar. Boven de 30 zou je iemand moeten vragen om te tutoyeren. Persoonlijk gaat dat ons wat te ver. We zouden geen mogelijke date met U aan willen spreken en jijen er rustig op los.
   
 10. Respecteer anonimiteit: Zet niet meteen je mailadres of (nog erger) telefoonnummer in je eerste berichtje. Maak eerst rustig online kennis. Anders kun je iemand behoorlijk afschrikken.
   
 11. Meer tips contact maken op een dating site

(C) Content=King

© Dating 2022. Blogger template by Bloggertheme9
Published by Gooyaabi Templates

Op deze website is het privacy- en cookie-beleid van Content=King van toepassing.