Complimentjes tijdens een eerste date


Is het verstandig om je date tijdens een eerste afspraakje regelmatig een complimentje te geven of kom je dan slijmerig of misschien wel opdringerig over? Zit je met deze vraag? Goed nieuws, er is onderzoek naar gedaan.


Parship, de bekende datingsite voor mensen met niveau, deed onderzoek naar de vraag of complimentjes op de eerste date worden gewaardeerd of dat deze als aanstellerij of loze woorden overkomen. Complimenten krijgen is leuk, maar hoe komt dat over als je elkaar voor het eerst ziet?

Gemeende complimentjes, geen vleierij

Uit dit onderzoek bleek dat 39 procent van de vrouwen en 33 procent van de mannen de complimentjes ook tijdens een first date wel kan waarderen. Ze zijn dan ook bereid te laten merken dat ze het leuk vinden deze complimenten te krijgen, maar het is wel een vereiste dat de complimentjes niet als cliché of vleierij aanvoelen. De complimenten moeten wel gemeend overkomen.

Hoe moet je reageren?

Maar die percentages zijn wel een minderheid. Er zijn ook mensen die zich er ongemakkelijk bij voelen, bijvoorbeeld omdat ze niet weten hoe ze moeten reageren en wat ze terug moeten zeggen. Bijna 15 procent van de vrouwen en 10 procent van de mannen voelt dat zo.

Het is trouwens helemaal niet nodig een complimentje meteen te beantwoorden met een compliment terug. Slechts 3 procent van de vrouwen en slechts anderhalf procent van de mannen voelt zich daartoe verplicht. Je bent dus geen uitzondering als je het complimentje over je heen laat komen en een ander gespreksonderwerp aansnijdt.

Veel mannen en vrouwen interesseert het niet zo

Tussen de percentages mensen die de complimentjes leuk vinden en die zich er ongemakkelijk onder vinden zit een groot gat. Dat komt vooral omdat het de meeste mensen eigenlijk niet zo interesseert. 67% van de vrouwen en 32% van de mannen hechten weinig waarde aan complimentjes tijdens een eerste date.

Zie ook: Meer tips eerste date

(C) Content=King

© Dating 2019. Blogger template by Bloggertheme9
Published by Gooyaabi Templates

Op deze website is het privacy- en cookie-beleid van Content=King van toepassing.