De ideale foto's bij dating

Wat voor foto's kun je het best plaatsen bij je profiel op een datingsite of in een dating app? Hier de resultaten van een onderzoek naar de beste dating foto's.


Op een relatieprofiel moet je je onderscheiden van talloze concurrenten. Hoe doe je dat? Voor een groot deel bepaalt de foto of je veel reacties of weinig reacties krijgt. Maar hoe ziet een goede foto voor een dating site er uit? De Britse krant Daily Mail vroeg aan diverse datingsites welke foto's bij hun gebruikers het meeste succes hadden. Dat is natuurlijk heel interessante informatie om te weten met betrekking tot de foto's bij je eigen dating profiel.

Het advies van deze datingsites: Zet niet één foto maar vier heel verschillende foto's bij je dating profiel. En daarbij adviseren ze de volgende foto's:

  • Een glamoureuze foto
  • Een casual foto
  • Een zomerse vakantiefoto
  • Een fitness foto

Hieronder wat tips hoe deze vier foto's er ongeveer uit moeten zien. Deze tips zijn gericht op vrouwelijke daters maar de heren kunnen er natuurlijk ook inspiratie bij opdoen. En natuurlijk werken deze foto's niet alleen bij een datingsite, maar ook bij een dating app.

Glamour foto bij je dating-profiel

Een foto van jezelf in je mooiste kerstjurk, of van toen je zo mooi aangekleed was op een feest. Of, nog beter, kleedt je op z'n mooist aan en laat iemand anders een echt mooie foto maken. Smaakvol en glamoureus. Als deze foto geen leuke mannen aantrekt weten we het ook niet meer!


Volgens Kate Taylor van de datingsite Match zal een jurk of en glamoureuze top wonderen doen. Maak het niet te gek want de mannen moeten zich een voorstelling kunnen maken hoe jij er uit ziet als ze je zouden ontmoeten.

Marie Cosnard van de dating site Trends in Happn geeft zelfs de tips om ook deze  glamourfoto relatief  eenvoudig te houden. Vrouwen met een eenvoudige outfit scoren het best op haar datingsite. Bijvoorbeeld vrouwen met een klassieke zwarte jurk. Ook een zwart leren jas doet het goed.

Maar volgens Cosnard zit je niet aan zwart vast. Een eenvoudige jurk met een meer gewaagde kleur levert je ook veel reacties op je datingprofiel op. Ga op de foto in een getailleerde cocktailjurk in het knalroze of donkergeel en je inbox stroomt binnen met reacties van leuke mannen die een date met jou wel zien zitten.

Ook de relatie-expert Lucy Jones van ToyboyWarehouse adviseert zwart voor de glamour foto. Op haar site neemt het profielbezoek met 19% toe als je in het zwart op de profielfoto staat.

Kortom, zwart is de kleur die je outfit op de glamourfoto moet hebben!

Casual foto bij je dating profiel

Voor de tweede foto bij je profiel adviseren de deskundigen een casual outfit. Ga gekleed zoals je in je vrije tijd, bij het uitoefenen van je hobby gekleed gaat. Dat kan een sport-outfit zijn, maar ook het overhemd met verfvlekken dat je draagt tijdens je schilder-hobby. Een beetje het tegenovergestelde van de glamourfoto dus!

Maar ook gewone vrijtijdskleding kan. Bij de dating site Trends in Happn roepen witte blouses, zwarte topjes of strappy tops met boyfriend jeans veel reacties op. Volgens de expert van speeddater.co.uk moeten daar wat opvallende accessoires in de vorm van een ketting of oorbellen bij. Maar ga vooral niet in Uggs of in een onesie op de foto, dat dat zijn de nummer één en twee afknapper voor mannen. Je kan ook te ver gaan!


Vakantiefoto bij je dating profiel

Foto nummer 3 kan het beste een vakantiefoto zijn. En dan met name een zomerse foto. Bijvoorbeeld een foto waarin je gekleed gaat een vrolijk gekleurd jurkje met leren sandalen. De vakantiefoto zorgt er voor dat de mannen je wat makkelijker durven te benaderen. Deze foto maakt je profiel wat meer laagdrempelig.

Een sportieve foto

Met de laatste foto benadruk je je sportieve kant. Laat een kiekje van je maken in de sportschool of als je op een andere manier aan het sporten bent. Het mag ook een selfie zijn, als je er maar goed en duidelijk opstaat.

Dames. Zet deze vier foto's bij uw profiel en de mannen stromen u toe!

Zie ookOnderwerpen:
Wat is de beste foto voor een dating site of in een dating app zoals Tinder? Een onderzoek wees uit dat voor dames een combinatie 4 vier foto's het best werkt. Een glamour foto, een casual foto, een sportieve foto en een vakantie foto. 

(C) Content=King

© Dating 2023. Blogger template by Bloggertheme9
Published by Gooyaabi Templates

Op deze website is het privacy- en cookie-beleid van Content=King van toepassing.