Do's and don'ts na een eerste date

Wat doe je naar een leuke eerste date? Hoe laat je de ander weten dat je hem of haar leuk vindt? Wanneer is het tijd voor de tweede date? 

wanneer tweede date?

Je hebt een leuke eerste date gehad. Een superleuke date zelfs. Een tweede date zie je dan ook wel zitten. Je wil dat ook wel laten weten, maar je wil ook niet de indruk wekken te hard van stapel te lopen. Hoe moet je handelen?


De experts van de Lexa dating site gaven ons wat tips. Dit zijn volgens hen de do's en don'ts na die eerste date:

De do's na de eerste date

Dit zijn de tips over wat je na een leuke eerste date kunt doen en aan die leuke persoon waarmee je een date had kunt doorgeven.

1. Laat de ander weten dat je de date leuk vond. Stuur een berichtje dat je het een gezellige date vond. Als het gezellig was heeft de ander dat ook vast als zodanig ervaren. Dus waarom zou je dat niet zeggen? En voor de ander is het leuk te horen dat jij het ook naar je zin had en het gezelschap van hem of haar aangenaam hebt gevonden.

2. Wat voor de ander ook leuk is om te horen is een complimentje. Laat je date na afloop via een appje, mailtje of ander berichtje gerust weten dat hij of zij er leuk uitzag.

3. Als de date leuk was kan je gerust de vraag stelen wanneer jullie elkaar weer zien. Als de ander daar ook zin in heeft (waarschijnlijk wel als het leuk was) is het leuk om die vraag te horen. En zo niet, dan kan de ander het nog altijd afhouden. Maar plan je tweede date niet te snel.

4. Laat de ander ook gerust weten dat je hem of haar na de date nog leuker vind dan daarvoor. Alleen maar leuk om te horen toch!!

De don'ts na een eerste date

1. Zeg niet dat je het jammer vind dat de ander niet bij je wilde blijven slapen na de eerste date. Hiermee wek je de indruk haar of zijn keuze te bekritiseren en ook komt het seksgericht over.

2. Ik krijg nog 30 euro van je voor het eten! Achteraf de financiƫn regelen is not done. De rekening delen is prima, maar regel dat dan op de avond/dag zelf, niet achteraf.

3. Vraag niet achteraf of de ander het gezellig gevonden. Dat komt een beetje over of je zelf twijfelt of het wel of geen leuke date was.

4. Bekritiseer niet na afloop het restaurant waar jullie samen gegeten hebben. Het komt wat zeurderig over, en daarbij... hoe belangrijk was dat eten eigenlijk. Je was er met je date!

Zie ook:


Onderwerpen:
Na een leuke eerste date komt er hopelijk een tweede date. Maar wanneer is het tijd tweede date? Wanneer en hoe laat je de ander weten dat je hem of haar wel leuk vindt? Hierboven de do and don'ts na een eerste date.

Een reactie posten

1 Reacties

  1. Het is vooral erg belangrijk dat je na de date iets van je laat horen. Bijvoorbeeld via een appje. Kan dezelfde avond, ook de volgende ochtend, maar niet later.

    Vond je het leuk? Zeg dat dan, daarmee is hij of zij blij.

    Was het een tegenvaller? Wees dan ook eerlijk. Probeer het op een lieve maar toch duidelijke manier te zeggen als het voor jou na die eerste date stopt. Dat is beter dan iemand in onzekerheid laten.

    BeantwoordenVerwijderen

Post hier uw vragen, ervaringen, eigen reviews en meningen. Deze berichten worden na keuring geplaatst. Eventuele reclame wordt niet gepubliceerd. Voor dating verzoeken verwijzen we u naar de bovenstaande datingsites.