Tips date in Utrecht


Ben je op zoek naar een locatie voor een leuke date in Utrecht. Dan heb ik hier wat tips voor je.

Ik geef hier tips voor waar je met je date heen kan voor een geslaagde date in Utrecht. Ben je op zoek naar een date met een leuke man of vrouw uit de provincie Utrecht? Schrijf je dan in voor één of meer van de aanbevolen datingsites.

Hieronder vind je mijn tips voor een bestemming of bezigheid bij een date in de provincie Utrecht:

Het voordeel van een date in de provincie Utrecht is niet alleen ideaal als je in de provincie woont. Door zijn centrale ligging is Utrecht ook een ideale plaats om af te spreken als hij bijvoorbeeld uit Noord-Holland komt, en zij uit Brabant. Vooral de stad Utrecht is ook nog eens heel goed bereikbaar met de trein.

En omdat Utrecht ook een leuke stad is met een romantische oude binnenstad en veel mogelijkheden biedt is het een heel geschikte plek voor een date.

Maar wat kun je doen in Utrecht? Vooral als je er niet vandaan komt weet je dat niet. Daarom heb ik hier wat datingtips voor een date in Utrecht.

De stad Utrecht

Utrecht kent mooie grachten (volgens mijn bescheiden mening veel mooier dan de Amsterdamse grachten), een oude binnenstad, en heel veel leuke kroegjes. Utrecht is een studentenstad en dat zorgt voor een bruisende horeca.

In Utrecht kun je gerust een hele dag romantisch doorbrengen, maar vermijdt het overdekte winkelcentrum Hoog Catharijne, dat is het tegenovergestelde van romantisch. Maar al die winkels heb je ook niet nodig, want in de oude stad is genoeg te beleven, ook als je wilt winkelen.

Musea zijn er ook volop in Utrecht zoals het Spoorwegmuseum met veel oude treinen en diverse musea met kunst en geschiedenis. Je kan naar naar grote hoogte stijgen op de dom, maar daar ook juist afdalen onder de grond van het Domplein naar de Romeinse en middeleeuwse historie van Utrecht (DomUnder).

De stad Amersfoort

Maar de provincie kent nog een mooie oude stad die goed bereikbaar is met auto en trein, namelijk Amersfoort. Ook deze sfeervolle stad biedt veel mooie plekjes zoals de muurhuizen die ooit in de oude stadsmuur zijn gebouwd. Deze muurhuizen bevinden zich in het centrum van Amersfoort waar je gezellig kunt winkelen met je date en Amersfoort kent diverse musea en heel veel gezellige horeca in de oude stad.

Deze horeca vind je vooral op de twee grote horeca pleinen in de stad. Daar vind je terrassen, alle soorten horeca en er worden veel concerten en evenementen georganiseerd.

In plaats van voor het centrum van Amersfoort kun je ook kiezen voor de dierentuin, Dierenpark Amersfoort is misschien wel de mooiste dierentuin van Nederland. Het dierenpark is aan de bosrand gelegen en je hebt er het dinobos met heel veel echte nep-dino's op ware grootte.

Utrechtse Heuvelrug

Liever een boswandeling met je date? Bezoek dan het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Met mooie bossen en on-Nederlandse hoogteverschillen. De Utrechtse heuvelrug loopt van Rhenen (Grebbeberg) tot Hilversum en bestaat uit bos en heide op een continue glooiend terrein. Heerlijk om te wandelen, pittig om te fietsen. Dat laatste kan trouwens ook per mountainbike.

Op de Utrechts Heuvelrug zijn mooie plaatsen te vinden afgewisseld veel oude landhuizen, landgoederen en kastelen die vaak te zien zijn als locatie in televisieprogramma's als Married At First Sight (MAFS) en Heel Holland Bakt. Bijvoorbeeld het tegen de heuvelrug opgebouwde Rhenen (met de Cunera kerk), Amerongen (met Kasteel Amerongen), Doorn (met Huis Doorn) en Zeist (met Slot Zeist).

Kasteel Haarzuilens

Bezoek met je date een romantisch kasteel. Kasteel de Haar in Haarzuilens is zeer geschikt. Haarzuilens ligt ten westen van de stad Utrecht.

De Vecht

Nog zo'n romantische locatie is het riviertje de Vecht, en dan met name tussen Vreeswijk en iets voorbij Breukelen. Huur er fietsen of een bootje en geniet van de mooiste huizen langs deze slingerende rivier. Vooral een vaartochtje over de Vecht met een kano, roeiboot of sloepje vind ik een aanrader.

Mooie plaatsen

Of bezoek je liever met je date een leuk klein stadje? Hierboven ik al een paar kleinere plaatsen, maar vooral Oudewater en Wijk bij Duurstede zijn mooie romantische plaatsjes. Of bezoek het vissersdorp Spakenburg.


Hoe kom je aan een date in Utrecht?

Leuke ideeën opgedaan, maar heb je nog één probleem? En dat is dat je nog geen date hebt om al deze leuke plaatsen te bezoeken? Kijk dan hier voor goede datingsites voor een date in Utrecht.

Zie ook:
Heb je zelf leuke ideeen voor een date in Utrecht (stad of provincie). Dan hoor ik ze graag. Hieronder kun je al je tips posten zodat de bezoekers van EerlijkeDatingsites en ik deze kunnen lezen.

Een reactie posten

1 Reacties

  1. - Bootje varen op de vecht
    - Rondleiding op het romantische kasteel Haarzuilens en wandelen door de kasteeltuin
    - Rondvaart door de Utrechtse grachten
    - Picknick in Wilhelminapark, Julianapark, Griftpark of langs de gracht (Utrecht)
    - Stadswandeling door de oude binnenstad van Utrecht
    - Hapjes en drankjes op Neude (Utrecht)
    - Uit eten in één van de vele restaurants in de Utrechtse grachtenkelders
    - Stadswandeling door de oude binnenstad van Amersfoort
    - Wandeling door Wijk Bij Duurstede, binnenstad en park rond oude slot ruïne
    - Wandelen in bossen bij Zeist met lunch of borrel in Slot Zeist
    - Mountainbikes huren en mountainbiken op de Utrechtse Heuvelrug
    - Kanoën in Rijnsweerd
    - Botanische Tuinen bij Universiteit Utrecht
    - Picknick in het Belmonte Arboretum ( botanische tuin) in Wageningen

    Kortom er valt heel veel te doen (en eventueel te combineren) als je in en rond Utrecht een romantische date wil plannen.

    BeantwoordenVerwijderen

Post hier uw vragen, ervaringen, eigen reviews en meningen. Deze berichten worden na keuring geplaatst. Eventuele reclame wordt niet gepubliceerd. Voor dating verzoeken verwijzen we u naar de bovenstaande datingsites.