Verlegen en daten


Voor verlegen mensen is het beginnen van een relatie een stuk moeilijker dan voor mannen en vrouwen die wat meer zelfverzekerd zijn. Een verlegen persoon stapt minder snel op een ander af, en ook bij het daten via een datingsite kan de verlegenheid een handicap zijn. Daarom hier enkele datingtips voor verlegen mensen.

Verlegenheid hoeft namelijk geen enkele belemmering te zijn om te daten. De onderstaande tips zijn om je wat comfortabeler te voelen tijdens het daten.

Ga voor kwaliteit

Een verlegen persoon heeft niets aan tientallen reacties op zijn of haar profiel op een datingsite. Wees specifiek in wat je zoekt en wees duidelijk over je verlegenheid. Daardoor krijg je misschien minder reacties. Maar wat zou dat? Je zoekt toch de meest geschikte persoon!

Wacht niet te lang met daten

Hoe eng het ook voor je is. Stel het daten niet te lang uit. Dat scheelt je niet alleen veel verloren tijd voor als de date niets blijkt, maar het voorkomt ook dat je steeds nerveuzer wordt over de aanstaande date.

Regel de ontmoeting op een vertrouwde plek

Een date is een stuk minder eng als je de omgeving waar deze plaatsvindt al goed kent. Daar voel je je vertrouwd en eerder op je gemak dan als je je bevindt op een plek die - evenals je first date - nieuw voor je is.

Bepaal een eindtijd voor de eerste date

Je zal je meer vertrouwd voelen als je van te voren bepaalt hoe laat de date zal stoppen. Verzin er desnoods een niet te missen afspraak voor. Met een vooraf bepaalde eindtijd hoef je je als verlegen persoon niet druk te maken over het stoppen of voortzetten van de date. Als het tijd is ga je gewoon.

Date niet op een lege maag

Feit: Als iemand hongerig is is hij of zij kwetsbaarder en instabieler. Dat geldt extra voor verlegen personen. Eet dus wat voor je op date gaat. Ook als het een lunchdate of etentje is, en ook als je door de zenuwen helemaal geen trek hebt in eten.

Wees positief

Verberg niet dat je verlegen bent. Wees daar eerlijk over. Maar ga met een positief gevoel naar de date. Je hebt immers die date omdat hij of zij je leuk lijkt! En bedenk dat de ander ook nerveus zal zijn. Daarvoor hoef je bij een eerste date namelijk niet verlegen te zijn.

Koester niet te hoge verwachtingen

Koester geen hoge verwachtingen, want dan valt het ook niet tegen! Als een date tegenvalt dan zijn er nog massa's singles over om uit te kiezen. Dus wat kan je gebeuren!

Zie ook(C) Content=King

© Dating 2023. Blogger template by Bloggertheme9
Published by Gooyaabi Templates

Op deze website is het privacy- en cookie-beleid van Content=King van toepassing.