Personen natrekken op internet

Hoe blind is een blind date nog? Je kunt iemand makkelijk natrekken op internet. Google en sociale media zijn je vriend als je personen wilt zoeken op internet. Ideaal bij dating.


Twijfel je of je wel een date met iemand aandurft? Of wil je gewoon wat meer weten over de persoon die je via een dating site of dating app hebt ontmoet? Dan kun je hem of haar op internet natrekken. Want is die persoon echt single? En heeft hij echt zo'n topbaan?

Personen natrekken op internet. Bijna iedereen doet het wel eens! Bij veel bedrijven is het een standaard onderdeel van het selecteren van personeel, en van menig mysterieuze buurman worden online de gegevens opgezocht.

En voor je iemand blind gaat daten die je via internet hebt ontmoet is een korte zoekactie op internet ook niet onverstandig. Je wordt er vaak veel wijzer van. En je kunt nog van je date afzien.

De meest simpele manier van iemand natrekken is hem of haar "googelen". Gewoon de naam intikken en je ziet wel wat er van komt. Iemand moet namelijk wel heel erg onder een steen leven als er niets over hem of haar op internet te vinden is. En Google kan het vinden. Vaak levert dit dan ook al heel wat informatie op, maar het kan beter. Hier wat tips.

Voor en achternaam

Een voor en achternaam is minimaal nodig om iemand goed na te kunnen trekken. Probeer hier dus achter te komen. Maar ook als je alleen de nickname BertjeArnhem1975 hebt kan je al een eindje komen. Vaak gebruiken mensen dezelfde naam in hun mailadres en op forums. Dit kan je helpen om personen na te trekken via internet.

Zo kun je Bertje misschien terugvinden op een forum waar vrouwen van lichte zeden besproken worden of komt het mailadres bertjearnhem1975@gmail.com voor op een website waar gestolen producten worden aangeboden. Tijd om Bertje uit je contactenlijst te wissen en om snel van die geplande blind date af te zien.

TIP: Op zoek naar een leuke date via een betrouwbare dating site? In het overzicht met beste datingsites vind je alle goede datingsites op ieder gebied.


Meer gegevens

Personen natrekken via internet is niet moeilijk. Het zoeken gaat natuurlijk beter als je meer gegevens hebt. Want zelfs met de meest ongewone namen blijken er ineens in Nederland wel tientallen verschillende mensen rond te lopen. Voeg dus aan je zoekopdracht in Google extra gegevens toe. De woonplaats van de persoon, zijn werkgever, de naam van zijn/haar broer. Kortom, alles wat je inmiddels te weten bent gekomen via mails, apps en chats.

Combineer de naam met alles wat je verder nog weet (in aparte zoekopdrachten) en je zoekt ineens veel gerichter. Ook voormalige woonplaatsen, vriendinnen en werkgevers kunnen (oudere) informatie opleveren. Zo kun je een heel compleet beeld van iemand krijgen.

Waarschijnlijk heeft de persoon waarmee je mailt, chat of telefoneert wel wat van die informatie gegeven, en soms kun je het anders achterhalen. Goede kans dat BertjeArnhem1975 in Arnhem woont en in 1975 geboren is. Ook kan Google je informatie opleveren waarmee je weer verder kunt combineren.

Personen natrekken via internet is best leuk. Vooral als je van puzzelen houdt.

Personen natrekken via social media

Weet je iemands naam en woonplaats, dan gaat de wereld van diegene voor je open. De meeste mensen zijn wel actief op één van de vele social media platforms, of hebben contact met iemand (familie, vrienden, collega) die social media gebruikt. 

Ideaal om die persoons verder na te trekken op internet en om alles over deze persoon te vinden. Het privé leven via Facebook en Instagram, meningen en overtuigingen via Twitter en de zakelijke kant via Linked In. 

Zelfs Schoolbank geeft informatie en aanknopingspunten voor een persoon natrekken via internet en om zo meer online over deze persoon te vinden. En misschien heeft deze onbekende man of vrouw wel filmpjes geplaatst op TikTok.

En vergeet ook niet om eens wat zoekopdrachten op Google Afbeeldingen los te laten. Ook niet verkeerd als je iemand natrekt met oog op een "blind" date.

Meer tips? Kijk bij de datingtips.

Zie ook:


Onderwerp:
Wil je iemand natrekken op internet? Hier tips voor personen zoeken op internet. Iemand vinden op internet is heel makkelijk, via Google, en via Facebook, Twitter, Instagram, TikTok, LinkedIn en andere social media wordt een onbekende voor jou een bekende. 

Een reactie posten

4 Reacties

 1. Inderdaad anoniem2 januari 2024 om 12:57

  Doe je aan dating? Hou er dan altijd rekening mee dat andere je ook zullen natrekken op internet. En niet alleen je mogelijke dates maar ook je buren, collegas, werkgever, tante en bedrijven. Ik ben samen met mijn vrouw actief op het gebied van erotische dating en natuurlijk trekken wij daarbij personen na op internet. Iedereen die aan dating doet zoekt toch informatie over zijn dates op internet! Maar we zijn er vaak verbaast over hoeveel intieme info je dan kan tegenkomen.

  Mensen geven hun telefoonnummer en mailadres zonder problemen af. Vaak hoef je er niet om te vragen en soms krijg je het al in het eerste bericht dat een onbekende je stuurt. Meer dan 1 keer hebben we het meegemaakt dat een directeur van een bedrijf of een BN'er ons ongevraagd zijn zakelijke mailadres gaf. En dan gaat het om mannen die stiekem willen daten terwijl hun partner er niets van weet. Ook staat er soms informatie in profielen die er voor zorgt dat je die personen via internet kunt natrekken.

  Natuurlijk moet iedereen weten hoe geheim hij of zij zijn erotische dating avonturen wil houden maar ik heb vaak het idee dat ze in hun opwinding niet beseffen hoe makkelijk je iemand kunt natrekken op internet en hoeveel mensen er zoeken maar personen op internet.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je kan via Google ook steeds beter personen zoeken met een foto. Vooral als de persoon dezelfde foto ook gebruikt op bijvoorbeeld Facebook of Linkedin. Maar het persoon herkennen via gezichtsherkenning wordt ook steeds beter waardoor je dezelfde persoon ook op andere foto's kunt googelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Niets mis met het natrekken van iemand voor je gaat daten. Het kan je erg helpen in het voorkomen van teleurstellingen of een slechte date. Zo bleek een man die me alleen vage foto's stuurde in de praktijk wel erg onaantrekkelijk om te zien, maar de beste vangst bij het natrekken was die vent die gewoon getrouwd bleek te zijn. Ik moet er niet aan denken dat ik met hem was gaan daten. Ik trek daarom iedereen na via internet voor ik ga daten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk dat iedereen tegenwoordig eerst zijn date op internet na trekt. Of je moet erg van verassingen houden. Anders is het een beetje te aanlokkelijk om eerst je date te googelen.

   Verwijderen

Post hier uw vragen, ervaringen, eigen reviews en meningen. Deze berichten worden na keuring geplaatst. Eventuele reclame wordt niet gepubliceerd. Voor dating verzoeken verwijzen we u naar de bovenstaande datingsites.