Complimentjes tijdens een date. Doen of niet doen?

Complimentjes geven zit veel mensen niet echt in het bloed. Moet je tijdens een date geforceerd complimenten maken? Uit een onderzoek blijkt dat veel vrouwen en mannen daar helemaal niet op zitten te wachten.

Complimentjes tijdens een date

Is het verstandig om je date tijdens een eerste afspraakje regelmatig een complimentje te geven of kom je dan slijmerig of misschien wel opdringerig over? Zit je met deze vraag? Goed nieuws, er is onderzoek naar gedaan.


Parship, de bekende datingsite voor mensen met niveau, deed onderzoek naar de vraag of complimentjes op de eerste date worden gewaardeerd of dat deze complimenten juist als aanstellerij of loze woorden overkomen. Complimentjes krijgen is leuk, dat zal niemand ontkennen, maar hoe komt het maken van complimenten over als je elkaar voor het eerst ziet?

Gemeende complimentjes, geen vleierij

Uit het onderzoek van Parship bleek dat 39 procent van de vrouwen en 33 procent van de mannen de complimentjes ook tijdens een first date wel kan waarderen. Ze zijn dan ook bereid te laten merken dat ze het leuk vinden deze complimenten te krijgen.

Maar het is wel een vereiste dat de complimentjes niet als cliché of vleierij aanvoelen. De complimenten moeten wel gemeend overkomen.

Hoe moet je reageren?

Maar, 33 en 39 procent, die percentages zijn wel een minderheid. Er zijn dan ook best veel mensen die zich ongemakkelijk bij de complimenten van een onbekende voelen, bijvoorbeeld omdat ze niet weten hoe ze op deze complimenten moeten reageren en wat ze terug moeten zeggen. Bijna 15 procent van de vrouwen en 10 procent van de mannen voelt dat op deze manier.

Het is trouwens helemaal niet nodig een complimentje meteen te beantwoorden met een compliment terug. Slechts 3 procent van de vrouwen en slechts 1,5 procent van de mannen voelt zich daartoe verplicht. Je bent dus geen uitzondering als je het complimentje over je heen laat komen en een ander gespreksonderwerp aansnijdt.

Veel mannen en vrouwen interesseert het niet zo

Tussen de percentages mensen die de complimentjes leuk vinden en die zich er ongemakkelijk onder vinden zit een groot gat. Dat komt vooral omdat het de meeste mensen eigenlijk niet zo interesseert. 67% van de vrouwen en 32% van de mannen hechten weinig waarde aan complimentjes tijdens een eerste date. Ze horen ze aan, maar worden er niet warm of koud van. Niet in positieve manier, maar ook in negatieve manier.

Maak dus gerust een complimentje tijdens de eerste date, maar overdrijf dat niet, en hecht er ook niet te veel belang aan. En maak alleen complimenten als je ze werkelijk meent.

Zie ook: Meer tips eerste date


Onderwerp:
Veel vrouwen en mannen zitten er helemaal niet op te wachten constant complimentjes te krijgen tijdens een date. Veel mensen voelen zich daar ongemakkelijk bij. Een compliment is welkom, maar met mate en alleen als het gemeend is.

(C) Content=King

© Dating 2023. Blogger template by Bloggertheme9
Published by Gooyaabi Templates

Op deze website is het privacy- en cookie-beleid van Content=King van toepassing.