Verlegen en daten

Hier geef ik dating tips voor verlegen mannen, vrouwen, meisjes en jongens die willen daten.


Voor verlegen mensen is het beginnen van een relatie een stuk moeilijker dan voor mannen en vrouwen die wat meer zelfverzekerd zijn. Een verlegen persoon stapt minder snel op een ander af, en ook bij het daten via een datingsite kan de verlegenheid een handicap zijn. Daarom geef ik hier enkele datingtips voor verlegen mensen.

Verlegenheid hoeft namelijk geen enkele belemmering te zijn om te daten. Het is de kunst is om je over die verlegenheid heen te zetten. De onderstaande tips zijn om je wat comfortabeler te voelen tijdens het daten.

Ga voor kwaliteit

Een verlegen persoon heeft niets aan tientallen reacties op zijn of haar profiel op een datingsite. Wees specifiek in wat je zoekt en wees duidelijk over je verlegenheid. Daardoor krijg je misschien minder reacties. Maar wat zou dat? Je zoekt toch de meest geschikte persoon!

Wacht niet te lang met daten

Hoe eng het ook voor je is. Stel het daten niet te lang uit. Dat scheelt je niet alleen veel verloren tijd voor als de date niets blijkt, maar het voorkomt ook dat je steeds nerveuzer wordt over de aanstaande date.

Regel de ontmoeting op een vertrouwde plek

Een date is een stuk minder eng als je de omgeving waar deze plaatsvindt al goed kent. Daar voel je je vertrouwd en eerder op je gemak dan als je je bevindt op een plek die - evenals je first date - nieuw voor je is.

Bepaal een eindtijd voor de eerste date

Je zal je meer vertrouwd voelen als je van te voren bepaalt hoe laat de date zal stoppen. Verzin er desnoods een niet te missen afspraak voor. Met een vooraf bepaalde eindtijd hoef je je als verlegen persoon niet druk te maken over het stoppen of voortzetten van de date. Als het tijd is ga je gewoon.

Date niet op een lege maag

Feit: Als iemand hongerig is is hij of zij kwetsbaarder en instabieler. Dat geldt extra voor verlegen personen. Eet dus wat voor je op date gaat. Ook als het een lunchdate of etentje is, en ook als je door de zenuwen helemaal geen trek hebt in eten.

Wees positief

Verberg niet dat je verlegen bent. Wees daar eerlijk over. Maar ga met een positief gevoel naar de date. Je hebt immers die date omdat hij of zij je leuk lijkt! En bedenk dat de ander ook nerveus zal zijn. Daarvoor hoef je bij een eerste date namelijk niet verlegen te zijn.

Koester niet te hoge verwachtingen

Koester geen hoge verwachtingen, want dan valt het ook niet tegen! Als een date tegenvalt dan zijn er nog massa's singles over om uit te kiezen. Dus wat kan je gebeuren!

Zie ookEen reactie posten

2 Reacties

  1. Ben je verlegen doe dan geen date waarbij je aan een tafeltje verplicht moet gaan zitten praten. Voor mij als verlegen persoon is dat ook een verschrikking. Ik kies dan voor een actieve date of in ieder geval een date waarbij je niet de hele tijd hoeft te praten. Een bioscoop of theater schiet ook niet op, en bungee jumpen of parachute springen is ook niet nodig, maar ga bijvoorbeeld mini golfen of doe een escape room. Als je actief bezig bent hoef je niet de hele tijd te praten, hoef je niet bang te zijn voor stiltes en hoef je als verlegen persoon niet bang te zijn voor je houding tijdens de date.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb nog een tip voor verlegen mannen en verlegen vrouwen: Ga chatten op de datingsite. Chat met vrouwen en flirt online met vrouwen (of als je een verlegen vrouw bent met mannen). Chatten en online flirten is goed voor je zelfvertrouwen en bovendien raak je meer vertrouwd met de vrouw (of man) waarmee je chat. Dat chatten en flirten maakt zodoende de stap naar de echte date, waarbij je elkaar gaat zien, makkelijker.

    BeantwoordenVerwijderen

Post hier uw vragen, ervaringen, eigen reviews en meningen. Deze berichten worden na keuring geplaatst. Eventuele reclame wordt niet gepubliceerd. Voor dating verzoeken verwijzen we u naar de bovenstaande datingsites.