Gespreksonderwerpen eerste date

Ben je bang voor onaangename stiltes tijdens een eerste date? Niet bang zijn! Er zijn volop gespreksonderwerpen. Hier geven we voorbeelden van enkele onderwerpen die altijd tot een gesprek leiden.


Stel vragen over de juiste onderwerpen, en als vanzelf ontstaat er een gesprek. Beantwoord je eigen vragen ook en voor het weet zitten jullie enthousiast verhalen uit te wisselen en anekdotes te vertellen.

Hobby's en vrije tijd

Doet iemand aan tennis of hardlopen? Aan lezen of fotografie? Kijkt hij of zij graag naar autoracen of kookt hij of zij graag? Iedereen heeft hobby's en iedereen heeft favoriete vrijetijdsbestedingen. Vraag er naar en toon interesse. Dan heb je een overvloed aan gespreksstof.

Interesses

In het verlengde van de hobby's liggen de interesses. Deze overlappen elkaar vaak. Welke musea en welke films vind de andere persoon leuk?

Muziek

Ook houdt (bijna) iedereen van muziek. Is er op dit gebied geen match, dan zal je snel uitgesproken zijn over dit onderwerp, maar als de muzieksmaak overeenkomt valt er veel te bespreken. En in een later stadium veel te beluisteren.

Vakanties

Heeft de ander al vakantieplannen? Waar is hij of zij verleden jaar geweest? Waar gingen eerdere vakanties heen, en waar zou hij of zij nog eens graag naar toe willen? Als je praat over vakanties komen de reisverhalen en anekdotes al snel los.

Het werk

Iedereen brengt veel tijd op de werkvloer door, dus daar is ook veel over te vertellen. Vind hij of zij zijn werk leuk? Zijn de collega's plezierig? Wat zijn de ambities? Genoeg te vragen en te vertellen. Maak er echter geen sollicitatiegesprek van.

Slechte gespreksonderwerpen voor een eerste date

Maar slechte gespreksonderwerpen zijn er ook. Probeer de onderstaande thema's op een eerste date te vermijden. Die zijn er voor later!


Zie ook: Meer datingtips

(C) Content=King

© Dating 2023. Blogger template by Bloggertheme9
Published by Gooyaabi Templates

Op deze website is het privacy- en cookie-beleid van Content=King van toepassing.