Openingszin profiel datingsite


Een goede profieltekst is belangrijk om contacten te leggen op een datingsite. Maar aan een goede tekst voor een profiel worden heel andere eisen gesteld als aan andere teksten. Zo is de eerste regel essentieel. De meeste vrouwen en mannen nemen namelijk niet de moeite om meer te lezen.

Razendsnel scrollen ze vaak door alle profielen op een dating site. Meestal lezen ze daarbij alleen de eerste regel. Die moet ze dus pakken, anders ben je ze kwijt!

Een knallende openingszin

Open dus met een knallende openingszin. Denk daar gerust uren over na, en verander de openingszin als je te weinig reacties krijgt. Een tegenvallende response kan vele oorzaken hebben, maar daarvan is de openingszin van het profiel een heel belangrijke.

"Leuk dat je mijn profiel bezoekt" is de meest gebruikte openingszin. Het is een vriendelijke zin, maar hoe groot denk je dat de kans is dat nu de de interesse gewekt is? Antwoord: nul procent.

Open met een oneliner die de interesse van jouw ideale date-partner meteen opwekt, of die bij hem of haar een glimlach losmaakt. Ook in dat laatste geval heb je de volledige aandacht. En zeker weten dat hij of zijn dan verder gaat met lezen.

En een pakkende eerste alinea

Laat deze oneliner meteen volgen door een alinea die ook de aandacht pakt en uitnodigt tot verder lezen. Geef meteen wat belangrijke informatie over jezelf en doe dat in een losse schrijfstijl. Vooral geen opsommingen (saai!!!). Zorg ook dat die eerste alinea van je profiel alleen positieve informatie bevat. Schrijf wat je leuk vindt en schrijf wat je wil. Maar schrijf niet wat je niet wilt, dat kan verderop in het profiel wel.

Heeft de lezer de tweede alinea bereikt, dan is hij of zij al aan het overwegen of het de moeite is een reactie te sturen. Nu kun je echt informatie gaan geven om te bepalen of er een klik is. Je hebt in ieder geval al de aandacht van de vrouw of man die je profiel leest, en dat is weinigen gegeven.

Meer tips voor een goed profiel op een datingsite lees je hier

Onderwerpen:
Openingszin, profiel datingsite.


(C) Content=King

© Dating 2022. Blogger template by Bloggertheme9
Published by Gooyaabi Templates

Op deze website is het privacy- en cookie-beleid van Content=King van toepassing.