Dating na het scheiden


Pas gescheiden, of nog midden in een scheidingsprocedure, nog volop aan het scheiden en beginnen met dating? Dat kan geen kwaad als je er aan toe bent. Maar ben je dat wel?

Ben je klaar voor dating?

Veel mensen die net gescheiden zijn (of vaak nog in scheiding liggen) hebben de neiging om snel met dating te beginnen. Misschien niet zo zeer om een nieuwe relatie op te doen, dan wel als afleiding of om stoom af te blazen. Maar lang niet iedereen is vlak na het scheiden toe aan dating.

Vraag jezelf af waarom je wilt daten. Ben je eenzaam en is er een leegte op te vullen? Dan is de kans groot dat je niet aan een dating-avontuur toe bent. Weet je zelf niet waarom je wilt daten? Dan ben je er nog niet klaar voor. De kans dat het daten tegenvalt is levensgroot. En de beruchte rebound relatie ligt op de loer.

Nog een vraag: Heb je wel het zelfvertrouwen om te gaan daten?  Bij veel mannen en vrouwen krijgt het zelfvertrouwen een tik bij het verbreken van een relatie. Neem de tijd om dit zelfvertrouwen weer op te bouwen. Dit voorkomt de kans op een rebound relatie.

Zoek geen vervanging

Neem je je ex als uitgangspunt voor de persoon die je via een datingsite wilt ontmoeten? Dan ben je verkeerd bezig. Je bent een vervanging voor je ex aan het zoeken. Een soort dubbelganger, en die ga je nooit vinden. Overigens is het ook niet goed als je gericht op zoek gaat naar iemand die in zijn/haar doen en laten het tegenovergestelde is van je ex. Dating werkt alleen als je het helemaal los ziet van je vorige partner.

Ga pas beginnen met daten na een scheiding als je daaraan toe bent. Natuurlijk kan het helemaal geen kwaad om je vast voor een datingsite in te schrijven en daar wat rond te kijken. Er zijn veel gratis datingsites. Maar als het op het maken van afspraakjes aankomt, ga da bij jezelf na of je er aan toe bent!

Stoom afblazen met casual dating

En waarom zou je dating net na het scheiden meteen al veel te serieus nemen? Veel vrouwen en mannen gaan eerst een jaartje helemaal los en genieten van hun single bestaan. De eerste tijd na het scheiden gebruiken ze om het plezier, de seks en de aandacht die ze de laatste periode van hun huwelijk tekort kwamen in te halen. 

Als je dit soort casual (vrijblijvende) contacten via een datingsite zoekt kun je het beste gebruik maken van speciale casual datingsites. Op die datingsites draait het meer om plezier en seks dan om het vinden van een vaste relatie. Als je zelf nog niet toe bent aan een vaste relatie vind je daar veel gelijkgestemden en hoef je ook niet bang te zijn dat je iemand die wel op zoek is naar een vaste relatie pijn doet.

(C) Content=King

© Dating 2022. Blogger template by Bloggertheme9
Published by Gooyaabi Templates

Op deze website is het privacy- en cookie-beleid van Content=King van toepassing.