Tips eerste bericht bij dating


Het moeilijkste op een datingsite is het maken van het eerste contact. Als je iemand een berichtje stuurt moet deze wel goed zijn, want anders is de kans dat je niets terug hoort levensgroot. Maar hoe ziet een goed berichtje er uit? Hier 8 tips voor het make van contact op een datingsite via een goed eerste berichtje.

Onderstaande tips zijn van de dating deskundigen van Parship, één van de beste en meest gebruikte datingsite voor een date, vriendschap of relatie.

1. Begin met een leuke aanhef

Als je je bericht begint met een leuke aanhef (hello stranger, hallo filmliefhebber, hoi hardloopster) zet dat meteen een goede toon. Bovendien kun je zo een bericht meteen persoonlijk maken.

2. Wees persoonlijk in je bericht

Laat in het bericht goed merken dat het geen standaard berichtje is maar dat je gericht reageert. Dit doe je door gegevens uit het profiel in je bericht te verwerken. Zo krijg je een persoonlijk bericht. Bijvoorbeeld: Ik zie dat je van films houdt, lijkt het je leuk om samen eens een film te bekijken.

3. Hou het bericht kort

Het is belangrijk dat je aandacht aan het bericht besteedt, maar dat doe je niet door een ellenlang verhaal over jezelf te vertellen. Dan kom je als snel over als iemand die graag over zichzelf praat, en een kort tekstje wekt vaak meer interesse op dat een lang (saai) verhaal.

4. Vertel iets nieuws

Wil je iets over jezelf vertellen, herhaal dan niet wat er ook al in het profiel staat, maar geef iets extra's prijs. Vertel bijvoorbeeld iets meer over je hobby als dat bij de ander aansluit. Bijvoorbeeld: Net zoals jij hou ik van films, vooral films over .... vind ik leuk om te zien.

5. Waarom vind je iemand leuk?

Iemand lijkt je leuk, anders stuur je geen bericht. Vaak wordt dit ook in het eerste bericht gemeld, maar daarbij wordt zelden aangeven wat er zo leuk is. Spreekt de foto je aan, of de hobby's van die persoon? Of val je voor de humor in de test van het profiel? Schrijf het in je reactie.

6. Stel een vraag

Stel één of meerdere vragen in je bericht. Tactisch slim, want zo heb je veel meer kans op een reactie en maak je het de ander bovendien makkelijker om te reageren op jouw bericht.

7. Schrijf foutloos maar informeel

Schrijf geen formeel briefje maar schrijf losjes, alsof je op een feestje een babbeltje met iemand maakt. Zo wek je het beeld van een vriend die schrijft en dat nodigt natuurlijk veel meer uit tot een berichtje terug.

8. Respecteer de anonimiteit

Vooral vrouwen vinden het vervelend als er meteen om een telefoonnummer, precieze woonplaats of mailadres wordt gevraagd, of als dat meteen wordt gegeven. Het komt opdringerig over en veel mensen houden graag hun anonimiteit tot er wat vertrouwen is ontstaan.

Meer datingtips

Onderwerpen:
Eerste bericht datingsite, mail dating site, tips dating site.

(C) Content=King

© Dating 2022. Blogger template by Bloggertheme9
Published by Gooyaabi Templates

Op deze website is het privacy- en cookie-beleid van Content=King van toepassing.