Humor bij dating

Humor en dating hoort bij elkaar Kijk maar eens bij profielen van vrouwen op datingsites. Humor wordt bijna altijd genoemd als gewenste eigenschap bij een man.

Humor dating

Kijk eens bij de profielen van dames op datingsite en je zal merken dat vrouwen naast het romantische wijntje bij de open haard en de strandwandeling ook nog iets anders heel belangrijk vinden, namelijk humor bij de man.

Dat sluit aan bij de toon die je in veel artikelen over mannen en relaties in damesbladen leest. Vrouwen willen graag een man die hen doet lachen. 

Met een gezonde dosis humor kun je de nodige minpunten compenseren. Je bent dan bijvoorbeeld een vrolijke gezellige man met een buikje in plaats van die kerel met die bierbuik.

Dus gebruik humor als goedaardig wapen bij het daten. Begin er al mee in het profiel op de datingsite, gebruik het in de berichtjes waarmee je dames benaderd, en laat je afspraakje eens lachen als het tot een date komt.

Overdrijf het niet

Maar pas op! Overdrijf het niet. Op een date met een grapjas zitten de meeste vrouwen ook niet te wachten.

Verwerk de humor subtiel in hetgeen je doet. Je profieltekst hoeft geen conference te zijn, en je berichten moeten wel serieus genomen kunnen worden. Maar een luchtige opmerking die een glimlach losmaakt, vergroot de kans dat de dame jou gaat mailen of appen heel veel.

Hetzelfde geldt voor de date zelf. En een date waarbij de man de hele tijd de vrouw aan het lachen probeert te krijgen ziet de vrouw ook niet als een ideale date. Dan had ze wel met Clown Bassie afgesproken.

Voer dus op je eerste date gewoon serieus een gesprek, maar stop er af en toe wat humor in. Een plotselinge grappige opmerking in een serieus gesprek heeft veel meer effect. 

Wees wel voorzichtig met zelfspot bij iemand die jou nog niet goed kent. Je kan daarmee het beeld van jezelf naar beneden halen als de vrouw in kwestie het principe van zelfspot niet snapt.

Onderzoek: Dating en humor


Maar datingsite Parship onderzocht de link tussen daten en humor en lachen wat meer nauwkeurig, en kwam tot een reeks leuke cijfers om te weten. Hieronder de cijfers:

Wij willen humor!

En inderdaad, volgens het onderzoek van Parship vindt niet minder dan 95,9% het belangrijk dat de toekomstige partner een goed gevoel voor humor heeft, en hem of haar aan het lachen kan maken.

79,8% geeft de voorkeur aan een partner met humor boven een knappe partner en zelfs 87,7% verkiest een partner met humor boven een rijke partner. Een goed gevoel voor humor is belangrijker dan een goed gevulde portemonnee.

De humor tussen beide personen hoeft vaak niet eens overeen te komen. Slechts een kleine meerderheid (52%) vindt het een afknapper als de ander om heel andere dingen lacht. Daarentegen wordt helemaal geen humor door 85,2% als een afknapper gezien.

Afknappers bij het lachen

Maar aan de humor, en dan met name het lachen, kleven ook gevaren. Zo vindt 77,8% van de personen een vies gebit dat zichtbaar wordt tijdens de lach een grote afknapper. En 45% knapt af als er met consumptie gelachen worden. En 72% walgt van een vieze adem.

Met een harde of juist heel timide lach hebben gelukkig maar weinig mensen last. Bij 7,5% van de ondervraagde kan de lachende date zelfs helemaal niets fout doen. Die nemen alle ongemakken tijdens de lacht op de koop toe. Als er maar gelachen wordt!

Versiertip:

Iedereen heeft een ander gevoel voor humor, en een enkeling helemaal geen (maar die wil niet daten). Probeer subtiel uit te vinden om welk soort humor een vrouw houdt. Melig? Verfijnd? Of juist plat? Telkens in haar ogen de verkeerde grapjes maken draagt niet bij aan het succes van de date.

Zie ook:

Onderwerp:
Humor en dating gaan heel goed samen. Met name vrouwen zoeken een man met humor. Verwerk wat humor in je profiel op een datingsite of datingapp, en in de berichten die je verstuurt, en je kans op een reactie en date neemt toe. Ook op de date zelf kun je humor gebruiken. Maar pas op dat je het niet overdrijft.

(C) Content=King

© Dating 2023. Blogger template by Bloggertheme9
Published by Gooyaabi Templates

Op deze website is het privacy- en cookie-beleid van Content=King van toepassing.